Copy
Bekijk deze mail in je browser
Preview opleiding Hout & Restauratietechniek MBO-3
Op woensdag 8 juli organiseren we een korte bijeenkomst voor de nieuwe opleiding Hout & Restauratietechniek. Ga in gesprek met docenten en doe mee met de rondleiding voor een goede impressie. Ervaar zelf of deze opleiding bij je past. Interesse? Meld je aan bij Roy Jansen.


Preview Hout & Restauratietechniek
Woensdag 8 juli van 16.00 - 17.00 uur
Leslocatie GRC:
Utrechtseweg 310 Arnhem, gebouw B06

Start in oktober: Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren

Op 29 oktober 2020 start de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER). Het is de vijfde editie van deze unieke opleiding die we samen met de HAN organiseren. De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten die allemaal op locatie van het prachtige Kasteel Neerijnen (gemeente West Betuwe) plaatsvinden. 

Ben je architect, aannemer, monumentenwachter of werk je in de erfgoedsector? Na LIER ga je echt anders kijken. Je bouwt een sterk netwerk op van specialisten waar je zelf onderdeel van wordt. 

Aanmelden kan tot 15 oktober via de HAN.


 

Nieuwe techniek restauratiebouw: scan to BIM

Stel je voor. In de toekomst laat je een scan maken van de binnen- en buitenkant van een monument. Die scan laadt je in de BIM-software en alle maten, dimensies, warmtelekken en rotte plekken heb je digitaal op de millimeter beschikbaar. Daar kan iedere onderaannemer en restauratiespecialist mee aan de slag. En de logistieke planning is voor iedereen duidelijk. 

Zover is het echter nog (lang) niet. Maar de ontwikkelingen gaan snel en het GRC besteedt bijvoorbeeld in de opleiding Hout & Restauratietechniek aandacht aan deze nieuwe digitalisering.

Start nieuwe cursus:
Historische tuinen en parken in theorie en praktijk

Op 16 september start de zesde editie van onze cursus 'Historische parken en tuinen in theorie en praktijk'. In deze specialistische cursus leer je hoe je als hovenier, tuinbaas, eigenaar of beheerder werkt met historische tuinen en parken en hoe je onderbouwde keuzes maakt.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan

Mobiele erfgoed expositie naar Eusebius Arnhem

In samenwerking met de Eusebius is onze mobiele erfgoed expositie vanaf 18 juli te zien in een van de kapellen van deze monumentale kerk. Bezoekers kunnen aan de hand van een interactieve werkbank oude en nieuwe technieken van het restauratievak ontdekken. Het is een leuke expositie voor gezinnen met kinderen die mee kunnen doen met verschillende workshops. Zo leren ze anders kijken naar een historisch gebouw dat door vakmensen behouden blijft voor de toekomst.

Kinderen kunnen aan de hand van opdrachten zelf aan de slag met boogstapelen, leidekken, timmeren en luchtboogbeelden spotten. Ook is er regelmatig een demonstratie 3D-printen onder begeleiding van Charlotte Ponjee. Zij laat zien hoe je een historisch luchtboogbeeld op eigentijdse wijze kunt reproduceren met een 3D-printer.De expositie is gratis te bezoeken en duurt van 18 juli t/m september 2020.
Op vrijdag 17 juli om 15.00 uur is de officiële opening, bezoekers zijn welkom.

Digitale kenniskaarten nu voor iedereen beschikbaar

In het kennisnetwerk Duurzaamheid & Innovatie van het GRC en Monumentenwacht Gelderland komen professionals samen, die betrokken zijn bij innovatie en duurzaamheid van cultureel erfgoed.

De leden van dit netwerk delen hun kennis via de digitale Kenniskaarten. Daarop zijn de maatregelen te vinden die ze in hun projecten hebben toegepast. Vanaf nu zijn de kenniskaarten voor iedereen in te zien.

Kennisplatform Ieder zijn vak scoort op social media

In maart zijn we gestart met de campagne ‘Ieder zijn vak’ op social media om jongeren en zij-instromers enthousiast te maken voor het restauratievak. Dat doen we samen met Monumentenwacht Gelderland. En de belangstelling voor het kennisplatform Iederzijnvak.info groeit lekker door.

We zoeken veel nieuwe restauratiespecialisten met liefde voor het vak en met hart voor monumenten. Volg ons op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube. We plaatsen elke week diverse berichten die door duizenden mensen worden gezien en geliked. De berichten gaan over nieuwe opleidingen en cursussen en we delen nieuws en kennis om bij te blijven in het restauratievak.

Corona update

Natuurlijk houden we de Corona-maatregelen goed in de gaten en passen we onze werkwijze erop aan. Gelukkig gaan onze opleidingen en cursussen, waarbij we de 1,5 meter regel in acht nemen, weer door.

Om monumenten te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratie­specialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart. De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Op het kennisplatform IEDER ZIJN VAK kun je terecht voor innovatieve vakopleidingen, erkende cursussen, deskundig advies en ontwikkelingen in het restauratievak.
Contact: info@geldersrestauratiecentrum.nl | www.geldersrestauratiecentrum.nl 

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief
Verander je instellingen / Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp