Copy
Nieuwsbrief * Herfst
Inhoud:
Welkom
Mindfulness in de Bibliotheek
Papa's in de spotlight
Nieuwe trainingen 
Bloggen
Gedicht
Welkom 
Deze nieuwsbrief is een ode aan alle papa’s! 
Geïnspireerd door mijn eigen vader die ernstig ziek is. Hij heeft zijn hele leven onvoorwaardelijk en met liefde voor mijn zus en mij klaargestaan. Het zal vast niet altijd makkelijk geweest zijn met al die vrouwen om hem heen. Deze tijd brengt een wirwar aan emoties, gedachten en herinneren met zich mee. Van intens verdriet, pijn tot onzekerheid, tot berusting en dankbaarheid. En het besef hoe belangrijk mijn vader eigenlijk voor mij is. Wij hebben aan een enkele blik genoeg om elkaar te begrijpen. Hij heeft kalmte in zijn doen en laten, liefde voor het leven en een luisterend oor zonder oordelend te zijn. Eén ding is zeker; Papa's én mama's zijn even belangrijk voor een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 

Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden

Mindfullness in de Bibliotheek

Op donderdag 8 oktober verzorg ik een workshop over kindermindfulness. Hier vertel ik alle belangstellenden meer over het nut van mindfulness voor kinderen. Natuurlijk kun je ook zelf ervaren wat het voor jou doet. De workshop is GRATIS en opgeven kan via de website van Bibliotheek Westland.
Neem contact op
Papa's in de spotlight
Het is niet meer echt van deze tijd, maar wist je dat de rol van de vader* in de ontwikkeling van een kind nog steeds wordt onderschat? Er is vaak kritiek op de vaders en dat is niet terecht. Het is dus tijd om daar eens aandacht aan te besteden.
In de meeste gezinnen komt het grootste deel van de opvoeding voor rekening van de moeder. Zij is (van nature) gericht op verzorging, warmte, stabiliteit en veiligheid; de basis. De bijdrage van de vader is echter even belangrijk voor een evenwichtige opvoeding. Voor jongens is de rol van vader vaak heel duidelijk. Zij leren van hun vader hoe het is om een man te zijn. Die stoere, sterke papa als grote voorbeeld.

Voor dochters en meisjes is de rol van de vader minder opzichtig, maar wel heel belangrijk. Meisjes die een goede band hebben met hun vader staan steviger in hun schoenen dan meisjes met een slechte band. Zij hebben meer zelfvertrouwen, maken minder stresshormonen aan en hebben minder kans op een depressie. 
Papa’s zorgen voor zowel zonen als dochters het avontuur, ervaringen en zij moedigen (hun) kinderen aan (gecontroleerd) risico’s te nemen, hun grenzen te verleggen en zelf dingen te laten ontdekken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde van het kind en zal het later beter in staat zijn eigen keuzes te maken.
 
De wijze waarop vaders en mannen in het leven staan, heeft mij doen beseffen dat ‘ervaring’ de belangrijkste levenslessen brengt en dat je soms dingen op z’n beloop moet laten. Ik herinner me nog altijd de regel van Steven Pont (ontwikkelings- psycholoog) tijdens een lezing een aantal jaren geleden: Twee keer nee is ja!
Soms zijn we geneigd ons kind te stoppen in een ervaring, uit angst of onze eigen (negatieve) ervaring. Als je een dergelijk gevoel opmerkt kun je jezelf de volgende twee vragen stellen:
*Is het levensbedreigend?
*Hebben andere mensen er last van?

Als het antwoord twee keer nee is, rem je kind dan niet in deze ervaring. Maar zorg wel dat je er bent om het te troosten, mocht het niet lukken.
 
*als ik spreek over vader hoeft dit niet perse de biologische vader te zijn. Dit kan ook een stief- of pleegvader zijn, een buurman, een oom of ander vaderfiguur.
 
Meer weten?

Nieuwe trainingen

Als je het even niet meer weet; Adem in, Adem uit!
Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Een aandachttraining helpt jouw kind meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen. 
De nieuwe 8-weekse trainingen starten in Mei.
Voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.
Kind & Aandacht biedt nu ook mindfulness trainingen voor Jongeren van 12 tot 18 jaar.
  • Zaterdag 3 oktober start de 10-weekse training voor jongeren van 12 t/m 14 jaar
  • Begin 2021 volgt de 10-weekse training voor 15 t/m 18 jaar
Heb je interesse of ken je iemand voor wie dit waardevol kan zijn? Meer informatie
Stuur deze nieuwsbrief door familie of vrienden Stuur deze nieuwsbrief door familie of vrienden
Direct inschrijven
Bloggen
En blog schrijven? Daar ga ik niet aan beginnen! Wat heb ik nou te melden? En als ik al iets te melden heb, wie zou dat dan willen lezen? Het idee van het schrijven alleen al maakte me onzeker.
 
Maar soms bekroop me het gevoel om meer over een bepaald onderwerp te schrijven, dan waar ik in mijn nieuwsbrieven plaats voor heb. Dus ik begon wat onderwerpen te verzamelen en zo groeide de eerste twee blogs uit tot mooie en persoonlijke verhalen. Omdat ik zelf niet dol ben op hele lappen tekst, zijn mijn blogs vlot leesbaar en wellicht herkenbaar of inspirerend.
Nieuwsgierig geworden? Klik hier.


Vier het leven,
geniet van de kleine dingen
en doe dat vandaag
want of dat morgen kan
is altijd maar de vraag


- lettertijd - 

https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp