Copy
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Paraskevidekatriafobie, zo'n woord dat het goed doet bij Lingo en Scrabble. Kun jij het in één keer goed uitspreken? Het is de angst voor vrijdag de dertiende. Op deze bijzondere 'ongeluksdag' zie je in Filmhuis Hofdael de eveneens bijzondere film De Patrick. 

Vind jij het maar lariekoek en apekool? Koop dan nu al online je kaartje! Nog even jezelf moed inspreken? Geen probleem, ook op vrijdag de dertiende zijn er kaartjes aan de deur te koop.

De Patrick

Vrijdag 13 maart 2020, 20:30 uur

Patrick is 39 jaar, klusjesman en te omschrijven als een grote, vriendelijke reus. Hij woont nog bij zijn ouders. Op een nudistencamping. Het leven gaat z'n gangetje, totdat de vader van Patrick overlijdt. Tot overmaat van ramp wordt er ook nog eens geld gestolen, krijgt Patrick de leiding over de camping en is hij zijn favoriete hamer kwijt. Zomaar vervangen door een andere? Patrickt peinst er niet over, mogelijk is er een misdaad gepleegd met zijn hamer. Wat volgt is een haast obsessieve zoektocht naar de hamer. Van een man die eigenlijk geen ambitie heeft in het leven. Maar of dat erg is?
VPRO Cinema
(★★★★)
'Blijft boeien door de terloopse humor, stijlvaste regie
en de perfect getroffen toon'
De Patrick is subtiel, absurdistisch en tegelijkertijd ernstig. Het is een film over rouwverwerking, over ambitie. En toch ook over naakte mensen en een hamer. Maar al dat bloot went snel. De zoektocht naar de hamer had grappig kunnen zijn, maar is het niet. Regisseur Tim Mielants (Peaky Blinders, Legion): 'Mijn belangrijkste regieaanwijzing was: speel dit alsof het een Holocaustdrama is. Het had allemaal veel harder de grappige kant op kunnen gaan, maar daar probeerde ik me op deze manier tegen te beschermen.’

België, 2019
Duur: 97 minuten
Regie:Tim Mielants
Met: Kevin Janssens, Pierre Bokma en Hannah Hoekstra

 
Kevin Janssens speelt Patrick en vertelt hoe hij 17 kilo aankwam voor de film: 'Na het opstaan ging ik direct naar de Burger King. Twee cheeseburgers en een chocolade milkshake.'
Lees meer | Trailer | Tickets
Toe aan wat ontspanning?
Tijdens deze filmavond
verloten we twee keer twee toegangskaarten
voor een heerlijke dag 
SpaSense Geldrop!
Ken je iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen! Ken je iemand die deze film ook interessant vindt? Klik hier om deze mail door te sturen!
Website
Email
Facebook
Instagram
Voor alle films geldt:

* Aanvang: 20:30 uur Aanvang jeugdfilm: 11.00 uur
* Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant) Entree jeugdfilm aan de kassa: €5,00 (alleen contant)
* Entree online: € 6,50  Entree jeugdfilm online: €5,00


Online tickets bestellen
Voor uw en ons gemak is het mogelijk online tickets te bestellen. U rekent tickets af met iDeal via de veilige omgeving van uw bank. Bij de ingang van de zaal toont u de e-ticket(s) - op uw smartphone of geprint - aan een van onze medewerkers bij de zaaldeur.
Copyright © 2020 Filmhuis Hofdael. Alle rechten voorbehouden.