Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Komende vrijdag verwelkomen we u graag bij de film Wei - Zorgen voor pap, een bijzondere film die Ruud Lenssen (33) maakte over zijn ouders en de diagnose vasculaire dementie. Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je dementie hebt? Wat doet dat met je gezin? Wei (2019) is een intiem portret over de worsteling met dementie en mantelzorg. 

Wei
Vrijdag 31 januari 2020, 20:30 uur

De wei, dat is voor Jac Lenssen z'n ziel en zaligheid. Op die ene hectare grond verzorgt hij paarden, heeft hij een moestuin en geniet hij. Ook al is Jac (nu 77) vastberaden om voor de wei te blijven zorgen, na de diagnose dementie verandert alles.

Het praten gaat steeds moeilijker, de namen van z'n kinderen weet hij niet meer en bij alledaagse dingen heeft Jac hulp nodig. Z'n bestaan wordt steeds verwarrender. Z'n vrouw Ria zorgt zo goed als ze kan voor haar man. Ook voor haar verandert het leven ingrijpend door de diagnose dementie. Mantelzorger, dat is ze ineens geworden, met alle frustratie en eenzaamheid die daarbij komt kijken. 'Toch wel heftig hè' horen we haar zeggen. 
Indringende documentaire over een groot verlies
(★★★★)
 Nederlands Dagblad 
Hoe moet het verder? Hoeveel moet Ria van haar eigen leven opgeven om voor Jac te zorgen? De man met wie ze veertig jaar getrouwd is. De man die steeds vaker agressief wordt en z'n vrouw een bemoeial noemt. Ruud Lenssen schroomt niet de kijker ook die dingen te laten zien. De lijdensweg in al zijn facetten maakt indruk en blijft nog lang bij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Wei heeft op 12 januari op het Limburg Film Festival 2020 de prijs gewonnen voor Beste Lange Documentaire. Ruud Lenssen droeg de prijs op aan alle mantelzorgers wiens verborgen leed vaak binnenskamers en onbesproken blijft.

Ruud Lenssen (de documentairemaker) en Ine Delahay (ZuidZorg) zijn aanwezig tijdens de film en zij zullen na de film nog in gesprek gaan met het publiek om de film na te bespreken.


Nederland
Duur: 71 minuten
Regie: Ruud Lenssen

 

Lees meer | Trailer | Tickets
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50 Entree jeugdfilm online: €5,00 

Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.