Copy
Nieuwsbrief * Winter
Inhoud:
Welkom
Mindful opvoeden
Geduld; de moed om te wachten
Nieuwe trainingen 
Mindfulness in de klas
Samenwerking Inloophuis Carma
Dankbaarheid
Welkom 
Velen van ons beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Het besef dat je een betere versie van jezelf wilt zijn of dat je bepaalde dingen anders wilt doen. Het begin van een nieuw jaar is een mooi startpunt om verandering in gang te zetten. Maar waarom alleen aan het begin van het nieuwe jaar? Als je elke dag opnieuw mag te beginnen?!

Elke dag biedt jou nieuwe kansen om de wereld en jouw leven een beetje mooier te maken.  Een glimlach, een compliment of een luisterend oor; geluk zit vaak al in kleine dingen. Ik wens jullie 365 dagen vol nieuwe mogelijkheden van liefde, vrede, geduld, (zelf)compassie en geluk!

Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Mindful opvoeden
Mindful opvoeden. Hoe doe je dat eigenlijk? Het is echt niet altijd eenvoudig om in de drukte van de dag en met een volle agenda, je kind(eren) met aandacht en zonder oordeel op te voeden. In elke nieuwsbrief heeft  het onderwerp mindful opvoeden een vaste plaats.

Wat ik zie en ervaar is dat het een niet zonder het ander kan; Je kunt een kind vele technieken in aandacht leren, maar de positieve effecten worden verder versterkt als de ouders er met aandacht en op een mindful manier voor hun kinderen kunnen zijn.
 
In de mindfulness staan een 7-tal ‘waarden’ centraal:
  1. Niet oordelen
  2. Geduld
  3. Eindeloos opnieuw beginnen
  4. Vertrouwen
  5. Niet streven
  6. Acceptatie
  7. Loslaten
Deze keer aandacht voor Geduld.
Geduld; de moed om te wachten 
Iedereen kent wel momenten van gejaagdheid en onrust. Ga dan eens na hoe vriendelijk je bent als je haast hebt. Hoe vriendelijk ben je voor jezelf en voor je kinderen? Hoe vriendelijk ben je voor anderen? Het lijkt mij duidelijk: haast maakt niet gelukkig! Als je jachtig door het leven gaat, mis je veel mooie dingen onderweg. Je bezorgd jezelf en anderen onnodige stress en het vertroebelt je denkvermogen en je creativiteit.  

 

Ongeduld en gejaagdheid hebben mij jarenlang zo op de hielen gezeten, dat ik letterlijk door het leven rende. Onmiddellijke oplossingen en antwoorden gaven mij houvast en controle op mijn leven.
De affirmatie ‘Ik gun mezelf de tijd’ heeft mij een gevoel van rust en vrijheid gebracht. Door jezelf tijd en geduld te gunnen, zullen jouw kinderen ook leren dat wachten de moeite waard kan zijn. En daar is moed voor nodig!
Neem contact op

Nieuwe trainingen

Meer rust, zelfvertrouwen en concentratie voor jouw kind! 
Het is nog mogelijk om in te schrijven voor nieuwe 8-weekse Aandacht-trainingen, die starten in Januari.
Voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar.

> Meer informatie

Direct inschrijven

Mindfullness in de klas

Een 8-weekse Aandachttraining in de klas kan ook en heeft veel positieve effecten. Zo neemt het pestgedrag af en er is meer rust in de klas. Door het vergroten van (zelf)vertrouwen en concentratie worden leerprestaties vergroot.

> Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vraag meer informatie aan
Samenwerking met Inloophuis Carma
Het afgelopen jaar heb ik voor Young Carma 2 workshops mogen verzorgen bij het Inloophuis Carma in Naaldwijk. Young Carma richt zich op kinderen die te maken hebben (gehad) met de ziekte kanker. Het inloophuis Carma biedt een warme, liefdevolle omgeving met aandacht voor de mens achter deze ziekte. Ik voel me dankbaar en bevoorrecht dat ik een kleine bijdrage mag leveren aan welzijn van deze bijzonder dappere en levenslustige kinderen.

Dankbaarheid

In 2018 had ik veel om dankbaar voor te zijn; de steun en liefde van familie en vrienden bij het waarmaken van mijn droom. Het enthousiasme en de warmte van de 65 kinderen die ik een 8-weekse mindfulness-training mocht geven. Het vertrouwen en de inzet van ouders om voor hun kind het beste uit de training of coaching te halen. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek aangetoond heeft dat dankbare mensen gelukkigere mensen zijn. Voor 2019 gun ik jullie veel momenten van dankbaarheid en geluk.

In de stilte en het geduld van de winter,

ligt de kracht voor het nieuwe.


monika minder
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp