Copy
Bekijk deze mail in je browser

Loop bij ons binnen op  8 februari of 8 maart

Kom naar de preview van de opleiding Technicus Hout en Restauratie (THR) MBO-3, BOL/BBL. Er zijn docenten aanwezig die persoonlijk met jou in gesprek gaan. Je krijgt een rondleiding met een bezoek aan de werkplaats. Dit is jouw kans om sfeer te proeven en een goede indruk te krijgen van deze nieuwe opleiding in het restauratievak.


Maandag 8 februari en maandag 8 maart 
Van 11.00 - 16.00 uur
Leslocatie van het GRC
Utrechtseweg 310 Arnhem

Opleiding Technicus Hout en Restauratie. Gerbrich Koers: “Ik word heel blij van dingen maken.”

Waarom zou een volwassen tandarts overstappen naar een toekomst als zij-instromer in de opleiding Technicus Hout en Restauratie (THR)? Gerbrich Koers deed het en haalt er veel voldoening uit. Ze is enthousiast over houtbewerking en het restaureren van oude dingen en het bedenken van creatieve oplossingen om iets in de oude staat te herstellen. 

  

Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) van start op 4 maart 2021.

“De bouwketen raakt steeds meer verweven, wat ook essentieel is om innovatieve oplossingen in waardevolle gebouwen mogelijk te maken,” zegt Vera Franken, docent bij de Leergang. “Verduurzaming vraagt om een integrale aanpak; samen in plaats van ieder vanuit zijn eigen specialisme.” Dat is het uitgangspunt én de kracht van de LIER. Je boekt er betere resultaten mee. Ben je betrokken bij de planvorming, voorbereiding en realisatie van restauratieprojecten en herbestemmingsprojecten en heb je een HBO denk- en werkniveau? Dan past deze leergang bij jou! Schrijf snel in, de start is op 4 maart.

  
Het restauratievak geeft voldoening, is veelzijdig en afwisselend. 
Bekijk de inspiratiefilm voor een impressie van het restauratievak 

Interview met Jos Dijkman van Dijkman Bouw over Duurzaamheid & Innovatie in de bouw.

Omdat het kennisnetwerk Duurzaamheid & Innovatie (D&I) van het Gelders Restauratie Centrum en de Monumentenwacht Gelderland niet fysiek bij elkaar kan komen, belichten we een aantal voorbeelden ‘op papier’. Jos Dijkman van Dijkman Bouw vertelt over een aansprekend project. Zo houden we contact en kunnen we kennis blijven delen.

  

De MBO-4 opleiding Specialist Restauratie Timmeren / Metselen voor professionals die verder willen.

Deze opleiding is bedoeld voor allround opgeleide timmerlieden en metselaars die hun vakkennis willen verdiepen. En die bovendien historische gebouwen willen restaureren en toekomstbestendig willen maken. De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen (SRTM) is een samenwerking van het Gelders Restauratie Centrum (GRC), het Graafschap College en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). Speciaal voor professionals die écht verder willen in het restauratievak. Deze opleiding is te volgen als volledige MBO-4 opleiding en als branche-opleiding en gaat in september 2021 van start.

  
Om monumenten te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratie­specialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart. De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Op het kennisplatform IEDER ZIJN VAK kun je terecht voor innovatieve vakopleidingen, erkende cursussen, deskundig advies en ontwikkelingen in het restauratievak.
Contact: info@geldersrestauratiecentrum.nl | www.geldersrestauratiecentrum.nl 

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief
Verander je instellingen / Afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp