Copy
Bekijk deze mail in je browser

Beste <<Voornaam>>


Wat leven we in een bewogen tijd. Een tijd waarin veel is stil komen te vallen. Wat een impact heeft de coronacrisis op onze levens. School en werk zien er plots totaal anders uit en we kennen allemaal in onze omgeving mensen die getroffen zijn door het coronavirus. In deze tijd vind ik het bemoedigend om te denken aan de tekst uit Hebreeën 13. Jezus blijft dezelfde die Hij gister was en vandaag is, tot in eeuwigheid! Geen crisis die dat kan veranderen!
Allereerst wil ik stilstaan bij het feit dat ook in mijn achterban er mensen zijn die, door corona of door andere oorzaken, onlangs een geliefde hebben verloren. Ik wil hen van harte condoleren en sterke wensen met het verwerken van dit verlies. Ik wens hen toe dat ze de nabijheid van onze Hemelse Vader mogen ervaren.

Geen toegang tot azc? Kom op de thee!

 

Een van de gevolgen van het coronavirus is dat het toegangspoort van het azc dicht zit. Geen bezoek meer. Voor veel van mijn collega’s betekent dat ze niet meer op bezoek kunnen bij hun contacten op het azc. Voor christenen op azc’s betekent het dat ze, net als wij, niet meer hun wekelijkse bezoek aan de kerk kunnen brengen. Ook bijbelstudies die veel van hen bijwonen kunnen nu niet zoals gebruikelijk plaats vinden.
 
Om deze groep christenen toch te kunnen bereiken zijn we aan de slag gegaan met het inrichten van een nieuwe website. Daarmee willen we niet allen bijbelstudies en kerkdiensten aanreiken, maar juist ook verbinding maken met christenen op azc’s door de mogelijkheid te bieden om via chat gesprekken aan te gaan over vragen die er leven, op geestelijk vlak maar ook over alledaagse zaken. Het is daarmee een alternatief voor het bakkie thee drinken op bezoek op het azc. De website wordt ingericht voor verschillende taal- en doelgroepen, waaronder jongeren en kinderen, en Arabisch en Farsi sprekenden.  Voor kerken en vrijwilligers die nu moeite hebben om de contacten op azc’s te onderhouden is dit ook een plek om naar toe te verwijzen. Niet alleen in deze corona-tijd, maar ook voor de toekomst willen we op deze website een plek bieden waar christenen op azc's terecht kunnen.
 
Ik ben betrokken bij de projectgroep die deze website aan het ontwikkelen is. Mijn taak is hierin is om de website mee te ontwikkelen, te beheren en nieuwe content te plaatsen.  Dat is voor mij nieuw terrein. Ik ben ik korte tijd volgestopt met informatie om de website te kunnen bouwen en beheren. Een hele uitdaging, maar het is fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen voor de asielzoekers die geïsoleerd op het azc zitten. Ben je benieuwd hoe het er momenteel uitziet, neem dan gerust een kijkje op de website www.komopdethee.nl! De site wordt de komende tijd nog verder ontwikkeld en uitgebouwd.

Nieuwe naam, nieuwe website!

 

In mijn vorige nieuwsbrief (van december 2019) schreef ik een stukje over het COA. Dat stukje eindigde ik met de woorden: wordt vervolgd. Veel vervolg kan ik helaas nog niet melden. We hebben onze aanbevelingen bij het COA ingediend maar sindsdien is het, mede door de drukte die er bij het COA is vanwege de coronacrisis, nog niet gelukt om een afspraak te maken om over de aanbevelingen door te spreken.
 
Maar toen ik de woorden ‘Wordt vervolgd’ schreef, dacht ik: dat is een mooie nieuwe naam voor mijn nieuwsbrief. Misschien was het je al opgevallen, het neemt de plaats in van ‘Aukes Gave Nieuws’. De naam ‘Wordt vervolgd’ mag dubbel worden gelezen. Enerzijds volgen de nieuwsbrieven elkaar op en ik zal in de nieuwsbrieven ook regelmatig een vervolg geven aan stukken die ik eerder heb geschreven, zoals met betrekking tot de ontwikkelingen bij met het COA. Anderzijds staat ‘Wordt vervolgd’ symbool voor de mensen die ik in mijn werk ondersteun. Mensen die zijn gevlucht omdat zij vanwege hun geloof worden vervolgd of bang zijn om bij terugkeer in hun eigen land te worden vervolgd.

Naast een nieuwe naam bouw ik ook aan een eigen website met dezelfde naam. Op www.wordtvervolgd.nu kun je in de toekomst nog meer lezen over het werk dat ik doe en relevante ontwikkelingen daaromtrent. De website geeft me meer gelegenheid regelmatig updates te geven over mijn werk en daar meer over te vertellen. De website is nog volop in ontwikkeling, maar neem gerust alvast een kijkje. Ik zal er regelmatig over nieuwe ontwikkelingen rondom mijn werk en aanverwante zaken schrijven.

Kijk hier voor mijn website!

Halleluja!

Op 10 mei beleefden we een heel bijzondere Moederdag. Om 8 uur in de ochtend werd die dag Thirza geboren! We voelen ons enorm gezegend dat zij ook onderdeel mag zijn van ons gezin.

Op het geboortekaartje schreven we: Hallelujah! Niet zomaar omdat we enorm blij zijn, maar omdat we de eer willen geven aan God. Hij is de Schepper van dit wonder, wat is dat toch bijzonder. Een nieuw leven, halleluja!

We genieten met volle teugen van haar. Haar lachstuipjes, ongegeneerd boeren en poepen, vol overgave slapen, en de babygeluidjes die ze maakt. Wat mooi!
Mijn website
Email
Deze mail is gestuurd naar:
<<Email Adres>>

Wil je de ontvangst van deze nieuwsbrieven wijzigen?
Je kunt de instellingen aanpassen
of uitschrijven van de mailing.
 
Het achterbancomité
Voorzitter: Jan Biesemaat
Secretaris:
Penningmeester: Bennie  Docter


Adres Auke:
Patrijsweg 25
8191 BH  Wapenveld


 

Email Marketing Powered by Mailchimp