Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk hier de webversie.
 
Lieve kijkbuiskinders, of eigenlijk nieuwsbriefnerds, de kijkbuis is inmiddels al enige tijd passé. Afgelopen week was het precies een jaar geleden dat de lockdown inging.
De redacteuren van de volgende twee nieuwsbrieven, Rick en Ezra, vinden het tijd voor een evaluatie van dit ontheemde jaar. Heeft deze helse pandemie ons niet ook veel goeds en moois gebracht? Is de invulling van bepaalde delen van de dag niet eigenlijk juist leuker of relaxter met corona dan onze razendsnelle millennial leventjes van het pre-coronatijdperk? Rick en Ezra wegen in deze en de volgende nieuwsbrief alle dagdelen af en leggen jullie het dilemma voor: met of zonder lockdown?
Mochten jullie dan nog niet genoeg hebben van keuzes maken, we eindigen deze “dilemma’s op dinsdag-nieuwsbrief - part 1” met tips speciaal voor de nog zwevende kiezers onder ons. By far de meest actuele oproep tot het maken van keuzes. KIEZEN DUS.

xoxo - crème
 

zoals altijd, klik op de onderstreepte woorden voor een redirect naar de website
#OCHTENDDILEMMA: met of zonder lockdown?

Alle tijd om voortreffelijke jackfruitgerechten voor te bereiden in de vroege morgen (RICK) 
- OF -
Gehaast douchen en altijd te laat op werk (EZRA)


RICK: Door het thuiswerken heb ik eindelijk de tijd om mijn SlowCooking hobby op te pakken. Iedere periode heb ik wel een nieuw ingrediënt waarmee ik aan het experimenteren ga. Deze winter was dit de trendy Jackfruit, waarmee ik dan ‘s ochtends al begin om mijn versie van deze twee recepten Jackfruit Rendang te maken. (het spijt me weet niet precies hoe ik ze mix... is een gevoels ding)

EZRA: Pre-corona waren mijn ochtenden áltijd vervuld met haast. Ondanks mijn gigantische lust voor het leven heb ik een hekel aan opstaan. Laten we het houden op dat ik het niet-stoppen van de nacht verkies over het starten van de dag. In de eerste lockdown begon ik fanatiek aan mijn kortstondige carrière als fitgirl met een heuse Hula Hoop-workout iedere ochtend. Voor de geïnteresseerden, deze workout deden wij met een groepje tegelijk via zoom, ronduit hilarisch. Die mislukte carrière heeft inmiddels plaats gemaakt voor een zeer gewaardeerde rustige ochtend met een grote cappuccino en mijn meest recente (her)ontdekking: Beirut als ideale ochtendmuziek bij het opstarten van mijn werkdag.

#PAUZEDILEMMA: met of zonder lockdown?

Eindelijk weer tijd om mijn innerlijke nerd te laten floreren (EZRA)
- OF - 
Struinen over de Herengracht met een Black Heritage Tour (RICK)

EZRA: Het innerlijke kind in mij is flink (terug)gegroeid in het afgelopen jaar. Ik heb me opnieuw gerealiseerd hoe vrolijk ik word van puzzelen en LEGO. Een van mijn grootste ontdekkingen in corona is de LEGO Verhuur in Bussum die gigantische LEGObouwwerken verhuurt per week. En ze hebben net een vestiging in Amsterdam geopend! Ik heb inmiddels met groot plezier de Taj Mahal, het internationale ruimtestation en Zweinstein gebouwd. Mocht 2D meer je ding zijn dan heb ik ook een tip voor een magisch uitdagende legpuzzel die net even anders is dan alle andere puzzels… Wat mij betreft de perfecte pauze-bezigheden in deze nog koude thuiswerkdagen. 


RICK: Tijdens de pauzes op mijn kantoor aan de Herengracht was niets leuker dan met het boekje van de Black heritage tour over de grachten te wandelen en de verhalen achter de gebouwen om me heen te leren kennen. Dit boekje met Amsterdamse geschiedenis heeft ook verschillende routes zodat je tijdens je pauze op ontdekking kan gaan.
#NAMIDDAGDILEMMA: met of zonder lockdown?

Allerlei ludieke middagactiviteiten (EZRA)

- OF - 

Demonstreren op het Museumplein tegen homo- en transfobie (RICK)

EZRA: Ik probeerde me te bedenken wat ik voor corona op mijn middagen deed. Vast en zeker enorm spannende dingen. Gelukkig kan je een groot deel van de middagactiviteiten nog steeds erg goed doen. Een aantal suggesties die zeer succesvol zijn gebleken: vliegeren op het strand; op Amsterdamse kruistocht met zelfgebakken brood en wijn langs al je vrienden om het lijden en het sterven van Jezus Christus te herdenken; of eindelijk het absoluut fenomenale “Max, Mischa & het Tet-offensief” van Johan Harstad lezen.  

RICK: Niets is een betere activiteit dan je stem te laten horen. Ook voor Corona deden we dit maar dan wellicht wat dichter op elkaar. Deze zaterdag is er de End H.A.T.E. demonstratie op het museumplein, op een corona safe manier demonstreren en te laten zien dat we een einde moeten maken aan Homophobia And Transphobia Everywhere. Ze houden zich aan alle maatregelingen dus je moet je wel hier  opgeven en tot zaterdag!

crème fraîche
Alvast een fraiche vooruitblik

#ACTUALITEITSDILEMMA: Tips van de redactie voor de zwevende kiezer

Links - OF -  Rechts (of ergens er tussenin)

Tip #1 JULIE: Zet alles in perspectief met de podcast van The Guardian

Tip #2 EZRA: Doe vooral ook de retro stemwijzer Keezers Quest van Zondag met Lubach. 

Tip #3 CAMIEL: Lees hier hoe jouw partij (en elke andere) heerlijk op de hak wordt genomen door Marten Mantel.
Volg ons op Instagram.
|
\/
Website
Instagram
mail ons:
info@creme.amsterdam

je kunt hier je voorkeuren aanpassen of je hier afmelden voor de nieuwsbrief 😞.

ken je nog vrienden die ook wel wat Crème in hun inbox kunnen gebruiken?
stuur ze naar www.creme.amsterdam om zich aan te melden


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Crème · orionstraat 24 · Amsterdam, Noord-Holland 1033EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp