Copy
Se denne email i din browser

Nyhedsbrev nr. 2

I dette nyhedsbrev kan du læse om den næste bog i Scratchserien, om nye oplevelser med Scratch, få en lille opskrift på et sjovt projekt og se, hvor der indtil videre er planlagt workshops. 
Sidste nyt !!!


 
Min første bog om Scratch: "Det syngende fødselsdagskort og andre funky ting du selv kan lave med en computer & lidt fantasi" har været så stor en succes, at holdet bag har besluttet sig for, at vi laver den næste bog i serien. Så lige nu leger jeg med forskellige idéer. Selvom intet er helt fastlagt endnu, kan jeg allerede nu løfte sløret for, at den næste bog også vil være fyldt med forskellige opskrifter, hvoraf nogle af dem vil blive udvidet med Makey Makey og Microbit - teknik, som kan bruges til at forbinde computeren med virkeligheden.
 
Forventet udgivelse november 2019
Scratch kan bruges til mange forskellige ting

Siden sidst har jeg både med Scratch på dansk og med mit andet job som bibliotekar på Vigerslev Bibliotek afholdt workshops i nye sammenhænge:

Vidste du, at man også kan lave sit eget digitale fyrværkerishow?
I februar var jeg ude med firmaet og holde 3 x 1 times workshop i forbindelse med Kyndelmisse i Sorø (et stort kulturarrangement), hvor børnene skulle lave mindst 1 nytårsraket hver og få den til at eksplodere på skærmen. Nogle af børnene havde aldrig prøvet Scratch før, enkelte havde prøvet lidt og en enkelt havde prøvet meget. De tegnede allesammen mindst 1 raket, og deres projekter blev sat sammen til et fælles projekt:
Kyndelmisse i Sorø 2019
Workshop for børn med autisme og asperger på Vigerslev Bibliotek
Jeg er så heldig, at jeg kan lege med Scratch både på det ene og det andet arbejde. I sidste uge holdt jeg en workshop på 2 timer for disse børn og deres lærere. De skulle lære at lave tegnefilm og på sigt kunne arbejde med deres egen version af eventyret Klods-Hans, som de har arbejdet med i klassen. Det viste sig at være en større udfordring end forventet, men lærerne fik en god start og er meget motiveret for at arbejde videre med Scratch i dansk. Og især to drenge blev meget grebet af Scratch.

Den ene lærer havde læst om Scratch og ville gerne bruge det i undervisningen i dansk, men havde svært ved at se, hvordan de skulle komme i gang med det. Og jeg syntes, at det var en spændende opgave. Vi har snakket om, at de skal komme tilbage en anden gang og lære mere. 

Takket være mit firma har jeg mulighed for at komme ud på skoler og undervise lærerne, så de kan bruge Scratch i undervisningen. 
Den bedste måde at blive bedre til Scratch på er at blive ved med at lege
Jeg har nu leget i over 6 år og lærer stadig nye ting. Her kan du lære, hvordan du laver en slange, som følger efter musen.

Se projektet her: https://scratch.mit.edu/projects/209118600/
Jeg har sat kommentarer i koden, så du kan se, hvad de forskellige kodeblokke gør.

Du kan vælge at lave din egen version af projektet og lege med opskriften.
Eller du kan klikke på 

-knappen inde i projektet og arbejde videre på det.
Lær at lave en slange - som følger efter musen. 
Nye planlagte workshops i 2019
Sæt allerede nu x i kalenderen eller sig det gerne videre, hvis I kender nogen, som kunne have lyst til at være med.

16.03.19 Lær at lave tegnefilm & computerspil (begynder) på Vangede Bibliotek, Gentofte
Læs mere her

10.-11.04.19 Påskeworkshop på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Flensborg
Helt ny workshop hvor vi laver påskekort med indbyggede overraskelser, små spil og tegnefilm med påsketema. På dag 2 leger vi med tekniske dimser og forbinder vores projekter med fx. gulerødder, sølvpapir og laver vores egen spil-controller. Læs mere her.

27.04.19 Lær at lave tegnefilm & computerspil (begynder) på Hørsholm Bibliotek
Læs mere her.

Er der ikke en workshop i nærheden?
Spørg dit lokale bibliotek.
Copyright © 2019 Scratch på dansk, All rights reserved.


Vil du ændre på hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine præferener eller opsige abonnementet på denne liste

Email Marketing Powered by Mailchimp