Copy
Nieuwsbrief * Herfst
Inhoud:
Welkom
Uitnodiging Opfrisles
Kindermindfulness in de Bieb
Mindful opvoeden
Niet Streven
Nieuwe trainingen 
Leestips
Gedicht
Welkom 
Hopelijk hebben jullie een fijne vakantie gehad. Was er tijd voor ontspanning en reflectie en bruis je weer van nieuwe energie. Wat mij opviel waren de enorme verschillen in de weersomstandigheden. Soms kwam je nauwelijks vooruit vanwege de hitte en andere dagen was er veel nattigheid met donder en bliksem. Zo is het met onze stemmingen ook. Als je even stopt met doorgaan en stil wordt, kun je ook een ‘weerbericht vanbinnen’ opmerken. Met open, nieuwsgierige aandacht kun je kijken naar de wolken, de regen, de donderbui of de zon van binnen….. en dan laat het zijn zoals het is.
Een ander moment zal het weer heel anders zijn…..    

Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Uitnodiging Opfrisles

Voor alle kinderen die eerder een aandachttraining hebben gevolgd, is er een leuke en fijne mogelijkheid om samen weer even de rust te ervaren. Een uur vol bekende en nieuwe oefeningen en activiteiten. 
Je kunt je nu inschrijven.

  • Maandagmiddag 30 september (5 t/m 7 jaar) 
  • Maandagmiddag 14 oktober (8 t/m 12 jaar)

 Meer informatie

Direct inschrijven
Kindermindfulness in de Bieb
Op donderdagavond 31 oktober geef ik een gratis workshop Kindermindfulness in de Bibliotheek in Poeldijk. Ik leg uit hoe mindfulness kinderen kan helpen om fysiek en geestelijk tot rust te komen. Iedereen die graag meer wil weten kan zich opgeven via de site van Bibliotheek Westland.
Je bent van harte welkom!
Mindful opvoeden
Mindful opvoeden. Hoe doe je dat eigenlijk? Het is echt niet altijd eenvoudig om in de drukte van de dag en met een volle agenda, je kind(eren) met aandacht en zonder oordeel op te voeden. In elke nieuwsbrief heeft  het onderwerp mindful opvoeden een vaste plaats.

Wat ik zie en ervaar is dat het een niet zonder het ander kan; Je kunt een kind vele technieken in aandacht leren, maar de positieve effecten worden verder versterkt als de ouders er met aandacht en op een mindful manier voor hun kinderen kunnen zijn.
 
In de mindfulness staan een 7-tal ‘waarden’ centraal:
  1. Niet oordelen
  2. Geduld
  3. Eindeloos opnieuw beginnen
  4. Vertrouwen
  5. Niet streven
  6. Acceptatie
  7. Loslaten
Deze keer aandacht voor Niet streven.
Niet streven 
‘Niet streven’ kan hevige reacties veroorzaken in onze doelgerichte maatschappij waarin we geluk en succes najagen. We zijn immers zo geconditioneerd in het DOEN; door opvoeding, overtuigingen, sociale druk of de behoefte om gezien te worden. Ik vond mezelf ook altijd een DOENER; alles moest perfect; als iets niet lukte, ging ik nog harder werken en ik ‘moest’ altijd veel, vooral van mezelf. Dat gaf zoveel druk en spanning. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin.

Niet streven betekent niet dat je in je bed blijft liggen en de hele dag niets doet. Niet streven gaat over het vertrouwen dat voor alles een tijd is en dat je daarin kan en mag geloven. Kinderen hebben dit van nature, maar zij worden vaak gepushed door het schoolsysteem, hun ouders of omgeving. Dit kan stress en onzekerheid veroorzaken en zich uiten in fysieke klachten als buikpijn, hoofdpijn of slapeloosheid.

Wat mij geholpen heeft is om meer vanuit ‘ik wil’ te leven en minder vanuit ‘ik moet’. Het maakt dat ik ergens bewust voor kies, in plaats van dat het me opgedrongen wordt. Het geeft me de vrijheid om te doen wat ik wil doen en sommige dingen ook weloverwogen niet te doen.
Neem contact op

Nieuwe trainingen

Als je het even niet meer weet; Adem in, Adem uit!
Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Een aandachttraining helpt jouw kind meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen. 
De nieuwe 8-weekse trainingen starten in na de Herfstvakantie.
Voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.

> Meer informatie

Direct inschrijven
Leestips
Boeken kunnen nieuwe inzichten geven, informeren en intrigeren. Uit nieuwsgierigheid en de drang om mezelf te blijven ontwikkelen, lees ik veel over hoe je kinderen kunt helpen op hun weg naar volwassenheid.
Graag deel ik met jullie een aantal titels die de moeite waard zijn:
Het hele brein, het hele kind van Daniel J. Siegel en Tina Payne Bryson.
Dit boek heeft uitleg over het kinderbrein en bevat een groot aantal prachtige technieken om de emotionele ontwikkeling van je kind te stimuleren.
Mindful opvoeden in een druk bestaan van Susan Bögels.
Over het vinden van een balans tussen de doe- en de zijnsmodus in de relatie met je kind. Een praktisch boek dat gemakkelijk leest en oefeningen voor thuis bevat.  
Vraag meer informatie aan
Je kan het natuurlijk verloop van de dingen niet forceren.
Laat los, laat zijn.
Alles kent zijn eigen lente, zomer, herfst en winter.

Schrijver onbekend 
https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp