Copy
Nieuwsbrief * Zomer
Inhoud:
Welkom
Opleiding puber- en jongerentrainer
Mindful opvoeden
Nieuwe trainingen 
Soms probeer je eens wat....
Verfrissend en in het oog springend
Boeken die boeien
Gedicht van Toon
Welkom 
Wat heeft de corona-tijd jou en jouw gezin gebracht? Even stoppen met alsmaar doorgaan en je bewust zijn van het hier en nu. Tijd en aandacht hebben voor je eigen kleine habitat en je realiseren dat alles wat je nodig hebt er eigenlijk al die tijd al was.
 
Alles lijkt wel veel intenser, echter. De blauwe lucht, de stilte, het gezang van de vogels en de kracht van de zon. Het contact met de mensen om je heen en ook emoties lijken ook sterker binnen te komen. Misschien heb je je afgevraagd waar je al die tijd mee bezig was of heb je het juist nu heel zwaar gehad om alle ballen in de lucht te houden. Hopelijk zorgt deze tijd ook voor bezinning over wat je wilt blijven doen en dat wat je mag loslaten. En ook dat is mindfulness.
 
Ik wens jullie een zorgeloze zomer!
 
Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Opleiding puber- en jongerentrainer
De pubertijd is een ingrijpende levensfase. Voor ouders en nog meer voor de pubers zelf. Er verandert niet alleen lichamelijk heel veel. Het puberbrein ontwikkeld zich en dat zorgt voor veel veranderingen in het denkvermogen en op sociaal-emotioneel niveau. Vandaar dat pubers vaak bekend staan als ‘lastig’, brutaal, lui, opstandig en hebben ze geregeld last van stemmingswisselingen.

Hoe mooi is het dan om te kunnen leren wat mindfulness voor je kan doen in een tijd waarin veel onzeker en wankel lijkt en je gaat ontdekken wie je werkelijk bent (los van je ouders).
Vandaar dat ik een aanvullende opleiding gestart ben om naast kinderen, ook pubers en jongeren een mindfulness training aan te kunnen bieden.
Onderdeel van de opleiding is het geven van een pilot training (tegen kostprijs). Deze zal na de zomervakantie van start gaan.
Dus, ken jij iemand in de leeftijd van 12 tot 14 jaar die een mindfulnesstraining wil volgen, stuur deze nieuwsbrief dan door en/of neem contact op.
Vraag meer informatie aan
Mindful opvoeden
Mindful ouderschap heeft in de afgelopen 7 nieuwsbrieven een vast plaats gehad. 
Over acceptatie, vertrouwen, loslaten, geduldig zijn, niet oordelen en streven en het bewustzijn dat je elk moment opnieuw kun beginnen. Lees hier meer.

Fijne thema’s waar nog heel veel over te schrijven valt. Vandaar dat je vanaf nu maandelijks een nieuwe blog kunt vinden op mijn website met leuke, inspirerende en herkenbare verhalen. Hier vind je de link naar de artikelen.
Laat een reactie achter

Nieuwe trainingen

Als je het even niet meer weet; Adem in, Adem uit!
Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Een aandachttraining helpt jouw kind meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen. 
De nieuwe 8-weekse trainingen starten in Mei.
Voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.

Daarop volgende trainingen starten direct na de herfstvakantie (Oktober 2020).
 
Mindfulness training voor pubers
Na de zomervakantie start een 10-weekse mindfulness training voor pubers (12 – 14 jaar).
Datum en tijdstip in overleg met de deelnemers.
Het betreft een pilot die tegen kostprijs gegeven wordt.
Voor meer informatie bel of mail even.

Neem contact op
Soms probeer je eens wat....
Toen op 16 maart alle scholen dicht gingen en iedereen thuis verplicht thuis moest blijven, moest ik ook de trainingen en coaching voorlopig stopzetten. Wat moet ik nu? dacht ik bij mijzelf. Ik merkte dat ik de eerste weken toch wel een beetje lamgeslagen was en vond dat ik toch ‘iets’ moest doen. Zichtbaar blijven en alle ouders thuis tips geven over hoe je nog een beetje ‘aandachtig’ door deze periode kon komen. Ik ging korte filmpjes maken voor op Social Media en ik vond het doodeng! Maar ik deed het toch. Hup, uit mijn comfortzone, want daar kan je groeien, wist ik.  
Na 6 video’s had ik er genoeg van; het kostte me teveel energie en ik miste connectie en authenticiteit.

Persoonlijk Contact, dat is wat mij drijft, daar wordt ik blij van! En ik heb mijn groei gevonden in het schrijven, want inmiddels staan er 3 blogs online en is mijn nieuwe folder klaar.
Verfrissend en in het oog springend
Supertrots ben ik op de nieuwe folder van Kind & Aandacht! Omdat mijn bedrijf en ik zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld hebben, werd het tijd voor een nieuwe. Er is veel tijd, zorg en liefde aan besteed en ik ben Christine Strijbis van 100% Westland heel erg dankbaar voor het geweldige eindresultaat.
Waar zou jij deze flyer tegen willen komen?
Digitale folder
Boeken die boeien
Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet) van de Britse psychotherapeut en schrijver, Philippa Perry. 
Een prachtig boek dat veel ouder-kind vragen behandeld (die eigenlijk gelden voor al je relaties). Geen praktische adviezen over opvoeding, maar een helder advies over de essentie van het ouderschap. Hoe ga je om met met je eigen gevoelens en dat van je kind? Hoe zien gedragingen en patronen eruit? 
Een boek zonder oordeel, maar vol met vriendelijkheid, warmte, humor, eigen ervaringen en voorbeelden uit de praktijk, vriendelijkheid.
Dit boek is ook te leen bij Bibliotheek Westland.
Ruimte geven & dichtbij zijn van Eline Snel. 
Een must-have voor iedereen die een (beginnende) puber in huis heeft. Want pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze willen zelfstandigheid, maar kunnen dat vaak nog niet aan. En dat kost henzelf en hun ouders vaak veel energie. Dit boek laat zien hoe je als volwassenen ook af en toe pas op de plaats moet maken en dan helpt het om niet direct overal op te reageren. Dit boek gaat over in verbinding blijven met je puber ook als dat even niet gemakkelijk is. Bij het boek zitten downloads met meditaties voor ouders en ook voor pubers.
En het boek sluit naadloos aan bij de pubertraining die na de zomer van start gaat. 
Loslaten

Hij zocht het geluk, het grote 'het'
Hij zocht, maar hij vond het niet
Vele malen stond hij met een kluitje in 't riet
Hij zocht het geluk in het dal, aan de top
maar werd het zoeken moe
Eerst toen hij zei: ik geef het op
toen kwam het geluk naar hem toe.

Toon Hermans 
Op de hoogte blijven?
Klik dan op een van onderstaande icoontjes
https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp