Copy
Nieuwsbrief * Winter
Inhoud:
Welkom
Magie van tekenen
Mindful opvoeden
Acceptatie
Ontdekken
Agenda
Vooruit kijken
Wens
Welkom 
Morgen is de winterzonnewende; de langste nacht van het jaar. Daarna wordt elke dag steeds weer iets lichter. Als je er, net als ik, gevoelig voor bent, voelt het ook echt zo; de welkome terugkeer van het (zon)licht.
Volgende week vieren we Kerst, het feest van licht en hoop. En volgens de oude Germanen ook de tijd voor ontspanning, plezier en feest, na een jaar hard werken. De Germanen begrepen goed dat er voor alles een tijd is: voor werken en ontspanning, voor leven en dood, voor planten en zaaien. De cyclus van het leven in licht en duisternis.
Ik wens jullie allemaal een mooi feest van licht en ontspanning, in aandacht voor elkaar.   

Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Magie van tekenen
Om als kindercoach meer verdieping in het werken met kinderen te brengen, ben ik vol enthousiasme bezig aan een opleiding Kindertekening lezen èn begrijpen. Kinderen (en ook volwassenen) kunnen onbewust heel veel boodschappen overbrengen via een tekening. Door de tekeningen te duiden en het kind gerichte vragen te stellen, ontstaat er bij het kind ruimte voor nieuwe inzichten en groei. Hoe verschillend elke tekening ook is, het is fascinerend wat je er allemaal uit kunt halen. Nieuwsgierig geworden?
Neem contact op
Mindful opvoeden
Mindful opvoeden. Hoe doe je dat eigenlijk? Het is echt niet altijd eenvoudig om in de drukte van de dag en met een volle agenda, je kind(eren) met aandacht en zonder oordeel op te voeden. In elke nieuwsbrief heeft  het onderwerp mindful opvoeden een vaste plaats.

Wat ik zie en ervaar is dat het een niet zonder het ander kan; Je kunt een kind vele technieken in aandacht leren, maar de positieve effecten worden verder versterkt als de ouders er met aandacht en op een mindful manier voor hun kinderen kunnen zijn.
 
In de mindfulness staan een 7-tal ‘waarden’ centraal:
 1. Niet oordelen
 2. Geduld
 3. Eindeloos opnieuw beginnen
 4. Vertrouwen
 5. Niet streven
 6. Acceptatie
 7. Loslaten
Deze keer aandacht voor Acceptatie.
Acceptatie 
Heb je wel eens gemerkt hoeveel weerstand er eigenlijk is tegen ‘moeilijke momenten’? Of het nu een pijnlijk gevoel is, een verandering, ziekte of verlies. Je wilt er tegen vechten, in verzet komen, ook al kost dit heel veel energie. Wat zou er gebeuren als je deze moeilijke momenten zou accepteren zoals ze zijn? ‘Maar hoe dan?’, hoor ik je denken. Accepteren is eigenlijk toelaten wat er is. Het betekent dat je je openstelt voor de waarheid, de feiten, de realiteit van dit moment. Je hoeft het niet fijn te vinden, maar je staat de realiteit toe zoals die nu is.
Een essentiële vraag hierbij is: Wat ligt binnen mijn bereik van invloed? Zo zal je het weer niet kunnen veranderen evenals een chronische ziekte of iemands persoonlijkheid. Je kunt hooguit moeite doen om dit te accepteren. Als je met open en vriendelijke (niet-oordelende) aandacht kunt kijken naar de dingen die moeilijk zijn in het leven, zul verstelt staan van wat jouw nieuwe zienswijze teweeg kan brengen. Acceptatie geeft rust en ruimte en niet in de laatste plaats, (zelf)compassie.
Neem contact op
Ontdekken....
Wist je dat Kind & Aandacht kunt ontdekken op de Sociale Kaart van het SPOW en de website van Sociaal Plein Westland?
Het SPOW, Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Westland, biedt ondersteuning aan 45 basisscholen en 3 scholen voor speciaal (basis) onderwijs. De Sociale Kaart geeft ouders en leerkrachten een overzicht van bedrijven en instanties die hulp aan kinderen en opvoeders kunnen verlenen.
Sociaal Plein Westland is een initiatief van Gemeente Westland en biedt informatie aan iedereen die vragen heeft over welzijn, zorg, gezin, werk en inkomen.
 
En heb je ons al ontdekt op Instagram?   
Agenda 

Je kind nu al waardevolle levenslessen meegeven?! 
Mindfulness helpt meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen. 

De 8-weekse trainingen starten al over een paar weken.
 • Dinsdag 7 januari 2020 (8 - 12 jaar)
 • Vrijdag 10 januari 2020 (5 – 7 jaar)
Daarop volgende trainingen starten begin Maart 2020.
Kom opfrissen! Voor alle kinderen die al een 8-weekse mindfulness training gedaan hebben:
 • Maandag 20 januari (8 – 12 jaar)
 • Maandag 3 februari (5 – 7 jaar)
Opgeven kan nu al.....

> Meer informatie

Direct inschrijven
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Vooruit kijken
Het jaar 2020 ligt voor ons als een fris, wit vel papier. Klaar om ingekleurd te worden met nieuwe plannen en avonturen.
Zo ben ik voor het nieuwe jaar een verdiepende vervolgtraining aan het ontwikkelen voor de kinderen die de mindfulness training gedaan hebben. Het wordt heel erg leuk en ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen over deze training.
En er komt naast alle trainingen en coaching een vervolg op de workshops bij Bibliotheek Westland en Inloophuis Carma.
Genoeg om naar uit te kijken dus!
Vraag meer informatie aan
Ik wens je vrede, hoop, liefde en geluk voor 2020!
https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk, 2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp