Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk hier de webversie.
 
 

Lieve lezers,

Avondklok is weer verlengd en het einde is op zijn hoogst maar lichtelijk in zicht. Wat een treurige bedoening. Maar we houden de eeuwige moed erin. Vorige week deelden wij de eerste helft van onze dinsdagdilemma’s met jullie: is dit dagdeel leuker mét of zonder lockdown. De ochtend, de pauze en de middag passeerden de revu en nu is het tijd voor het tweede deel van de Dagdelen Dilemma Dinsdag met Ezra en Rick. Pre-corona was dit het deel van de dag dat wij tweeën elkaar geregeld ontmoetten op een of ander terras van een of ander culturele instelling om vervolgens tot ver na afloop van de voorstellingen nog steeds op datzelfde terras te zitten. Met liefde delen wij als laatste creme duo onze lockdown alternatieven met jullie. Voorlopig gaan wij als redactie naar binnen keren, om onze 100ste jublieumeditie weer op te pakken wanneer de deuren van de cultuur open gaan. 

 

#wemissenjullie

 

xoxo - crème
 
zoals altijd, klik op de titels voor een redirect naar de website
#BORRELDILEMMA: met of zonder lockdown?

Het gemis van borrels met als troost het enige daadwerkelijk leuke alternatief Mibo (EZRA)
- OF - 
Toekomst voorspellen in onzekere tijden met tarotkaarten (RICK)


EZRA: Laten we voorop stellen dat borrelen in het pre-coronatijdperk het sowieso wint van het coronatijdperk. Inmiddels is de lol allang af van de onhandige zoomborrels met door elkaar pratende mensen als je het mij vraagt. Maar om dit moment van ontspanning nou weg te laten vallen is natuurlijk ook niet de bedoeling. Enige tijd geleden kreeg ik de fenomenale tip voor het hilarische Mibo. Je beweegt met je pijltjes over een tropisch eiland met een hoofd als een tv-tje. Net als in real life hoor je de mensen die naast je staan harder dichterbij waardoor je zelfs privegesprekken kan voeren (en moet oppassen met roddelen). Ik raad het jullie aan om dit eiland te verkennen, het is gratis en echt top. Voor de advanced spelers: probeer ook eens stoelendans te doen aan de tafel bovenin de Saloon, sardientje te spelen over het hele eiland of een miniconcertje bij het kampvuur. 

RICK: Wanneer het in tijden minder gaat zijn er verschillende manieren om dit te verklaren. Heel lang deed ik dit door Tarotkaarten. Inmiddels was de kennis weggezakt maar heb ik het weer opgepakt. Niets is een betere gespreksstarter dan een reading bij je vrienden. Om antwoorden te vinden en zo met elkaar op zoek te gaan naar wat naast vrouw C ons nog meer onzeker maakt. Op zoek naar de kracht van de kaarten werkt voor mij het beste aan het einde van de dag. Zoals met alles wat online moet vond ik naast mijn offline kaarten ook een online legging die jullie dus kunnen doen met de vragen die jullie hart zo zwaar maken.
#DINERDILEMMA: met of zonder lockdown?

Queeste naar de 20 “basis”-ingrediënten van Flavour (EZRA)

- OF - 

Gevaar airfryer (RICK)

EZRA: Ik ben een dramatische kok. Het is nooit helemaal mijn ding geweest, maar in corona besloot ik dat ik dat het nu echt genant begon te worden en dat dit de uitgelezen kans was om daar iets aan te veranderen. Eén van de fases daarvan was natuurlijk dat ik me net als iedereen ook aan Yotam’s Flavour heb gewaagd. De populaire chick onder de kookboeken met als focus 20 “basis”-ingredienten. Eén grote hoax, niets “basis” aan die ingrediënten. Ze hebben de raarste namen en zijn natuurlijk nergens te vinden. Lekker kookontwijkend-gedrag vertonend greep ik deze uitdaging aan: tijd voor een queeste naar de 20 ingrediënten van Flavour. Ik zit na mijn zoektocht op 12 van de 20 en begin steeds meer te geloven dat Ottolenghi het merendeel van de ingrediënten verzonnen heeft. Ik daag jullie uit in mijn zoektocht naar Cascabelpeper, zwarte knoflook, masa harina. Ps. Voor de geïnteresseerden: inmiddels kook ik best ok, niet meer en niet minder dan dat. 


RICK: Ik ben een geweldige kok. Dat hadden jullie wellicht vorige week al gelezen. Echter heb ik in deze crisistijd een grote fout begaan. Net als vele huishoudens heb ik op mijn aanrecht plaats gemaakt voor de airfryer. Een friteuse heb ik sinds ik het huis heb verlaten in 1823 niet meer gehad, maar de marketing van de airfryer - je kan hem ook als oven gebruiken - heeft mij overgehaald. Natuurlijk met het idee dat ik er allemaal gezonde groente en appeltaarten inging maken. Nu zes maanden later beken ik dat naast heel veel kilo’s friet en kipnuggets, ik nog maar één keer een ‘’gezonde’’ maaltijd in de airfryer heb gemaakt. Ik kan dus helaas geen toffe recepten aanraden voor dit keukenhulpje. Wel kan ik Amazing Asia aanraden als nieuwe vulling op je aanrecht. Goed om te weten is dat deze Amsterdamse dit jaar nog komt met het vegetarische deel van dit heerlijke kookboek. 

#NACHTDILEMMA: met of zonder lockdown?

Nachtelijk tekenen en schilderen onder het genot van zelfgemaakte cocktails (EZRA)

- OF - 

Self-love (RICK)

 

EZRA: Als kind tekende ik gedurende de hele dag en nacht. Met het volwassen worden kreeg ‘s nachts andere prioriteiten die vervolgens (groten)deels zijn weggevallen met corona. Met als resultaat dat mijn liefde voor tekenen en schilderen zijn plekje weer heeft teruggekregen in het holst nacht. Ik kom helemaal tot rust met het natekenen van idolen als Frida Kahlo, Patti Smith en Shakira, en ga me nu wagen aan abstract schilderen met hulp van deze geweldige kunstenares Joy Kinna. Opdat we -als ode aan het o zo gemiste nachtleven- maar moge dansen met een kwast, vreemden moge fantaseren, en veelvuldige kleurentrips moge beleven op papier. Om het af te maken drink ik daarbij deze zelfgemaakte cocktails (in dit woord zitten mijn favo 5 cocktailrecepten) met als laatste tip voor de finishing touch van haast elke cocktail: de Agostina Bitters


RICK: Pre corona kan ik eerlijk toegeven dat mijn nachten waren gevuld met situaties in de krochten van Amsterdam of juist niet de krochten. Dit hobbyisme heb ik tijdelijk on hold gezet en inmiddels vul ik mijn nachten vooral met Self love. De momenten dat ik net als de rest van de bevolking op tijd op bed ga liggen, en daar vervolgens vormen probeer te vinden in het reliëf van ons plafond en me mee laat voeren met de energie van de nacht. Met een meditatie van Headspace. Mocht meditatie niet je ding zijn carberatier Merijn Scholten heeft dit jaar een nieuwe Ep uitgebracht ''Self-love''
Volg ons op Instagram.
|
\/
Website
Instagram
mail ons:
info@creme.amsterdam

je kunt hier je voorkeuren aanpassen of je hier afmelden voor de nieuwsbrief 😞.

ken je nog vrienden die ook wel wat Crème in hun inbox kunnen gebruiken?
stuur ze naar www.creme.amsterdam om zich aan te melden


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Crème · orionstraat 24 · Amsterdam, Noord-Holland 1033EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp