Copy
View this email in your browser
Roomse roddels en katholiek sensatienieuws
RK Boulevard onthult aan de hand van opmerkelijke en bizarre feiten, halve waarheden, achterklap, ongefundeerde beweringen, ironie, humor en totale fictie wat er leeft achter de schermen van katholiek Nederland. Enkele highlights van de afgelopen week.


Wat bezielt de abdij Koningshoeven?
RK Boulevard trok deze week veel aandacht met een webbericht over schokkende teksten van de abdij Koningshoeven bij het overlijden op 30 december vorig jaar van een pas ingetreden broeder. De dramatische levenswandel van de man werd tot in details beschreven. Hij was weggestuurd van het grootseminarie, liep vast in het bankwezen, vertrok naar Thailand om zich daar over straatkinderen te ontfermen, kreeg een bijzondere relatie met een Thaise jongen, die op een desillusie uitliep, trad in bij Koningshoeven, verliet de abdij en meldde zich jaren later weer aan om in juli vorig jaar zijn tijdelijke geloften af te leggen. Hij mocht nog een keer naar Thailand om zijn jongensvriend op te zoeken, maar die wilde niets meer van hem weten. Kort daarop stierf de broeder. RK Boulevard plaatste grote vraagtekens bij deze zeer opmerkelijke bekendmakingen. 

Bezorgde parochianen starten petitie voor behoud Utrechtse kathedraal
Een groep bezorgde parochianen uit Utrecht is afgelopen maandag een petitie begonnen voor het behoud van de Catharinakathedraal in Utrecht. Het parochiebestuur is namelijk voornemens om de kerk te sluiten. Op 22 januari wordt de lijst overhandigd aan het bestuur van de samenwerkende parochies in de Domstad die bezig zijn met een ingrijpende reorganisatie. Gevolg: kerksluitingen. Maar dat ook de kathedraal er aan moet geloven, gaat de parochianen veel te ver. De petitie is tot op heden ruim 600 keer ondertekend.

Copyright © RK Boulevard, All rights reserved.

Contact: mail@rkboulevard.nl.
E-mail aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp