Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Once upon a time in Hollywood wordt aangekondigd als de negende van in totaal tien films die regisseur Quentin Tarantino zegt te gaan maken. Pulp Fiction, Kill Bill en Inglourious Basterds, om een paar eerdere films van Tarantino's hand te noemen; u kent ze vast. En ook de film van deze week moet u gezien hebben. Instant klassieker!  

Tot vrijdag, 20.30 uur!

Once upon a time in Hollywood
Vrijdag 7 februari, 20:30 uur

Hollywood, 1969. Acteur en alcoholist Rick Dalton (DiCaprio) kan er maar niet aan wennen dat hij nog maar weinig succes heeft. Gelukkig kan hij altijd rekenen op z'n coole, vaste stuntman en beste vriend Cliff Booth (Pitt). Maar waarom heeft hij niet zoveel succes als z'n buurvrouw, de 26-jarige actrice Sharon Tate? 

De hoogzwangere Tate werd op 8 augustus 1969 bruut vermoord door volgelingen van sekteleider Charles Manson. Toen Tarantino aankondigde haar tot leven te willen wekken in zijn nieuwste film hield menig filmliefhebber z'n hart vast. Tarantino staat niet direct bekend om z'n goede smaak en is niet vies van bruut geweld. Tarantino zet in Once upon a time in Hollywood deze geschiedenis naar z'n eigen hand, zoals alleen hij dat kan: 'Ze leeft haar leven, iets waarvoor ze in werkelijkheid nooit de kans heeft gekregen.’
vpro Cinema
(★★★★)
'Uitbundige, caleidoscopische en heerlijke vertelling'
Een centrale rol krijgt de brute moord of de sekte rondom Manson niet. De film is een sprookje, maar ook een ode aan de Western. En gaat vooral over de vriendschap tussen Dalton en Booth, Hollywood in 1969, het einde van de klassieke filmheld en zoveel meer. 


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / China, 2019
161 minuten (halverwege een pauze)
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie
Lees meer | Trailer | Tickets
Let op: deze film bevat geweld en grof taalgebruik
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50 Entree jeugdfilm online: €5,00 

Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.