Copy
Nieuwsbrief * Lente
Inhoud:
Welkom
Mindful in quarantaine
Mindful opvoeden
Loslaten
Goed zoals ik ben!
Vooruitkijken
Nieuwe trainingen 
Hoop
Welkom 
Het zijn ingrijpende en onzekere tijden! Waarin we door het coronavirus en alle maatregelen van de afgelopen weken, ons dagelijks leven drastisch hebben moeten aanpassen. Een virus dwingt ons terug naar de basis, ons huis en ons gezin.
De gezondheid van de mensen die ons dierbaar zijn is nu belangrijker dan wat dan ook. De mensheid vertraagt en de natuur krijgt een adempauze. Mijn gevoel zegt mij dat deze noodsituatie veel kansen biedt en uiteindelijk zeker ook veel moois gaat opleveren.

Ik wens jullie vertrouwen, geduld, liefde en vooral gezondheid!
 
Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Mindful in quarantaine
In het ‘normale’ leven is mindful zijn al een hele opgave; Er is altijd iets te doen en we vliegen van de ene activiteit in de andere. Maar in deze tijden van isolatie is het zeker niet eenvoudiger om mindful in het leven te staan. Je bent genoodzaakt thuis te blijven met je hele gezin, terwijl er wel (school)werk gedaan moet worden.  
Voor ieder gezinslid betekent dat je plekje vinden en aangeven wat je nodig hebt. Ook is het belangrijk om regelmaat te blijven houden, duidelijkheid te geven als dat nodig is en je fantasie te gebruiken. Het vraagt tijd en geduld om je in je nieuwe rol van ‘thuisleerkracht’ te bekwamen. Iets wat voor velen van ons een nieuwe ervaring is.
 
Zelfzorg is in deze dagen/weken heel belangrijk. Neem af en toe een adempauze of mediteer regelmatig.
Voor de kinderen spreek ik oefeningen en verhalen in om thuis te luisteren. Meld je aan en ik stuur je een audiobestand op jouw telefoon.
Ga naar buiten (op gepaste afstand van anderen) en geniet van de ontluikende natuur. Zet je zintuigen open en laat kleine dingen je een geluksgevoel geven.
Laat je creativiteit opbloeien; verzin leuke tekenopdrachten, maak een schilderij of een collage van knipsels of woorden. Misschien heb je nog foto’s liggen die nodig ingeplakt moeten worden 😉

De huidige situatie doet een groot beroep op ons geduld, vertrouwen en accepteren van wat er is. Angst en doemdenken werken verlammend en verstikkend en heeft een directe invloed op je gestel en weerstand. Reden te meer om vertrouwen te hebben in je lijf en goed voor jezelf te zorgen.
Gesproken oefeningen ontvangen
Mindful opvoeden
Mindful opvoeden. Hoe doe je dat eigenlijk? Het is echt niet altijd eenvoudig om in de drukte van de dag en met een volle agenda, je kind(eren) met aandacht en zonder oordeel op te voeden. In elke nieuwsbrief heeft  het onderwerp mindful opvoeden een vaste plaats.

Wat ik zie en ervaar is dat het een niet zonder het ander kan; Je kunt een kind vele technieken in aandacht leren, maar de positieve effecten worden verder versterkt als de ouders er met aandacht en op een mindful manier voor hun kinderen kunnen zijn.
 
In de mindfulness staan een 7-tal ‘waarden’ centraal:
 1. Niet oordelen
 2. Geduld
 3. Eindeloos opnieuw beginnen
 4. Vertrouwen
 5. Niet streven
 6. Acceptatie
 7. Loslaten
Deze keer aandacht voor Loslaten.
Loslaten 
Loslaten is misschien wel het moeilijkste dat je zult ervaren in je leven. Loslaten van overtuigingen, verwachtingen, controle, een verstikkende baan of het loslaten van een dierbare door overlijden.
Loslaten hoort zeker ook bij opvoeden. Als je kind het eerst naar school gaat; Voor het eerst alleen op de fiets ergens naartoe; of als jouw kind in de puberteit raakt en jou niet meer alles verteld.
Loslaten begint met het accepteren van de situatie zoals die is. Zolang er geen aanvaarding is van dat wat er is, blijf je in een innerlijk conflict verwikkeld en is loslaten niet mogelijk.
En dat terwijl loslaten ook veel voordelen heeft!
 • Het werkt bevrijdend en verzachtend.
 • Het geeft rust en ruimte, waardoor er gelegenheid voor nieuwe dingen ontstaat.
 • Het brengt een diepere ademhaling, dus een beter gezondheid.
 • Je komt weer in een positieve flow.
 Dus…wat ben jij van plan om los te laten??
Ik wil meer weten
Ik ben goed zoals ik ben!
Voor de kinderen die eerder een Aandachttraining gedaan hebben, heb ik een vervolgtraining ontwikkeld, ‘Ik ben goed zoals ik ben!”.
Happy zijn met jezelf is het belangrijkste uitgangspunt om meer kennis en wijsheid over jezelf te vergaren. De training bestaat uit 4 lessen en is een verdieping van een aantal thema’s uit de 8-weekse training. Elke les geeft veel nieuwe inzichten en kennis, door kersverse oefeningen en opdrachten. Deze lessen zijn ook geschikt voor kinderen die de Aandachttraining is de klas hebben gevolgd.
Ben je benieuwd wat deze training jouw kind kan brengen?
Neem contact op
Vooruitkijken
Gelukkig heb ik geen glazen bol, dus blijven we vol hoop en goede moed kijken naar de toekomst:
In Mei start een nieuwe serie Aandachtslessen op dinsdag- en vrijdagmiddag.
Opgeven kan nu al!
En in Juni staat de vervolgtraining "Ik ben goed zoals ik ben!" op de agenda.
Ook begin ik zelf in Juni met een Opleiding voor Jongerentrainer Mindfulness. Een mooie aanvulling op mijn huidige werk en ik kijk er naar uit om ook met pubers en jongeren te gaan werken. Hierover later natuurlijk mee!!
En daarnaast kunnen jullie op korte termijn via Social Media en mijn website leuk en informatieve blogs en video’s verwachten.

Nieuwe trainingen

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid!
In een aandachttraining leert jouw kind alles over de adem, gevoelens en gedachten. Hiermee leert het zelfbewustzijn, kalmte, (zelf)vertrouwen en concentratie te vergroten.
Het zou geweldig zijn als we de volgende trainingen kunnen beginnen op:
Inschrijven kan nu al!

> Meer informatie

De volgende reeks 8-weekse trainingen start na de grote vakantie. Voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.

Direct inschrijven
Hoop
https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk, 2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp