Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Nonnen openen kloosterdeuren voor knotsgekke tv-soap
Vanaf 27 november is vier weken lang elke dinsdag om 20.25 uur de Nederlandse versie van het Britse realityprogramma Bad Habits, Holy Orders te zien op NPO 3. "Vijf jonge vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smartphones en duiken onder in het kloosterleven", luidt de ronkende aankondiging van de EO. De 'Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus' in Vogelenzang hebben de deuren van hun klooster opengezet voor de dames. De gasten zijn niet bepaald doorsnee types, zoals te zien in op onderstaande foto. Samen met de zusters lijkt het wel een freakshow: exotische wezens uit de mondaine wereld, samen met  rare nonnetjes die in afzondering leven. Het belooft met andere woorden een knotsgekke soap te worden: alles voor de kijkcijfers. De zusters in Vogelenzang schuwen de publiciteit niet. Ze zijn uitbundig actief op social media en in een 'Hemelvaartspecial' van Pauw op 25 mei 2017 vertelden de drie jongste zusters over hun kloosterleven. In de Kloosterserie van de KRO (2016) werden de plannen belicht van de zusters om een woon- en verpleegvoorziening voor ouderen te beginnen. Met dit nieuwe media-opreden lijkt de boel echter behoorlijk uit de hand te lopen en komt het ingetogen kloosterbestaan van de zusters in de knel.
Gemoederen blijven verhit in Bladelse parochie

In de nieuwsbrief van 5 oktober berichtte RK Boulevard over de grote consternatie die in het Brabantse Bladel is ontstaan na de komst van de aartsconservatieve pastoor Harm Schilder. Hij maakte zich tien jaar geleden in Tilburg al onmogelijk met onder meer keihard klokgelui in de vroege ochtend. Nu ligt hij overhoop met parochianen in Bladel die hem verwijten 'terug in de tijd' te willen en zich als een dictator te gedragen. Er ging eind september een klachtenbrief naar het bisdom met het verzoek de pastoor weg te halen uit Bladel. Op 11 november zetten boze parochianen hun eis kracht bij door een spandoek met een noodkreet gericht aan bisschop Gerard de Korte van 's-Hertogenbosch op te hangen bij de pastorie die momenteel verbouwd wordt, zo meldde het Eindhovens Dagblad. De Korte diende 's ochtends in de ernaast gelegen kerk het vormsel toe. Pastoor Schilder gooide diezelfde dag nog olie op het vuur door in een tweet drie parochianen die volgens hem achter het 'gestook' zouden zitten met naam en toenaam te noemen. Het bisdom heeft een bemiddelaar aangesteld om te proberen de onderlinge verhoudingen te verbeteren.
Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp