Het Corona-virus is al een tijdje in ons land, maar voor de meesten van ons veranderde er pas echt iets in ons dagelijkse leven, toen ook de basis- en middelbare scholen dichtbleven vorige week maandag. In één klap zaten alle kinderen en tieners thuis én werd van ouders verwacht zoveel mogelijk thuis te blijven.
En ja, dat is heel anders dan een vakantieperiode, want nu wordt er zowel van de kinderen als van de ouders verwacht dat er gewerkt en geleerd wordt. Een hele uitdaging! Stuur deze update ook gerust door naar anderen. Normaal gesproken werk ik vooral in Zuid-Limburg, maar de online activiteiten zijn uiteraard beschikbaar buiten onze mooie provincie. Als je deze nieuwsbrief leest via de sociale media, kun je je hier aanmelden om op de hoogte te blijven!
Aangezien mijn werkzaamheden voor een deel uitgesteld zijn, heb ik - ondanks dat ik het met digitaal lesgeven en begeleiden nog aardig druk heb - besloten met regelmaat een berichtje te sturen met daarin wat tips en ideetjes waar je mogelijk je voordeel mee kunt doen. Uiteraard hoor ik heel graag van je als je zelf ook een tip of advies hebt, want dan deel ik dat in mijn volgende mail.
Ik ontvang ook graag foto's, vlogs en verhalen van het thuisonderwijs, terwijl je werkt. De inzendingen verzamel ik voor een blog om andere ouders mee te bemoedigen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en nu kunnen we digitaal verbinding blijven zoeken!
Hieronder deel ik een nieuw initiatief dat ik ga beginnen en drie tips, die het leren en werken thuis misschien wat aangenamer maken. De tips zijn vooral voor kinderen in het basisonderwijs, omdat ik ervan uitga, dat de meeste middelbare scholen zelf een digitale leeromgeving hebben ingericht hebben voor hun tieners. Als ik het mis heb, laat het me dan weten, dan stuur ik de volgende keer wat digitale sites voor tieners!
Verder zou ik zeggen: wees lief voor jezelf en voor de mensen om je heen. We zitten op dit moment in een periode vol onzekerheden. Schoolwerk en structuur in een dag zijn belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste, toch? Warme groet en tot de volgende mail,
Ingeborg Dijkstra.
|