Copy

Het geluksgevoel tijdens een gezichtsmassage.

'Ik heb huidhonger', hoorde ik iemand zeggen en daarop volgde: 'Ik vind het jammer dat ik niet meer aangeraakt wordt.' Misschien herken jij dat ook wel; dat je aanraking mist.

Om je op afstand te helpen deel ik in deze nieuwsbrief hoe je jezelf een gezichtsmassage kunt geven. Het schenkt je aandacht, brengt positiviteit en geeft je een vleugje geluk.

Massage heeft een positief effect op je huid:
 • Het stimuleert de bloedcirculatie
 • Het helpt afvalstoffen in je lichaam sneller afvoeren.
Maar niet alleen voor je huid is het goed want de fijne aanraking van massage stimuleert de hersenen om oxytocine te produceren. Oxytocine noemen we ook wel het gelukshormoon. Met oxytocine in je lijf ervaar je al snel minder stress, kom je meer tot rust en oxytocine is ook nog eens goed voor je hart, bloedvaten, spijsvertering en je geheugen.

Reden genoeg dus om het eens te proberen. Moeilijk is het in ieder geval niet en veel tijd kost het ook niet. De massage duurt ongeveer 15 minuten en je hebt er de hele dag plezier van. Doe je mee?

 

Voorbereiding voor een gezichtsmassage

Zet de COMPOSITION OIL of de TULASARA RADIANT OIL van AVEDA klaar. Nog niet aanbrengen. Als je voor de composition oil kiest, neem dan de geur die jij het lekkerste vindt. Kies uit de sensitive - , beautifying - of de shampure composition.
 
Voordat je begint met je gezichtsmassage:
 • Reinig je gezicht en hals met de creme cleanser of foam cleanser van AVEDA die je gewend bent om te gebruiken.
 • Breng wat botanical treatment lotion aan op een vochtig wattenschijfje en verdeel dit over je gezicht. Op deze manier geef je een extra vocht-boost aan je huid tijdens de massage.
 • Vul een bidon met lauw water, na de massage is het goed om veel te drinken. Afvalstoffen die vrij komen worden zo beter afgevoerd.
 • Creëer een rustige ruimte voor jezelf.  
 • Zorg dat deze ruimte lekker op temperatuur is.
 • Leg eventueel een plaid over je heen.
 • Zet televisie en telefoon uit, eventueel een rustgevend muziekje aan. 
 • Zorg dat je handen en gezicht lekker fris en schoon zijn en je nagels geen scherpe haaltjes hebben.

Nu kan de massage beginnen.

 • Zonder massageolie trommel je zachtjes met je vingertoppen van beide handen over je hele gezicht en hals 
 • Breng de olie, die je hebt klaargezet, aan op je handen en verdeel deze over je gezicht en hals.

Begin bij je voorhoofd.

 • Met de beide wijsvingers masseer je zigzaggend met verticale bewegingen over je voorhoofd. Je begint in het midden en gaat naar rechts. Weer terug naar het midden en dan naar links. Eindig in het midden. 
 • Daarna met zigzaggende bewegingen horizontaal over je voorhoofd. Je begint weer in het midden en gaat zo naar rechts, weer naar het midden en dan weer naar links. Ook hier eindig je in het midden van je voorhoofd. Je vingers gaan onder en boven elkaar langs.
 • Nu met drie vingers van elke hand vanaf het midden van je voorhoofd naar de zijkanten van je gezicht met lichte druk de vingers laten glijden tot aan je slapen. Hier drie cirkels draaien. Deze laatste massage greep herhaal je drie keer.
Wenkbrauwen
 • Pak tussen duim en wijsvinger je wenkbrauwen bij de neusbrug en beweeg je duimen en wijsvingers langzaam naar buiten. Maak zachte knijpbewegingen en herhaal drie keer.

Onder oren en jukbeen 

 • Ga met je wijs- en middelvinger onder beide oren en maak kleine ronddraaiende bewegingen op dezelfde plaats. Druk geef je als je naar beneden draait met je vingers. Je maakt vijf rotaties.
 • Masseer met lichte druk met je middelvingers op je jukbeenderen, van binnen naar buiten tot aan je slapen en weer terug. (Zorg dat je geen huidverschuivingen krijgt. Dan is de druk te hard.) Herhaal vijf keer.
 • Hierna maak je zacht kloppende bewegingen met twee vingers over de jukbeenderen. Ga met je vingers vanaf de neus over het jukbeen richting je slapen. Ga drie keer heen en weer.
Wangen
 • Met vier vingers van elke hand ga je naar je rechter kaaklijn en maak je om de beurt met je rechter en linker hand opwaartse beweging (GEEN neerwaartse druk) over de wangen tot onder aan het jukbeen. Deze druk mag wel een beetje steviger zijn. Over elke wang masseer je met elke hand vier keer.

Kin en hals

 • Masseer met je hand vanaf je kin met je vingertoppen richting rechter oor, over en onder de kaaklijn tot aan de onderkant van je oor. Draai je hand met de vingers naar boven en vanaf hier masseer je naar beneden tot aan je sleutelbeen. Herhaal dit met de andere hand aan de linkerkant van je kaaklijn. Herhaal elke kant drie keer.
Nek
 • Ga met beide middelvingers naar het midden van de rand van de schedel. Glij zachtjes drie centimeter vanaf het midden richting je oren. Je voelt dan een hele sterke spier en vlak daarna voel je heel duidelijk je schedelrand. Geef hier druk en maak ronddraaiende bewegingen tegen de schedelrand aan. (Geef druk op je middelvinger als je naar buiten en beneden draait.) Herhaal dit drie keer. Verschuif daarna je vingers een centimeter naar buiten en draai weer drie maal met je middelvingers rondjes op dezelfde plaats. Dan schuif je je vingers weer een centimeter naar buiten en herhaal je weer de drie rotaties met je wijsvingers. Dit is het laatste onderdeel van de gezichtsmassage.
 

Na deze massage kun je nog even onder een plaid blijven liggen of zitten. Het is heerlijk om nog na te genieten. Vergeet niet het water te drinken dat je hebt klaargezet.
 

Heb je na het geven van deze massage nog vragen omdat iets je niet helemaal duidelijk is?
Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Ik hoor het heel graag van je.
Bel of app: 06-49718294 of mail: baltussenilse@gmail.com.

Vóór de massage heb je je gezicht en hals al gereinigd. Dit hoeft dus niet meer. Wel kun je nu met een lauw/warm kompres de overtollige olie van je gezicht en hals verwijderen.
Verwen je huid hierna met oogcrème, eventueel serum met daarover heen de dag/nachtcrème van AVEDA.
Ik wens je een goede gezondheid. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Twitter
Facebook
Website
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je belangstelling hebt in mijn diensten en producten van Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen.

Mailing address is:
baltussenilse@gmail.com
Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen
Rijnenberghof 21
6952HP Dieren
Tel:0649718294

You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen · Rijnenberghof 21 · Dieren, 6952HP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp