Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Aartsbisdom haalt hard uit naar journalist Nederlands Dagblad
Het aartsbisdom Utrecht reageerde 24 december in ongemeen felle bewoordingen op een enkele dagen eerder gepubliceerd artikel van journalist Hendro Munsterman van het Nederlands Dagblad (foto). Daarin meldde hij de benoeming van hulpbisschop Jan Hendriks tot coadjutor van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Munsterman noteert dat "volgens ingewijden een poging van kardinaal Eijk om een van zijn hulpbisschoppen in het aartsbisdom Utrecht in Haarlem-Amsterdam benoemd te krijgen zou zijn mislukt". Het aartsbisdom noemt dit "klinkklare onzin". Eijk heeft hiertoe geen enkele poging ondernomen, zo wordt benadrukt. "Het is geroddel dat als nieuws wordt gebracht." Het Nederlands Dagblad plaatste in de editie van 27 december een verkorte versie van de reactie van het aartsbisdom als 'ingezonden brief' van Roland Enthoven, hoofd communicatie van het Utrechtse diocees. Daarmee lijkt de krant het boetekleed aan te trekken. Volgens ingewijden is Munsterman op het matje geroepen bij de hoofdredactie. Op Facebook ging hij door het stof.

Hulpbisschop wordt nieuwe opperherder bisdom Haarlem-Amsterdam
Groot nieuws uit het bisdom Haarlem-Amsterdem. Hulpbisschop Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam gaat bisschop Jos Punt opvolgen (foto onder: Hendriks met op de achtergrond Punt). Dat heeft het bisdom 22 december bekendgemaakt. Punt schrijft in een brief een degenen die voor de kerk werkzaam zijn in het bisdom dat hij al geruime tijd met gezondheidsproblemen kampt en daarom de paus heeft gevraagd om Hendriks tot 'coadjutor' te benoemen, dat wil zeggen hulpbisschop 'met het recht tot opvolging'. Uiterlijk over twee jaar, als de residerende bisschop 75 wordt, neemt Hendriks het stokje over, maar de verwachting is dat dit al eerder gebeurt, omdat Punt het op een gegeven moment niet meer aan kan.

Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp