Copy

Ammophila-Nieuws September 2020


Beste <<First Name>>
 
In dit Ammophila-Nieuws brengen we je op de hoogte van de activiteiten in ons huis en van de kunstenaars die er wonen.
We zijn blij om weer op gepaste afstand activiteiten te kunnen organiseren. Kijk hieronder wat er weer te doen is in ons huis.
Hartelijk welkom!!
  • Introductie nieuwe medebewoner Stéphanie. Sinds 1 september hebben we in de artist in resident appartement een nieuwe bewoner die zich aan jullie wil voorstellen.
  • Gwendolin zingt Intieme mantra's en liedjes op zondag 13 september om 16.00 uur.
  • Lien speelt 'Ik kom hier niet weg met hippe sneakers' aan het strand van Scheveningen 23 september. Dîner start om 18.00, show start om 20.30.
  • Geluidswereld, Open op de zaterdagen en zondagen vanaf 3 oktober tot en met 18 oktober van 14.00 tot 17.00 te zien in Ammophila.
  • Write or Die, zondag 4 oktober tussen 15:00 en 17:00.
  • Afscheidsbericht bewoner Alp.
 


 wel even doorscrollen
Introductie nieuwe medebewoner Stéphanie. 
Stéphanie (25) is theatermaker, en richt zich voornamelijk op het sociaal-artistieke theater. Ze is op verschillende manieren aan het werk. Zo maakt ze als regisseur en acteur theatervoorstellingen met dove, slechthorende en horende acteurs samen in een combinatie van Gebarentaal en gesproken Nederlands. (www.tgsignum.nl) Ze is educatiemaker bij Theater AanZ in Nijmegen waar ze workshops en lesbrieven ontwikkelt bij de voorstellingen voor scholen. En ze speelt in een schoolvoorstelling over diversiteit. (www.theater-aanz.nl)
In haar werk zoekt ze altijd naar de balans tussen het sociale effect van de voorstelling en de esthetische, artistieke ervaring. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van live-projecties. Daarnaast werkt zij bij voorkeur met een diverse cast, wat betreft leeftijd, gender, afkomst of eventuele beperking.

Naast haar theaterwerk richt zij zich sinds een jaar ook op beeldende kunst. Voornamelijk schilderen, linosnedes maken en fotograferen. Hierin is het altijd een onderzoek om de beweging, het moment of de energie te vangen in het stilstaande beeld. 
Optreden Gwendolin,
Zondag 13 september 2020 om 16:00.

In Tsjechie kwam ik haar tegen en hoorde haar zingen in een groep. Niet lang daarna vroeg ik of ze ook wel eens alleen optreedt en heb ik haar uitgenodigd om in ons huis een klein optreden te verzorgen. Zondag 13 september is het zover en gaat zij in onze tuin bij goed weer zingen en spelen. Welkom om hier bij te zijn. Het begint om 16.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De entree is op donatiebasis. 

Iets meer over Gwendolin:

Gwendolin zingt! Soms speelt ze bij gelegenheid in kleine kring. Zij zingt mantra’s onder bescheiden begeleiding van een gitaar. Gwendolin brengt mantra’s in diverse talen en ook kleine Engels- of Nederlandstalige liedjes. Af en toe is een stilte ook passend, waardoor een meditatie zich spontaan ontvouwt. De mantra’s en liedjes zijn intiem en klein, afgestemd op de luisteraar in het moment.  

Voor Gwendolin is het zingen een manier om haar hart te delen, in alle eenvoud. Mantra betekent letterlijk: voorbij de mind en dat is ook waar deze mantra's je kunnen brengen.

We gaan uit van goed weer, tot dan,
hartelijk, Jeanne
 Lien speelt 'Ik kom hier niet weg met hippe sneakers' aan het strand van Scheveningen. 
Haar liedjesprogramma met gevoelige en rake liedjes, omgeven met persoonlijke verhalen. Open en luchtig. Over aanpassen, opnieuw beginnen, ananas, wijze oude mannen en nog veel meer. Komt dat zien! Ze speelt dit keer bovendien mét band. Reserveer je tickets via theater@defuut.nlDîner start om 18.00, show start om 20.30
Van 3 tot en met 18 oktober is de tentoonstelling Geluidswereld, door tg Signum en Partofit,
te zien in Ammophila.

Een van de makers van het project Stéphanie woont sinds kort in ons huis en Jeanne doet mee als een van de horende deelnemers. De tentoonstelling is open op de zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00. Buiten deze openingstijden is het ook mogelijk om op afspraak langs te komen.Bel daarvoor met Jeanne: 0646207759.
Afscheidsbericht bewoner Alp.
Ik heb hele leuke 4 maanden besteden in Rusthoekstraat. Ik weet niet wie dit straat vernaamde. Maar als zijn naam klinkt, heb ik veel rust gehad. Meestal werd ik wakker door de stem van meeuwen. Overdag luisterde ik naar de muziek die bij mijn kamer langs kwam. Hier het geluid van natuur en muziek zijn verbonden met het geluid van stilte. Ik hou van stilte. Stilte heeft een stem. Dit is de stem van vrede. Ik hoorde en voelde deze stem hier in de diepte van mijn hart. Mischien de bron van de vrede op dit straat is zijn bewoners. Ik ben mijn lieve buren dankbaar en ik zal dankbaar blijven. Rusthoekstraat nam een bijzondere plaats in mijn ziel.
Facebook
Website Ammophila
Email
Copyright © 2020 Kunstenaarshuis Ammophila, All rights reserved.

website:   https://ammophilafoundation.org

Je kunt hier  je gegevens veranderen of  je uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp