Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Zij die ons ontvielen
RK Boulevard publiceerde 31 december voor de derde keer een overzicht van het afgelopen jaar overleden bekende Nederlandse katholieken. Meest opvallend is ongetwijfeld het plotselinge overlijden van Pieter Kohnen, directeur van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO) in Den Bosch, 2 februari op 46-jarige leeftijd. Kohnen werd eind 2011 directeur van het VKMO. Daarvoor was hij vanaf 2002 beleidsmedewerker oecumene en medewerker pers en communicatie op het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap.

De 'engelenstal' van bisschop Smeets
De nieuwe bisschop van Roermond, Harrie Smeets, gelooft dat hij tijdens een vakantie in zijn jeugd is gered door een engel. Tijdens een treinreis hing hij met zijn hoofd uit het raam. "Opeens voelde ik dat mijn hoofd terug naar binnen werd geduwd", vertelde hij 29 december in het programma L1mburg Centraal van de regionale omroep L1. "Vlak daarna reden we strak langs allemaal steigerpijpen die ik niet had zien aankomen." Na deze indrukwekkende reddingsactie 'van hogerhand', begon hij engelenbeelden te verzamelen. In het bisschopshuis te Roermond, zijn nieuwe onderkomen, kregen veel engelenbeeldjes een plek bij de kerststal, die met recht een ‘engelenstal’ genoemd werd. Trots poseerde hij voor een foto bij de engeleninvasie.

Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp