Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Eco-feelgood, kende u die term al? Op 17 januari ziet u in Filmhuis Hofdael het IJslandse Woman at War (2018). Een film over een milieuactiviste die eigenhandig de strijd aangaat met de vervuilende multinationals in haar prachtige IJsland. Combineer excentrieke komedie met wat serieuze maatschappijkritiek en IJslandse vergezichten en het resultaat is deze bijzondere film. 

Woman at war
Vrijdag 17 januari 2020, 20:30 uur

Elektriciteitsmasten saboteren, dat doet de bijna vijftiger Halla in haar vrije tijd. Ze is vastberaden de buitenlandse aluminiumindustrie in IJsland een halt toe te roepen. Geïnspireerd door Mahatma Gandhi en Nelson Mandela doet ze dat met niet meer dan pijl en boog. Om heel IJsland even in het donker te laten zitten.

Halla weet van geen ophouden en niemand ziet de vriendelijke dirigente als een ecoterrorist. Dan krijgt Halla het nieuws krijgt dat ze eigenlijk al niet meer verwachtte: ze mag een weeskindje uit Oekraïne adopteren. Maar niet met een strafblad. Hoe kan Halla moeder Aarde redden en tegelijkertijd een kindje adopteren?
De Morgen:
(★★★)

'Ecoterrorisme was nog nooit zo plezant'
Klimaatproblematiek en ecoterrorisme als entertainment, je moet ’t maar durven. De poging van regisseur Benedikt Erlingsson is zeker geslaagd te noemen! Woman at War is zijn tweede film, en net als in zijn debuut Of Horses and Men (2013) trakteert hij de kijker op een gemoedelijk, maar ook absurdistische film voorzien van de mooiste IJslandse vergezichten.

IJsland / Frankrijk / Oekraïne
Duur: 101 minuten
Regie:  Benedikt Erlingsson
Met: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson en Juan Camillo Roman Estrada
Lees meer | Trailer | Tickets
Filmliefhebber en goed op de hoogte van het maatschappelijk leven in Geldrop-Mierlo?

Filmhuis Hofdael zoekt een vrijwilliger Social Media Marketing!

Meer informatie op de website van Filmhuis Hofdael of via redactie@filmhuishofdael.nl


(Geïnteresseerd? We horen het graag uiterlijk 16 januari.)
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50 Entree jeugdfilm online: €5,00 

Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.