Copy
Bekijk deze mail in je browser

Het is een lastige tijd, maar ook goed nieuws

"We zijn wel een beetje klaar met Corona, maar Corona is nog niet klaar met ons zei minister de Jonge. Wij beschermen onze leerlingen en medewerkers zo goed mogelijk tegen het virus en houden ons netjes aan de voorschriften. Tot nu toe gaat dat gelukkig heel goed."
Jan Gersen, directeur
Gelders Restauratie Centrum (GRC)

Cursussen en opleidingen: alles wat mogelijk is gaat door volgens de Corona-regels

Het zal niemand ontgaan zijn dat de onderwijs- en opleidingswereld het moeilijk heeft onder de Corona-regels. Toch is het gelukt onze activiteiten, met wat aanpassingen, fier overeind te houden. We hebben alle opleidingen en cursussen voor u op een rijtje gezet.
  

Kennisnetwerk Duurzaamheid & Innovatie op website

Eind september hebben we onze website een facelift gegeven. En we hebben twee belangrijke onderwerpen toegevoegd: Advies en Duurzaamheid & Innovatie. Marjo van Gennip is kartrekker van het Kennisnetwerk Duurzaamheid & Innovatie (D&I) voor GRC en de Monumentenwacht Gelderland. "Het doel van D&I is kennis over duurzaamheid en innovatie bij monumenten zoveel mogelijk met elkaar te delen en van elkaar te leren."
 

Het gaat goed met de meerjarige opleidingen, maar we kunnen ze samen nog beter maken

Alle opleidingen en cursussen gaan gelukkig, met wat aanpassingen, allemaal door. De reguliere twee- en driejarige opleidingen lichten we nog eens extra uit: Specialist Timmeren en Metselen (MBO-4) en Hout & Restauratie Techniek (MBO-3). En we doen ook een oproep voor klusjes, stageplekken en vakdocenten.
  

In gesprek met bestuursvoorzitter Bert Berghoef

De leden van het bestuur van het GRC doen meestal op de achtergrond hun werk, maar zijn essentieel voor een gezond GRC. We stellen de bestuursleden graag aan u voor. We beginnen met de Voorzitter, Bert Berghoef  (op de foto rechts).

Voorzitter Bert Berghoef is voormalig burgemeester van Vlist en Aalten, bestuurder, adviseur en bemiddelaar. "Vanuit een stevige zelfstandigheid kun je goed samenwerken. Als je vanuit die visie werkt, dan versterkt dat ook je gezamenlijke positie als erfgoedorganisaties.”

  
Om monumenten te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratie­specialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart. De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Op het kennisplatform IEDER ZIJN VAK kun je terecht voor innovatieve vakopleidingen, erkende cursussen, deskundig advies en ontwikkelingen in het restauratievak.
Contact: info@geldersrestauratiecentrum.nl | www.geldersrestauratiecentrum.nl 

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief
Verander je instellingen / Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp