Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.
 

Wijding en installatie Roermondse bisschop Rijk Rooms spektakel
Het Rijke Roomse Leven keert zaterdag in alle glorie weer even terug bij de wijding en installatie van Harrie Smeets tot bisschop van Roermond. In de tjokvolle Sint-Christoffelkathedraal zijn maar liefst 24 bisschoppen aanwezig, onder wie twee kardinalen, bericht het bisdom Roermond op de diocesane website. Verder worden er bijna 150 priesters, 33 diakens en 99 acolieten en seminaristen verwacht, plus delegaties van Limburgse schutterijen en leden van broederschappen en de Ridderorde van het Heilig Graf. De pontificale mis wordt live door zowel de KRO als de regionale omroep L1 uitgezonden. Na afloop van de plechtigheid trekken de aanwezige schutters met muziek in een stoet naar Theaterhotel De Oranjerie waar een receptie wordt gehouden. Daar aangekomen zullen vendeliers de nieuwe bisschop begroeten.

Dak Bossche Sint Jan aan vervanging toe
Het dak van de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch is er niet al best aan toe en moet vernieuwd worden. Dat laat de stichting Nationaal Monument Sint-Jan weten, zo meldde Omroep Brabant 4 december. Dakpannen waaien met storm van het dak of breken af. Geld voor het nieuwe dak moet nog ingezameld worden. De stichting hoopt onder andere op subsidies en donaties. Er is naar schatting een paar miljoen euro mee gemoeid. Als alles meezit hoopt men over vier, uiterlijk tien jaar met de restauratie te kunnen beginnen.
Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp