Copy
Nieuwsbrief * Lente
Inhoud:
Welkom
Vaag of voelbaar?
Nieuwe lente, nieuw begin
Mindfulness lessen
Lekker Netflixen
Overdenking
Welkom 
Hè hè, éindelijk is het Lente!!
Ik weet niet hoe het bij jou is, maar wat heb ik hier naar uitgekeken! Ontwaken uit die lange en heftige winterslaap. Naar buiten; de geur van de bloesem opsnuiven, de bomen en struiken zien kleuren, de warmte van de zon voelen op je huid. Je merkt aan alles; er hangt leven en liefde in de lucht, die op het punt staat knalhard uit z’n voegen te barsten.

Liefde voor het leven, liefde voor elkaar en liefde voor jezelf. Liefde is de emotie van vasthouden, samen zijn, blijdschap en andere positieve emoties. De keerzijde van liefde is angst, de tweede basis emotie van waaruit wij handelen. Angst is de emotie van afzondering, haat, vluchten, jaloezie en andere negatieve emoties. Weet dat je elke dag, elke moment, opnieuw de keuze kunt maken tussen handelen uit liefde of uit angst.
Welke keuze maak jij?
 
Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Vaag of voelbaar?
Wat mij opvalt is dat er nog veel mensen zijn die denken dat mindfulness iets zweverigs is. Dat je alleen mindful kunt zijn als je dagelijks uren op een meditatiekussen zit. Niets is minder waar, want mindful zijn is eigenlijk niets anders dan aandachtig en geconcentreerd zijn. Aandachtig voor alle emoties, gedachten, ervaringen en lichamelijke sensaties zoals ze zich aandienen. En al deze emoties, gedachten en ervaringen zonder oordeel en met vriendelijke nieuwsgierigheid te observeren.
 
Er was een tijd in mijn leven dat ik verre van aandachtig en mindful zijn. Ik voelde mij een soort hamster in een rad die alleen maar aan het rennen was. Alles op de automatische piloot en als dingen even anders liepen dan ik vooraf had bedacht, dan was ik helemaal de weg kwijt. Dan werd ik boos of angstig en voelde het alsof ik de controle aan het verliezen was.
 
Toen leerde ik dat ik mijn gedachten kon zien als mentale gebeurtenissen, die komen, even blijven en dan weer gaan. Ik leerde mijn gedachten gadeslaan of ze bevragen: ‘is het wel waar, wat ik nu denk’? – ‘is het echt zo erg dat ik die boodschap nu vergeten ben?’. Ik leerde het leven te accepteren zoals het komt in plaats van het te willen controleren. Ook heb ik geleerd open te staan voor mijn gevoelens en vooral de lastige gevoelens niet meer weg te stoppen.
 
En dat vind ik nog altijd zo bijzonder aan de mindfulness methode die ik geef aan de kinderen. De ouders worden meegenomen in het proces en zij ervaren dat mindfulness helemaal niet zweverig is. Ook zij krijgen nieuwe inzichten en soms vraagt het enige zelfreflectie en verandering. Een krachtige win-winsituatie dus!
Vraag meer informatie aan
Nieuwe lente, nieuw begin
Je vindt hier inspiratie voor een fijne lente.
  • Kind & Aandacht is trotse deelnemer aan Bewust Westland; een zakelijk netwerk die tot doel heeft om bewust en gezond leven bij alle Westlanders onder de aandacht te brengen. Op de website vindt je naast alle andere leden ook genoeg inspiratie in de vorm van activiteiten, podcasts, video’s en blogs. Neem gerust eens een kijkje!
  • Op donderdagavond 8 april 2021 geef ik om 19:30 uur weer een workshop Mindfulness voor Kinderen: Waarom eigenlijk? bij de Bibliotheek in Naaldwijk. Indien de workshop niet live door kan gaan, wordt er een online workshop aangeboden. Klik hier om jouw kaarten te reserveren. 
  • Volg Kind & Aandacht op facebook, Instagram of LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.
Neem contact op
Mindfulness lessen
In een Mindfulness training leert jouw kind of puber dingen die het niet op school leert.
Over gevoelens, gedachten, de kracht van verbeelding en vriendelijkheid.
En over de adem, die als een trouwe kameraad altijd bij je is en je altijd helpt. 
Deze training helpt jouw kind meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen. 
De nieuwe 8-weekse trainingen starten in April en Mei.
Voor kinderen in de leeftijd van 5-18 jaar.

Lestijden: maandag t/m vrijdag na schooltijd. Dag en tijd altijd in goed overleg. Start vanaf 2 deelnemers.

De jongeren training duurt 10 weken en start bij een minimum aantal van 3 deelnemers.

> Meer informatie
Direct inschrijven
Lekker Netflixen
Houd jij ook zo van Netflixen?
Lekker ontspannen op de bank, even de boel de boel laten. Dan heb ik een superleuke tip voor je!
Netflix heeft namelijk sinds kort een meditatieserie van Headspace. In deze achtdelige serie kom je erachter hoe meditatie je in het dagelijks leven kan helpen.
Dus zeker zeer geschikt als je nog geen ervaring hebt met mediteren.
Voor alles is een tijd.
https://www.facebook.com/kindenaandacht
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp