Copy
Bekijk deze mail in je browser

Beste <<Voornaam>>


Niet een volledige nieuwsbrief dit keer maar wat kort nieuws: de beloofde financiële update, een uitnodiging voor 'Now you see me' en onverwacht nieuws: we zijn verhuisd! En noteer 25 maart in je agenda! Die avond vertel ik meer over mijn werk en komt ook een vluchteling vertellen over zijn ervaringen. Lees daarover hieronder meer!

Achterbanavond 25 maart


Op woensdagavond 25 maart zal ik meer vertellen over het werk dat ik doe bij Gave. Op deze avond komt ook Faraz zijn verhaal vertellen. Hij is onlangs is gevlucht uit Iran. Hij vertelt hoe het voor hem is dat zijn toekomst in Nederland nog niet zeker is. Daarvoor moet hij eerst bij de IND van zijn geloof getuigen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is veel moeilijker dan je denkt. Hoe is het om je onder die druk voor te bereiden op een gesprek waarin het gaat over jouw persoonlijke geloof? En hoe doe je dat?

Ik wil je van harte uitnodigen om deze avond aanwezig te zijn.
Inloop met koffie en koek: 19.45 uur
Start programma: 20.00 uur

Locatie: Gereformeerde Kerk de Brug,
Kanaaldijk 57, Wapenveld
Parkeren kan achter de kerk (gratis)

Geef je hier op of stuur een email naar abcaukevanderhelm@gmail.com
Leuk als je komt! Van harte welkom!!

Jubileum Event: NOW YOU SEE ME

 

Gave bestaat 25 jaar. Dat vieren we graag met jou. Ik nodig je uit voor ons event ‘Now you se me’ zaterdagavond 21 maart in de Basiliek te Veenendaal. Een avond vol indrukwekkende verhalen en hoopvolle muziek! Met muziek, film, dans en sprekers nemen we je mee in het verhaal van de vluchteling. Ik hoop je te ontmoeten!

Datum: zaterdag 21 maart 20.00-21.30 uur
Locatie: de Basiliek, Veenendaal
Geef je op: www.gave.nl/event

Van de penningmeester

 

Beste achterbanleden,

In de Nieuwsbrief van afgelopen december werd al aangekondigd dat er eind januari een financiële update zou volgen over de stand van zaken. Doordat 2019 ook financieel moest worden afgesloten en nog niet alle benodigde informatie voorhanden was is dit een maandje opgeschoven.

Maar hierbij dan toch de beloofde informatie! Een terugblik op 2019 en een kleine vooruitblik over 2020. Het is goed om te weten dat er met 2 soorten salarissen wordt gerekend:

1. Het basissalaris (een minimum salaris).
2. Het streefsalaris (een salaris waar je naar toe wil groeien).
Beide soorten worden door Stichting Gave vastgesteld.

1. Het basissalaris:
Over 2019 werkte Auke 32 uur per week, maar kon hij op basis van de toezeggingen van jullie als achterban worden uitbetaald voor 28 uur van het basissalaris (het door Gave vastgestelde minimumloon).

Het uit te betalen salaris wordt door Stichting Gave omgerekend naar een bedrag aan werkgeverslasten. Dit bedrag wordt door de penningmeester maandelijks aan Gave overmaakt. Vervolgens betaalt Gave het salaris aan Auke uit.

2. Het streefsalaris:
Het is de bedoeling dat wij Auke op termijn (liefst zo snel mogelijk natuurlijk…) een marktconform salaris kunnen uitbetalen. Dit noemen we het streefsalaris. Hiermee bedoelen we een salaris dat past bij Auke’s opleiding, het werk dat hij doet en het aantal uren dat hij per week werkt.

Maar zover is het nog niet.

Terugblik 2019:
Het over 2019 daadwerkelijk uitbetaalde salaris bedroeg 57,48% van het streefsalaris op basis van 32 uur per week.

Vooruitblik 2020:
Per 1 januari kunnen we Auke voor 32 uur uitbetalen op basis van het basissalaris. Dat betekent een kleine groei van 4 uur per week waar we jullie uiteraard erg dankbaar voor zijn.

Conclusie: We zijn ontzettend dankbaar voor jullie financiële steun en willen jullie vragen om deze ook in 2020 door te zetten. Ondanks de kleine groei op basis van het minimumloon is extra steun nog hard nodig.

Als jullie nog mensen kennen die Auke zouden willen ondersteunen dan kan dat op de volgende manier. Giften kunnen worden overgemaakt op IBAN: NL41 INGB 0005 3283 65 t.n.v. Stichting Gave t.b.v. Auke van der Helm.

Verhuisd!


Eind vorig jaar hadden we last van lekkage in ons huis. We hadden daarover contact met onze huisbaas, die toen ook vertelde dat hij het huis aan de Wildekampseweg zou gaan verkopen. Met een baby op komst op zoek naar een nieuwe plek dus. Rond de kerst vroegen we ons af waar we het volgende jaar onze kerstboom zouden neerzetten. Toen wisten we nog niet dat we twee maanden later al verhuisd zouden zijn!

We hadden een mooi plekje aan de Wildekampseweg met een heerlijke tuin maar het huis was oud en werd er niet beter op. Begin januari begonnen we met zoeken naar een nieuw huis, maar veel opties waren er niet in Wapenveld. We stelden ons erop in dat we hoe dan ook minder ruimte in en vooral om het huis zouden hebben bij een andere woning. En we vroegen ons af hoe lang het zou duren. Het liefst zo snel mogelijk, ruim voordat de baby komt, en anders maar lang na de geboorte...

Eind januari kwam er een woning vrij aan de Patrijsweg in Wapenveld. Haast te mooi om waar te zijn, een hoekhuis op een prachtige plek met een heerlijk ruime tuin. We schreven ons in, maar gingen ervan uit dat er veel reacties zouden zijn en wij niet de 1e kandidaat zouden zijn. 5 februari werden we gebeld: we waren 1e kandidaat! Vanaf toen ging alles snel. We bezichtigden de woning, die onlangs nog helemaal was opgeknapt! 19 februari kregen we de sleutel en 10 dagen later zijn we verhuisd! We genieten nu enorm van ons nieuwe plekje! En nog 10 weken te gaan voor de uitgerekende datum..

We zijn God ontzettend dankbaar dat Hij ons dit heeft gegeven, wat een zegen! Alle eer aan Hem! Ook zijn we erg dankbaar voor alle hulp die we kregen in de korte tijd die we hadden: iedereen die heeft geholpen met klussen, spullen inpakken, schoonmaken, oppassen op onze kinderen en verhuizen, ontzettend bedankt! Zonder jullie hadden we niet zo snel kunnen verhuizen!

Groeten,

Auke en Maaike, Sven, Ruth, Noa en Hanna
Mijn website
Email
Deze mail is gestuurd naar:
<<Email Adres>>

Wil je de ontvangst van deze nieuwsbrieven wijzigen?
Je kunt de instellingen aanpassen
of uitschrijven van de mailing.
 
Het achterbancomité
Voorzitter: Jan Biesemaat
Secretaris:
Penningmeester: Bennie  Docter


Adres Auke:
Patrijsweg 25
8191 BH  Wapenveld


 

Email Marketing Powered by Mailchimp