Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

In de komende tijd hoort u minimaal een keer iemand iets als 'Maart roert zijn staart!' zeggen. Hoe onzinnig meteorologen deze volkswijsheid ook vinden, duidelijk is wel dat het in maart alle kanten op kan gaan. 

Met het weer, maar ook met de films in Filmhuis Hofdael. Want wat een veelzijdige maand gaan we tegemoet. Dolor y gloria, Joker, Blinded by the light, De Patrick en Lang Leve de Koningin. Het wordt wat ons betreft een mooie maand, met voor ieder wat wils!

Dolor y gloria
Vrijdag 6 maart 2020, 20:30 uur

NRC
(★★★★★)
'Een verbluffend mooie film'
In het semi-autobiografische Dolor y gloria blikt regisseur Pedro Almodóvar terug op zijn eigen leven. Het verhaal van Salvador Mallo wordt een trip down memory lane, langs vergane liefdes, het ontluiken van verlangens en de band met zijn moeder. 

Banderas kreeg voor zijn gevoelige, ingehouden vertolking van Mallo in Cannes (waar de film zijn wereldpremière beleefde) de prijs voor beste mannelijke hoofdrol.

Spanje, 2019
Duur: 113 minuten
Regie: Pedro Almodóvar
Met: Penélope Cruz, Antonio Banderas en Leonardo Sbaraglia
Lees meer | Trailer | Tickets

De Patrick
Vrijdag 13 maart 2020, 20:30 uur

Na successeries als Peaky Blinders en Legion maakt de Vlaamse regisseur Tim Mielants een speelfilm­debuut over de zoektocht naar een hamer op een nudistencamping. Patrick, een klusjesman die na de dood van zijn vader de leiding over een naturistencamping, zoekt naar z'n hamer. Mogelijk is er een misdaad mee gepleegd. Dus zomaar vervangen door een andere? Hij peinst er niet over. 

De hamer en het rouwproces van Patrick zorgen voor een film die subtiel, ernstig en tegelijkertijd absurdistisch is. Met Pierre Bokma zoals we hem nog niet eerder zagen!

België, 2019
Duur: 97 minuten
Regie:Tim Mielants
Met: Kevin Janssens, Pierre Bokma en Hannah Hoekstra
NRC
(★★★★)
'Unieke mix van detective, slapstick en lullige intriges'
Lees meer | Trailer | Tickets

Blinded by the light
Vrijdag 20 maart 2020, 20:30 uur

De wat schuchtere tiener Javed worstelt met de verwachtingen van zijn dominante vader. In het deprimerende Engeland verlangt de Pakistaanse jongen naar een leven buiten de zuil, naar een leven met feestjes en meisjes. Hij wil schrijver worden, maar of dat lukt? 

Dan hoort Javed de muziek van Bruce Springsteen. Ineens is hij verkocht en weet hij dat zijn mogelijkheden veel verder reiken dan de ideeën die zijn vader voor hem heeft. 

Blinded by the Light is een aanstekelijke, fraai gestileerde en vrolijke film. Aanrader!

Verenigd Koninkrijk, 2019
Duur: 118 minuten
Regie: Gurinder Chadha
Met: Viveik Kalra, Kulvinder Ghir en Meera Ganatra
Lees meer | Trailer | Tickets

Joker
Vrijdag 27 maart 2020, 20:30 uur

Joker is een film die diep de duisternis in duikt. Het is een blik in het verknipte hoofd van een verschoppeling die een manier vindt om terug te slaan. 

Arthur Fleck (fenomenaal vertolkt door Joaquin Phoenix) scharrelt dagelijks wat geld bij elkaar door zichzelf als clown te verhuren. Maar eigenlijk zit niemand op hem te wachten. Niet in de minste plaats omdat Arthur Fleck lijdt aan ongecontroleerde lachbuien. Gotham City is verre van een fijne plek voor mensen met psychische problemen en de getergde Arthur vervalt meer en meer in agressiviteit en geweld. En vanaf dat moment is Arthur niet langer meer Arthur, maar Joker. 

Verenigde Staten, 2019
Duur: 122 minuten
Regie: Todd Phillips
Met: Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Zazie Beetz
Lees meer | Trailer | Tickets

Lang leve de Koningin
Zondag 29 maart 2020, 11.00 uur

Sarah van acht woont samen met haar moeder en haar grootvader. Vragen stellen over haar vader mag ze wel, een antwoord krijgt ze alleen nooit. Op school haalt ze alleen maar slechte cijfers en niemand begrijpt haar echt. Als ze bij een nieuw klasgenootje een prachtig schaakspel ziet leert Sarah de beginselen van het spel. 

Door het spel zelf! De witte fantasiekoningin (Monique van de Ven) leert haar zelfs zo goed schaken dat Sarah mag deelnemen aan een schaaksimultaan tegen een grootmeester. Een mysterieuze man uit Zuid-Afrika. 

Nederland, 1995
Duur: 118 minuten
Regie: Esmé Lammers (de kleindochter van de legendarische schaakgrootmeester Max Euwe!)
Met: Tiba Tossijn, Monique van de Ven en Derek de Lint
 
Zelf schaken? Dat kan op zondag 29 maart in Centrum Hofdael. Meer informatie volgt!
Lees meer | Trailer | Tickets
Website
Email
Facebook
Instagram
Stuur deze mail vooral door naar vrienden! 
Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50  Entree jeugdfilm online: €5,00 

Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.