Copy
Nieuwsbrief * Zomer
Inhoud:
Welkom
De magie van kindertekeningen
Je kunt de golven niet stoppen....
Actualiteit
Boekentip
Toon
Wens
Welkom 
Na meer dan 15 maanden krijgen we eindelijk weer wat ‘lucht’ na alle beperkende maatregelen die in ons land en wereldwijd zijn opgelegd. Door deze maatregelen is ‘echt contact’  maken moeizamer geworden; 1,5 meter afstand, geen kus of knuffel en mondkapjes belemmeren een liefdevolle glimlach of een hartelijke begroeting. Ik denk dat ik daar persoonlijk nog wel de meeste moeite mee heb.

Natuurlijk mis ik ook de gezellige feestjes en het samenzijn met familie en vrienden. Toch heb ik gemerkt dat ik het stiekem ook wel lekker vindt dat mijn agenda niet zo overvol zit en dat ik thuis ook heel erg kan genieten. Dat klinkt allemaal heel erg saai en dat is het misschien ook wel. Maar als de voorbije tijd mij iets bevestigd heeft dan is het wel dat ik een prikkelgevoelig persoon ben en dat ik snel aan mijn ‘sociale taks’ zit. Dan heb ik gewoon even wat tijd en ruimte voor mijzelf nodig.

Nu er weer steeds meer mag en kan, vragen sommigen zich ook af hoe ze hun ‘oude leven’ ooit weer op de rails krijgen en of ze dat überhaupt nog wel willen. Dus is mijn vraag: wat ga jij anders doen, nu alles weer open gaat?
Een mooi thema om eens te overdenken tijdens de zomervakantie.
Want je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.


Lieve groeten, Esther
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
De magie van (kinder)tekeningen
In de kindercoaching laat ik kinderen regelmatig een tekening maken omdat het veel inzicht geeft over wat zich onbewust afspeelt in een kind. Bij de analyse kijk ik dan naar de vlakverdeling, het kleurgebruik, de vormen en hoe die ontstaan. Het is geweldig om te zien wat een tekening kan vertellen, dat wat eigenlijk niet gezegd wordt.
 
Een tekening kan je ook helpen met jouw wensen en verlangens. Zo kun je in stilte een visualisatie maken van jouw hartenwens en die dan op papier overbrengen. Je hoeft er niet bij na te denken, je kunt deze tekening gewoon laten ‘ontstaan’. Kijk er af en toe eens naar, zodat je herinnert wordt aan jouw wens. 
De tekeningen die je hier ziet heb ik zelf gemaakt in December 2015. De opdracht hierbij was dat ik een tekening moest maken van het heden en een tekening van hoe ik mijn toekomst graag zou zien. Het was in de tijd dat ik nog voor mijn toenmalige werkgever werkte en ik op het punt stond om het bedrijf te verlaten. Ik wist toen absoluut nog niet wat ik zou gaan doen, maar zoals je kunt zien had ik er wel degelijk een ‘gevoel’ bij.
 
Het bijzondere hieraan vind ik dat de tekening van de ‘toekomst’ ook nog is uitgekomen. Ik leef en werk nu vanuit mijn mij hart en er is ruimte voor rust, warmte, persoonlijke groei en een andere leefstijl.
Magisch, vindt je niet??
Meer weten? Neem contact op
Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen
In een mindfulness training leert jouw kind of tiener dingen die het niet op school leert.
Over gevoelens, gedachten, de kracht van verbeelding en aandachtig zijn.
En over de adem, die als een trouwe kameraad altijd bij je is en jou altijd kan helpen.

Deze training helpt jouw kind meer bewustzijn, kalmte, zelfvertrouwen en concentratie te ontwikkelen.
Nieuwe 8-weekse trainingen starten in September voor kinderen in de leeftijd van 5-18 jaar.
 
Lestijden: maandag t/m vrijdag na schooltijd.
Dag en tijdstip altijd in goed overleg. Start vanaf 2 deelnemers.
 
De tiener-training duurt 10 weken en start bij een minimum van 3 deelnemers.
Direct inschrijven
P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden P.s. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen aan familie of vrienden
Actualiteit 
Op donderdagavond 23 september staat Kind & Aandacht weer met een workshop Kindermindfulness in de Bibliotheek van Naaldwijk. Gratis kaarten kun je reserveren via deze link.

Na de zomervakantie mag ik iets heel gaafs doen voor de leerlingen van Basisschool 't Startblok in Honselersdijk. Later meer hierover.....

Het loopt storm! En daarom neem ik even geen nieuwe klanten meer aan. Na de zomervakantie komt er weer ruimte om nieuwe klanten te kunnen begeleiden.
Boekentip!!
David en Arjan, de oprichters van “ 365 Dagen Succesvol”  vonden het hoog tijd om een ​​boek uit te brengen om ouders en kinderen richting te geven. We leven immers in een wereld waar drukte, perfectionisme en ongeduld ongewild beginnen te regeren.
 
"De glimlach van een kind" is een boek vol leuke, praktische en prikkelende oefeningen die je met het hele gezin kunt doen. David en Arjan delen 52 inspireerde gelukslessen voor jou en jouw kinderen waar je direct aan de slag kunt. Echt een aanrader!
Wat wil je worden?
Vroeg de juf
Het was de derde klas
Ik keek haar aan
En wist het niet
Ik dacht dat ik al iemand was

 
Toon Hermans
Ik wens jullie een hele mooie zomer!!
https://www.facebook.com/kindenaandacht/
https://www.linkedin.com/in/estherzuijderwijk/
https://www.instagram.com/estherzuijderwijk/
Website
Copyright © 2018 Kind & Aandacht, alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond in de diensten van Kind & Aandacht.
Mocht je geen interesse hebben in de ontvangst, laat het ons dan weten door gebruik te maken de uitschrijflink.


Update je voorkeuren of Uitschrijven.

Kind & Aandacht, Praktijk voor kindercoaching en Aandachttraining
Geestweg 47a ~ 2671 EB Naaldwijk ~ Zuid Holland
esther@kind-en-aandacht.nl ~www.kind-en-aandacht.nl
 
Kind & Aandacht · Geestweg 47a · Naaldwijk,  2671 EB · Netherlands


 Email Marketing Powered by Mailchimp