Copy
Bekijk deze mail in je browser
Volg de opleiding Erfgoed Schilderen: werk mee aan het behoud van monumenten voor de toekomst

Met de opleiding Erfgoed Schilderen heb je kennis van het in stand houden van monumenten. Bij je werkzaamheden volg je niet alleen het bestek, maar je leert ook zelf na te denken over hoe je een monument het beste kan behouden voor de toekomst.


Voor wie?
De opleiding is voor schilders die zich willen verdiepen in het onderhouden en toekomstbestendig maken van monumenten. Het instroomniveau van de opleiding Erfgoed Schilderen is MBO-3 Schilderen met minimaal 3 jaar ervaring in onderhoudsschilderwerk.  
 
Meer informatie
Het Gelders Restauratie Centrum is partner van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) en ondersteunt de opleiding Erfgoed Schilderen. Meer weten? Stuur dan een mail naar Marloes Tiegelaar. 
Over de opleiding
"Vakmensen met 'passie' opleiden tot erfgoedschilder is van onschatbare waarde voor het behoud van ons cultuur historisch erfgoed".
Hans Wolters, voorzitter Onderhoud NL Restauratieschilders
Schrijf je nu in voor de nieuwe ronde

De opleiding Erfgoed Schilderen is modulaire een opleiding die uit 7 modules bestaat, verdeeld over 3 lesjaren (van september t/m juni). Je kunt je nu aanmelden voor de tweede ronde van module 1 en 2 via het inschrijfformulier. Zodra de exacte data en locatie definitief bekend zijn, nemen wij contact met je op. De tweede ronde kan van start gaan bij 12 aanmeldingen. 

 
Inschrijven
Verschillende locaties
  • Module 1 wordt gehouden op de bijzondere locatie Klooster ter Eem in Amersfoort.
     
  • Module 2 tot en met 7 worden gehouden op de Schilders-vakopleiding in Zutphen.
Beschrijving Module 1 t/m 7
Kosten en subsidie

De kosten van de modules variëren van € 487,50 tot € 975,00 excl. btw (inclusief materiaal en/of lunch, exclusief kosten voor catering, eventuele excursies en mogelijke andere zaken). De examenkosten bedragen
€ 500,00 excl. btw. 

 

Subsidies

Voor de opleidingskosten zijn subsidies beschikbaar van OnderhoudNL (alleen voor leden en voor de eerste 12 aanmeldingen) en via Stichting mijn Carrière 
 

1. OnderhoudNL

Leden van OnderhoudNL krijgen op de opleidingskosten een subsidie, die tot
€ 2.500,00 kan oplopen, als alle modules gevolgd worden en het examen wordt afgelegd. Deze subsidie is bedoeld om het restauratievakmanschap op een hoger peil te brengen. De subsidie van OnderhoudNL wordt éénmalig voor deze nieuwe opleiding verstrekt. De subsidie van OnderhoudNL wordt door het NCE verwerkt in het factuurbedrag. Er is subsidiebudget beschikbaar voor max. 12 deelnemers per module.  

 

2. Stichting Mijn Carrière

Schilders, die vallen onder de CAO van het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf, kunnen een opleidingssubsidie tot € 2.500,00 aanvragen bij de Stichting Mijn Carrière. Bekijk de voorwaarden. 
 
Vraag subsidie aan
Om monumenten te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratie­specialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart. De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Op het kennisplatform IEDER ZIJN VAK kun je terecht voor innovatieve vakopleidingen, erkende cursussen, deskundig advies en ontwikkelingen in het restauratievak.
Contact: info@geldersrestauratiecentrum.nl | www.geldersrestauratiecentrum.nl 

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief
Verander je instellingen / Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp