Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Komende vrijdag staat een prachtige Spaanse film op het programma van Filmhuis Hofdael. Je ziet om 20.30 uur Dolor y Gloria, de nieuwste film van de beroemde regisseur Pedro Almodóvar. Zegt de naam je niets? Je kent de film Hable con Ella vast, of Volver. Ook Dolor y Gloria (2019) is een must see. Tot vrijdag!

Dolor y Gloria
Vrijdag 6 maart 2020, 20:30 uur

Almodóvar op z'n kwetsbaarst: dat is zijn nieuwste film Dolor Y Gloria (Pain and Glory). Het verhaal van Salvador Mallo is het verhaal van Almodóvar zelf, het ophalen van herinneringen aan vergane liefdes, het ontluiken van verlangens en de band met zijn moeder. 

Salvador wordt geplaagd door hevige lichamelijke pijn. Depressie ligt op de loer. Wat valt er nog te beleven voor Salvador? Als een oude bekende hem een heroïnepijpje aanbiedt voelt Salvador hoe de pijn verdwijnt. Hij zakt achterover in z'n stoel en ondergaat een heuse (drugs)trip down memory lane. De flashbacks zijn meer dan een kijkje in het verleden, ze vormen samen een aantal prachtige en weemoedige korte verhalen. 
VPRO Cinema
(★★★★)
'Gevoelige, ingehouden vertolking'
Voor Antonio Banderas is Dolor y Gloria alweer de achtste film met Pedro Almodóvar. De regisseur vertelt: 'Veel mensen, ook vrienden van me en kennissen uit de filmwereld, zeggen me nu dat ze in Dolor y gloria gaandeweg niet meer Antonio zagen, maar mij. Dat verraste me zeer. Maar het is een groot compliment aan Antonio. Kennelijk belichaamt hij mij, zonder me te imiteren.’

De film zit vol sardonische grapjes, maar de melancholie overheerst. Almodóvar weet precies de hoogtepunten en pijnen van het leven te benoemen en keert het thema ouderdom binnenstebuiten. De naderende dood is het perfecte punt in het leven voor melancholische overwegingen en gedachten. Almodóvar zegt daarover: 'De melancholie die opsteekt in mijn latere werk, is ook de melancholie in mijn leven. En als je het zo voelt, vind ik, moet je het niet verbergen.’


Spanje, 2019
Duur: 113 minuten
Regie: Pedro Almodóvar
Met: Penélope Cruz, Antonio Banderas en Leonardo Sbaraglia
Lees meer | Trailer | Tickets
Website
Email
Facebook
Instagram
Kent u iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen! Kent u iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen!
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50  Entree jeugdfilm online: €5,00


Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.