Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Staat vaker naar de film gaan op uw lijstje met goede voornemens voor 2020? In januari kunt u een goede start maken, in Filmhuis Hofdael zijn deze maand maar liefst vijf films te bekijken! 

De aangrijpende documentaire They shall not grow old, het biografische Diego Maradona en de IJslandse film Woman at war. Om Yesterday (met muziek van, jazeker) en het aangrijpende Wei niet te vergeten. 

Alle vrijwilligers van Filmhuis Hofdael wensen u een mooi nieuwjaar en heten u ook in 2020 van harte welkom!

They shall not grow old
Vrijdag 3 januari 2020, 20:30 uur

Regisseur Peter Jackson, bekend van Lord of the Rings, laat in zijn nieuwste film de Eerste Wereldoorlog zien zoals nooit eerder vertoond. Met behulp van de modernste technieken op het gebied van beeld en geluid brengt hij de ervaringen van Britse frontsoldaten in beeld. 

Voor de kerst zijn we weer thuis, werd aan beide kanten van het front gehoopt. In plaats daarvan werd 't een zinloze slachting die vier jaar duurde. Honderd jaar later is deze oorlog in They shall not grow old ineens akelig dichtbij. 

Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland
99 minuten
Geregisseerd door Peter Jackson
Lees meer | Trailer | Tickets

Diego Maradona
Vrijdag 10 januari 2020, 20:30 uur

Voor de een is Maradona een held. Voor de ander een rebel en weer een ander omschrijft de legendarische voetballer als god. In Diego Maradona vertelt Oscarwinnaar Asif Kapadia het verhaal van de opkomst en ondergang van het voetbaltalent aan de hand van meer dan 500 uur nooit eerder vertoond filmmateriaal én de medewerking van Maradona zelf.

Verenigd Koninkrijk
125 minuten
Geregisseerd door Asif Kapadia
De Telegraaf:
✭✭✭✭
'Pakkende documentaire over een groot talent ... Fascinerend en ijzingwekkend tegelijk, ook voor wie niets met voetbal heeft.'
Lees meer | Trailer | Tickets

Woman at war
Vrijdag 17 januari 2020, 20:30 uur

Eindeloos praten over milieubescherming en maatregelen? Halla, die een ogenschijnlijk eenvoudig en gemoedelijk leven leidt, ziet er geen heil meer in. Het gaat steeds slechter met IJsland en het is tijd voor actie, harde actie. Hebben de maatschappijkritische acties van Halla zin en kan ze de lokale aluminiumindustrie stoppen?

IJsland / Frankrijk / Oekraïne
101 minuten
Geregisseerd door Benedikt Erlingsson
Met Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson en Juan Camillo Roman Estrada
Lees meer | Trailer | Tickets

Yesterday
Vrijdag 24 januari 2020, 20:30 uur

Het is haast niet voor te stellen, maar toch. Stel nou dat u de enige bent die de muziek van The Beatles kent. En dat u een nog niet zo'n erg succesvolle muzikant bent. Wat doet u dan met al die mooie Beatles-muziek?

In Yesterday, van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting)  zien we hoe singer-songwriter Jack Malik aanvankelijk volle zalen trekt met 'zijn' muziek. Maar hoe verhoudt het succes zich tot het curieuze plagiaat dat hij pleegt? 

Verenigd Koninkrijk
112 minuten
Geregisseerd door Danny Boyle
Met Himesh Patel, Lily James en Kate McKinnon
Lees meer | Trailer | Tickets

Wei
Vrijdag 31 januari 2020, 20:30 uur

Vader Jac heeft z'n eigen paradijsje gemaakt: paarden, kippen, en een moestuin op een hectare natuurgrond. Nu bij hem dementie is geconstateerd is hij vastbesloten te blijven zorgen voor de wei. Documentairemaker Ruud Lenssen legt de vastberadenheid van zijn vader vast en laat zien hoe moeder Ria steeds meer zorgen krijgt om haar man Jac. Zo lang het kan wil ze Jac thuis verzorgen. Toch komt een onvermijdelijk afscheid steeds dichterbij.

Filmmaker Ruud Lenssen is bij de vertoning van Wei aanwezig. Na afloop kunt u in gesprek gaan met hem.

Nederland
71 minuten
Geregisseerd door Ruud Lenssen
Lees meer | Trailer | Tickets
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50. Entree jeugdfilm online: €5,00 

Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk om online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.