Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

'Als een schrijver niet schrijft, zal zijn ziel verhongeren.' Aldus professor Joe Castleman. Hij schrijft, de vraag is alleen of het goed genoeg is. Tot hij de jonge, ambitieuze schrijfster Joan (Glenn Close) leert kennen.   

U ziet komende vrijdag het intrigerende The Wife in Filmhuis Hofdael.  De film is meermaals bekroond en ook Glenn Close mocht voor deze film prijzen in ontvangst nemen. Komt u vrijdag uw eigen oordeel vellen?

The Wife

Vrijdag 21 februari 2020, 20:30 uur

Joan Castleman (Glenn Close) staat altijd voor haar man klaar. Waar hij gaat, gaat zij ook. Voor Joe Castleman, gevierd literair wonderkind, draait het leven om hem. Als Joe de Nobelprijs voor Literatuur wint en het echtpaar naar Stockholm reist ontstaan er langzaam maar zeker barstjes in het huwelijk. 

In flashbacks zien we hoe Joan en Joe elkaar leren kennen. Zij in de collegebanken, hij als haar professor. Voor haar schrijftalent is in de jaren vijftig en zestig geen plaats, zijn talent levert hem steeds meer roem, buitenechtelijke flirts en erkenning op. Zij faciliteert (en incasseert!) met leesbrillen, stilzwijgend toekijken en complimenten, hij glorieert. Maar hoelang kan Joan het nog volhouden om naast de schijnwerpers en naast haar man te staan?


Zweden / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk, 2018
Duur: 99 minuten
Geregisseerd door: Björn Runge
Met: Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater
The Guardian
(★★★★)
'Close is fantastisch in deze rol'
Lees meer | Trailer | Tickets
Kent u iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen! Kent u iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen!
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50  Entree jeugdfilm online: €5,00


Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.