Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Nieuwe klerikale selfie-fanaat eist verwijdering foto
RK Boulevard presenteerde vandaag de bekende mediapriester Roderick Vonhögen als nieuwe klerikale selfie-fanaat in een door bezoekers zeer gewaardeerde fotoreeks. Het was de bedoeling dat hij het stokje over zou nemen van zijn confrater Michel Remery, die ruim twee maanden haast alomtegenwoordig was bij kerkelijke activiteiten over de hele wereld. De eerste foto van Vonhögen op Facebook en Twitter toonde hem met de zusters van Domus Sanctae Marthae in het Vaticaan, waar paus Franciscus woont. Helaas was Vonhögen hier niet van gediend. Hij reageerde: "Ik heb voor zover ik weet geen toestemming gegeven voor het gebruik van de door mij gemaakte foto. Hiermee maak je inbreuk op zowel het auteursrecht als het portretrecht. Ik verzoek je daarom vriendelijk om deze te verwijderen en verder af te zien van het gebruik van mijn foto's." Om problemen te voorkomen is daarom besloten de foto weg te halen. Hieronder het laatste kiekje van Michel Remery bij een 'priesterkrans' op 14 november met onder anderen de bisschoppen Wiertz, Punt en Hendriks.


Katholieke vrouwen rukken op in Nederland
Laetitia van der Lans (foto) ontpopt zich steeds meer als drijvende kracht achter een beweging die de stem katholieke vrouwen in Nederland luider wil laten klinken. Gisteren plaatste ze de volgende tweet: "Morgenavond spreek ik over de kracht van vrouwelijke waarden in kerk en samenleving in Hoogezand. Ook Marisca Lulofs, econoom van het bisdom Groningen-Leeuwarden en basisschooldirecteur Ans Alers houden een verhaal. Drie vrouwelijke sprekers, het kan dus!" Zij is communicatieadviseur voor kerken, uitgever van kerk- en parochiebladen, (dag)voorzitter en spreker/presentatrice. Op Facebook beheert ze de groep 'Katholieke vrouwen in beeld', "voor alle vrouwen die zich katholiek noemen en die zich sterk maken om de zichtbaarheid van katholieke vrouwen te vergroten". Verwezen wordt naar een gelijknamige pagina waar vrouwen te vinden zijn die gevraagd kunnen worden om te spreken in het publieke reli-domein, zoals congressen, debatten, radio- en televisieprogramma's, bijeenkomsten, evenementen, boekpresentaties en studiedagen. Alle signalen wijzen erop dat onder aanvoering van Laetitia van der Lans katholieke vrouwen gaan oprukken!
Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp