Copy
View this email in your browser
INSPIRATIE EN ONTMOETING
Elkaar ontmoeten is essentieel om de band te onderhouden, het leuk te hebben samen en het elkaar wederzijds inspireren. Heel blij ben ik dan ook dat we in de eerste 2 weken van juli weer met een diverse groep oude en nieuwe vrienden vanuit Nederland gaan logeren bij gastgezinnen in Kisumu. Van dichtbij maken we de projecten van KUAP-Pandipieri mee en alle grote en kleine uitdagingen die er zijn als je leeft in een sloppenwijk in Kenia.
Deze reis is er extra aandacht voor de Mwangazi Art School. Rob Sweere en Ellen Boersma, twee kunstenaars, reizen mee en gaan op zoek naar de vragen die er zijn onder de studenten en de leiding van de Art School. Natuurlijk ontbreekt ook de 40 MM sponsorloop niet, die we samen lopen met de medewerkers en bekenden van KUAP en met de plaatselijke schoolkinderen.
Op zondagmiddag 13 oktober vertellen we de verhalen over deze reis tijdens een vriendenontmoeting in Oosterbeek. We hopen onze ervaringen en avonturen in Kisumu met veel oude en nieuwe vrienden te kunnen delen en zien jullie graag op 13 oktober in Oosterbeek!
De Pandi-filosofie gaat over mensen met talenten die het verschil kunnen maken en in dat kader wil ik Thijs Caspers noemen die per 1 juni afscheid heeft genomen als bestuurslid. Thijs heeft 7 jaren voor de vriendenstichting veel werk verzet op een heel prettige en constructieve wijze. Thijs heel veel dank dat je jouw bijzondere talenten zo belangeloos hebt ingezet en we zijn blij dat je hebt toegezegd om ons met raad en daad bij te blijven staan als adviseur.

Namens het bestuur van Stichting Vrienden van Pandipieri
Hanneke Mijnhart, voorzitter
Juni 2019


Foto: Hanneke en Kizito tijdens de sponsorloop in Kisumu in 2017
Volg het OMA-project
Benieuwd om wie het OMA-project nou eigenlijk draait? Volg het Oma-project op Facebook. Daar leer je de oma's en familie's kennen die door het OMA-project worden gesteund. Ga hier naar de Facebook pagina.
Afscheid in betrokkenheid

Door Thijs Caspers
 
Na ruim zeven jaar ben ik onlangs teruggetreden uit het bestuur van de vriendenstichting. Vorig jaar naam Hanneke Mijnhart mijn voorzittersrol al over. Nu stap ik helemaal terug. Enerzijds doe ik dat met pijn in mijn hart, want het bestuur loopt op rolletjes en de sfeer is erg goed. Anderzijds is het mijn overtuiging dat je als bestuurder niet te lang moet blijven zitten. Om de zoveel tijd is een wisseling van de wacht nodig. Op die manier blijf je als bestuur scherp. Ook zorgt het voor nieuwe zuurstof en ideeën. Tijden veranderen en dat vraagt ook van besturen om in beweging te blijven.
 
Het waren mooie jaren, onder mijn voorzitterschap hebben we een verdiepingsslag gemaakt op de inhoud: waartoe zijn we er als stichting? Waar is het ons om te doen? De afgelopen jaren is het voor ons steeds duidelijker geworden dat we de pandi-filosofie als stichting centraal willen zetten. Dat wil zeggen: gemeenschapsdenken voorop, vertrekken vanuit de talenten en creativiteit van personen en enthousiasme centraal stellen. We hebben er brainstormsessies, vriendendagen, visiedocumenten, bezoeken in binnen- en buitenland en talloze goede gespreken aan gewijd. Ook vormt vriendschap een essentieel ingrediënt van deze filosofie. Naast de band met Kisumu, valt de vriendschap met de mensen uit het Duitse plaatsje Kerzell op. Deze band is steeds hechter aan het worden. Natuurlijk wordt jaarlijks door een delegatie uit Nederland het Hoffest bezocht en bezoeken zij geregeld onze vriendendagen. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn geregeld bezoekjes rond de kerst aan de Kerzellers en er is onlangs zelfs een groepje vrienden vanuit Nederland mee geweest op een tour naar Oostenrijk met hen. Het tekent de band die zich in de loop der jaren heeft gevormd.
 
De inhoudelijke verdieping gaat ondertussen verder en beperkt zich beslist niet tot ontwikkelingssamenwerking in de smalle zin van het woord. De afgelopen periode is er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het thema kunst. Deze zomer gaan er kunstenaars uit Nederland naar Kisumu, die daar de creatieve dialoog zoeken met de kunstenaars van de Art School. Dat belooft heel bijzonder te worden. Al met al bruist het dus van de ideeën en creatieve initiatieven.
 
Mijn afscheid van het bestuur betekent niet dat ik helemaal uit beeld verdwijn. Ik blijf betrokken als adviseur met als portefeuille ‘identiteit’, waarbij ik me richt – hoe kan het ook anders – op de pandi-filosofie. Ik wens het bestuur het allerbeste toe en heb het volste vertrouwen in deze mooie groep mensen.
 
 
Bent u al lid van de Facebookgroep?
Wilt u in contact komen met de vrienden in Nederland, Duitsland en Kisumu? Wordt lid van de vriendengroep op Facebook en blijf op de hoogte!
Agenda 2019
Reis Kisumu 2019 - Het is zover; van 2 juli t/m 13 juli vliegt een groep vrienden naar Kisumu. Hier zullen ze logeren bij medewerkers en bekenden van de projecten. Niet alleen zullen zij meelopen met de projecten, ook zullen kunstenaars Ellen Boersma en Rob Sweere met de reizgers en mensen in Kisumu een kunstproject vormgeven. Benieuwd naar wat zij in Kisumu zullen doen en beleven? Kom dan naar de ontmoetingsdag op 13 oktober (zie hieronder)!
Ontmoetingsdag 13 oktober - Ook in 2019 willen we elkaar weer graag ontmoeten. Op 13 oktober ontmoeten we elkaar in Filmhuis Oosterbeek. De middag zal in het teken staan van van de reis naar Kisumu.  We zullen u hiervoor t.z.t een uitnodiging sturen met verdere informatie.
Hoffest Kerzell - Op 29 juli wordt voor de 20ste keer het Hoffest georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan het straatkinderenprogramma. De dag trapt traditiegetrouw af met een heilige mis in de dorpskerk, waarna er zelfgemaakte taarten en andere lekkernijen genuttigd kunnen worden, terwijl verschillende bands en de plaatselijke muziekvereniging het feest muzikaal luister bij zetten. Ook vanuit Nederland zal een groep vrienden afreizen naar Kerzell.
Expositie Erick Ayoti - Vanaf 1 september exposeert de Keniaanse kunstenaar (oud leerling en docent Art School van KUAP Pandipieri, Kisumu) Erick Ayoti met 18 werken in het Wijkbedrijf Lindenholt te Nijmegen. De moeite waard om te bezoeken!
Terugblik ontmoetingsdag 30 maart
Steun de projecten!
Uw bijdragen zijn van harte welkom.

Bijdragen: 
ING-bankrekeningnummer NL52INGB0001066957 of ABN-AMRO-rekeningnummer NL39ABNA0400236311, t.n.v. Missieprocuur Mill Hill, Oosterbeek. S.v.p. vermelden: H. Burgman, plus de projectcode (bijv. H. Burgman, KUAP 01). 

U kunt kiezen uit de volgende projectcodes:
KUAP 01
  (= Algemeen, projectkeuze door ‘t KUAP-bestuur), 
KUAP 02  (= Kunstacademie)
KUAP 11  (= Huishoudschool) 
KUAP 16  (= Pandigraphics)
KUAP 34  (= Straatkinderen) 
KUAP 39  (= Informele School)
KUAP 112 (= Gezondheidsprogramma)
C 1560 (= OMA-project)   ​
W 148  (= Hans Burgman) 

 
In deze nieuwsbrief las u bijdragen van:

Hanneke Mijnhart
Thijs Caspers
Copyright © 2018 | Stichting Vrienden van Pandipieri | Alle rechten voorbehouden.

Adres gewijzigd of liever geen nieuwsbrieven ontvangen? Stuur een mailtje naar pandivrienden@gmail.com.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Vrienden van Pandipieri · Rhodosdreef 130 · Utrecht, Nederland 3562TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp