Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.

Oorlog in katholiek Oisterwijk
Het is oorlog in katholiek Oisterwijk. De Bossche bisschop Gerard de Korte heeft zondagsvieringen in de Joanneskerk verboden. Hij moest onlangs de sluiting van dit godshuis ongedaan maken van het Vaticaan na protesten van een actiegroep die het godshuis open wil houden. Nu is emeritus-pastoor Ad Kennes (foto: bij de Joanneskerk) die de vieringen op zondag zou leiden door De Korte de wacht aangezegd, aldus het Brabants Dagblad op 7 december. Er mag wel op zaterdag een viering plaatsvinden in de kerk, maar dan geleid door een priester van het pastoraal team in Oisterwijk. De actiegroep wil echter Kennes op zondag achter het altaar en heeft opnieuw in Rome geklaagd over het optreden van de bisschop. Het is nu afwachten wat het Vaticaan doet. En alsof het allemaal nog niet genoeg was, liet het bestuur van de parochie in Oisterwijk, dat de Joanneskerk wilde sluiten, donderdagochtend 13 december de ernaast gelegen pastorie leeghalen. De actiegroep was woedend omdat de pastorie nog volop in gebruik zou zijn. Wordt vervolgd.

Wat is er aan de hand met kardinaal Eijk?
Kardinaal Eijk onderging op 8 december een "geslaagde knieoperatie", zo meldt het aartsbisdom Utrecht twee dagen later terloops in een tussenzinnetje in een terugblik op een diaconaal werkbezoek. Kerkelijke insiders vragen zich af waarom er niet een apart bericht kwam over zo'n toch niet bepaald onbelangrijke gebeurtenis in het leven van een kerkelijk leider? Dat Eijk vanwege de operatie verstek moest laten gaan bij de bisschopswijding van Harrie Smeets op 8 december, werd door het bisdom Roermond gemeld. Geen woord erover van de kant van het aartsbisdom. Tel daarbij dat er op 3 november een foto verscheen op de site van groot-seminarie St. Willibrord in Heiloo die een bijna onherkenbaar vermagerde kardinaal laat zien in gezelschap van seminaristen en enkele begeleiders, dan is het niet verwonderlijk dat er druk wordt gespeculeerd over de gezondheidstoestand van Eijk. Wat is er precies met hem aan de hand?

Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp