Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Kardinaal Eijk krijgt prijs van oerconservatieve Italiaanse stichting
Kardinaal Wim Eijk krijgt morgen in Rome de cultuurprijs van de ­Italiaanse stichting 'Fondazione ­Giuseppe Sciacca'. Dat meldt het Nederlands Dagblad vandaag. De extreemrechtse Matteo Salvini, die als minister van Binnenlandse Zaken in Italië een streng anti-immigratiebeleid uitvoert, mag zich voorzitter noemen van het wetenschappelijk comité van deze stichting. Erevoorzitter is de pausvijandige ultra-orthodoxe Amerikaanse kardinaal Raymond Burke. De Fondazione Giuseppe Sciacca draagt de naam van een jonge student en parachutist uit Rome, die in 1986 overleed toen zijn parachute niet openging. De oerconservatief-katholieke stichting houdt zich bezig met liefdadigheid.

'Overspel op de werkvloer bij Katholiek Nieuwsblad'
De gedrukte editie van het Brabants Dagblad had op 23 oktober de primeur in krantenland met een artikel over de seksaffaire bij het Katholiek Nieuwsblad, waar RK Boulevard 19 oktober over berichtte. De kop luidde: 'Katholiek krant in woelig water door overspel'. Andere dagbladen namen het stuk online over, waarbij de kop veranderde in: 'Overspel op de werkvloer bij Katholiek Nieuwsblad'. Daarin gaf hoofdredacteur Anton de Wit toe dat overspel met zijn directeur Patricia Kager leidde tot hun beider ontslag, iets wat hij tot dan toe steeds ontkende. "Toen onze affaire naar buiten kwam, was het vertrouwen bij zowel het bestuur als mijn redactie weg. Inmiddels staan beide weer achter mij", aldus De Wit. Hij keerde in mei dan ook terug als hoofdredacteur. Kager bleef afgeserveerd. De Wit verklaarde tegenover het Brabants Dagblad te begrijpen dat de katholieke waarden en normen die zijn blad uitdraagt niet te rijmen zijn met overspel op de werkvloer: "Natuurlijk. Maar ik ben geen heilige en ook geen heilig boontje. Binnen mijn huwelijk en op mijn werk ben ik weer opgekrabbeld." Foto: team van het Katholiek Nieuwsblad met Kerstmis 2017. Midden: Patricia Kager; tweede van rechts: Anton de Wit.

  
 
Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp