Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Wanhoopsoffensief Katholiek Nieuwsblad
Met een een ander logo, een vernieuwde krantenopmaak en een opgekalefaterde website probeert het noodlijdende Katholiek Nieuwsblad nog te redden wat er te redden valt. Gisteren werden de resultaten van dit wanhoopsoffensief zichtbaar. Onder aanvoering van hoofdredacteur Anton de Wit moet het ultraconservatieve krantje een 'middenkoers' gaan varen om de forse terugloop van het dalende aantal abonnees tegen te gaan. Volgens welingelichte bronnen zijn het er nog geen zesduizend. Het nieuwe beeldmerk van de krant (foto) voorspelt echter niet veel goeds: het heeft veel weg van een grafsteen. Velen zien hierin - om in toepasselijke termen te blijven - een 'teken aan de wand'. Opmerkelijk is dat op de nieuwe website alle berichten waar de naam van de ontslagen directeur Patricia Kager in voorkomt zijn verwijderd. Zij had een onstuimige liefdesaffaire met Anton de Wit. Beiden konden om die reden in januari hun biezen pakken. Drie maanden later werd De Wit weer in genade aangenomen. Kager bleef afgeserveerd. Het bestuur van het Katholiek Nieuwsblad heeft alles gedaan om de reden van beider vertrek onder de pet te houden, maar RK Boulevard wist de ware toedracht te onthullen.

Mariska Orbán slaat weer flater
De omstreden ex-hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, Mariska Orbán, sprak 6 november bij een persconferentie in Den Haag met Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi, een katholieke Pakistaanse vrouw die in 2010 ter dood werd veroordeeld wegens belediging van de profeet Mohammed. Zij werd 31 oktober vrijgesproken, maar moest meteen onderduiken toen massale protesten tegen haar vrijlating losbarstten en radicale moslims haar dood eisten. Saif-ul-Malook vreesde ook voor zijn leven en verliet halsoverkop Pakistan om naar Nederland af te reizen. Mariska Orbán presteerde het om breed lachend met de advocaat op de foto te gaan, alsof de arme man een vakantiereisje maakte. Ze postte deze op Instagram. De blondine maakt er een gewoonte van om voortdurend flaters te slaan in de media. Het begon al kort na haar aantreden in september 2010 als hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad met de geruchtmakende 'Open brief' aan VVD-politica Jeanine Hennis-Plasschaert, wier miskraamleed ze aangreep om haar anti-abortusstandpunt voor het voetlicht te brengen. En sindsdien is het maar doorgegaan - ook na haar gedwongen vertrek wegens disfunctioneren als hoofdredacteur - met provocaties en krankzinnige uitspraken. De recente foto is een triest vervolg op deze reeks.

Kardinaal Eijk onherkenbaar vermagerd
Er is in kerkelijke kring geschokt gereageerd op een foto van 3 november die verscheen op de site van groot-seminarie St. Willibrord in Heiloo. Te zien is kardinaal Wim Eijk, in gezelschap van seminaristen en enkele begeleiders. De eminentie blijkt onherkenbaar vermagerd. Begin december moet hij aan zijn rechterknie geopereerd worden. Maar er wordt nu gefluisterd dat er misschien meer aan de hand is. Kardinaal Eijk was op 3 november in het Mariaheiligdom van Heiloo bij de viering van het veertigjarig bestaan van de 'priesterzaterdag'. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt daar gebeden voor priesterroepingen. In Heiloo is ook de priesteropleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam gevestigd. Bij het jubileum werd stilgestaan met een feestelijke pontificale hoogmis. Hoofdcelebrant was kardinaal Eijk.
  
 
Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp