Copy

2021 Is aangebroken. 

De eerste week van het nieuwe jaar is alweer voorbij, wat vliegt de tijd! Hopelijk heb je genoten van de feestelijkheden. 


Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar vol liefde, vriendschap, geluk, mooie herinneringen en onvergetelijke momenten. Geniet met volle teugen van elk moment en ik hoop je binnenkort weer in mijn praktijk te mogen verwelkomen. Behandelingen uitvoeren in de praktijk mag nog even niet, maar gelukkig is er genoeg wat wel kan.


Mijn nieuwe website en webshop worden veel bekeken en ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen. Dank je wel hiervoor. Heel fijn.
In mijn gebruiksvriendelijke webshop kun je nu ook met Ideal betalen. 
Hieraan gekoppeld is mijn nieuwe praktijkrekening: NL82KNAB 0602652251.


Ik krijg veel vragen over een onrustige huid in verband met het dragen van het mondmasker. Deze huidaandoening wordt ook wel maskne genoemd. Speciaal in deze nieuwsbrief schrijf ik over hoe maskne ontstaat en wat je kunt doen om dit te voorkomen. Naast maskne schrijf ik over kapotte mondhoeken - een veel voorkomend euvel in deze wintertijd - en wat je daar aan kunt doen. 


Heb je vragen naar aanleiding van deze onderwerpen? Laat het me weten want zoals je van mij gewend bent; ik denk graag met je mee.
Mail naar: info@ilsebaltussen.com of bel/app:0649718294.

Veel leesplezier.

 

Wat is Maskne en hoe ontstaat het?

Wanneer de huidporiën verstopt zijn, kan acne ontstaan. Een mondmasker heeft hier een negatief effect op hebben. Deze combinatie heet maskne.

Minuscule, door wrijving veroorzaakte scheurtjes in je huid maken het voor onzuiverheden en bacteriën gemakkelijk om de huid binnen te dringen. Je poriën raken verstopt en er ontstaat acne op je gezicht. Van onopvallende puistjes en mee-eters tot ernstigere vormen van acne.

Omdat de huid achter het mondmasker vaak vochtig blijft, verandert het gebruikelijke milieu. Dit brengt het microbioom op de huid – de samenstelling van onder andere bacteriën, gisten en schimmels – uit balans. Irritatie van de huid is het effect.

Heb jij last van meer verstoppingen door het broeierige van het mondmasker, of juist een heel droge huid?

De maskne adviezen en behandelingen verschillen van persoon tot persoon. Heb jij veel verstoppingen, dan kan het helpen je huid heel grondig te laten reinigen.
Maar voelt jouw huid juist heel droog aan, dan werkt grondig reinigen averechts en is het verstandig op zoek te gaan naar manieren om je huid te hydrateren.

 
Voorkomen is beter dan genezen. Ik zal je uitleggen hoe.

Kies voor het juiste mondmasker.
 1. Wanneer je een niet medisch mondmasker draagt is het dragen van een masker van luchtige stof als satijn, katoen of zijde het beste. Vermijd maskers die gemaakt zijn van polyester of synthetische materialen.  Deze ademen slecht; 
 2. Als je masker wasbaar is, zorg je voor een reserve masker zodat je het masker kan wassen met parfumvrije middelen. Het is belangrijk om het masker na zo’n wasbeurt goed uit te spoelen. Hiermee houd je jouw masker fris en schoon;
 3. Vermijd verschuiving van het mondmasker om wrijving op de huid te voorkomen;
 4. Vervang of was je mondmasker regelmatig om verspreiding van bacteriën op de huid zoveel mogelijk te voorkomen.
Zorg voor de juiste gezichtsverzorgingsroutine
 1. Verzorg je gezicht met milde verzorgingsproducten die helemaal afgestemd zijn op jouw huid. Ga niet experimenteren met anti-acne middelen. Er zijn veel middelen die te agressief zijn waardoor je huid uitdroogt en de huidbarrière verzwakt raakt. Klachten verergeren hier juist door;
 2. Reinig je huid zodra je thuiskomt. Je poriën verstoppen sneller door zweet en dode huidcellen onder het mondmasker.  Aveda heeft mooie milde reinigers die de huid niet uitdrogen.
 3. Exfolieer je huid éénmaal per dag, het liefst `s avonds met Botanical exfoliant. De exfoliant verwijdert de dode huidcellen goed (deze zorgen namelijk voor verstoppingen);
 4. Breng `s morgens na de reiniging de Botanical Treatment lotion aan voor een extra hydratatie boost;
 5. Hydrateren is erg belangrijk. Breng nu een goede hydraterende crème aan. Een extra barrière tussen het masker en je huid die verdere irritatie voorkomt;
 6. Laat je huid met regelmaat goed reinigen om alle onzuiverheden verwijderen en de huid barrière te versterken. Een dieptereiniging in combinatie met een milde peeling of een reinigende gezichtsbehandeling is heel effectief bij maskne.
Drink voldoende water. Ik hoor regelmatig dat het nemen van een slokje water als je een mondmasker draagt, minder vaak gebeurt omdat het meer als een gedoetje voelt.
 

Ik heb gescheurde mondhoeken. Wat nu?

Gescheurde mondhoeken: een pijnlijke en ontsierende aandoening van de mondhoeken. Bij continue vochtigheid van speeksel verweken de mondhoeken. Een voedingsbodem voor schimmels, gisten of bacteriën. Zo ontstaan kloofjes en plooivorming in de mondhoeken.

Wat kan een oorzaak zijn van gescheurde mondhoeken?
 1. Veelvoudig likken aan de mondhoeken met de tong;
 2. Kwijlen. In mondhoeken blijft speeksel makkelijk hangen;
 3. Slecht zittende gebitsprothese of beugel;
 4. Verminderde elasticiteit van de huid naarmate je ouder wordt;
 5. Sommige huidziekten. Bijvoorbeeld eczeem en psoriasis;
 6. Er kan sprake zijn van een schimmel- of bacteriële infectie;
 7. Suikerziekte;
 8. Medicatie;
 9. Tekort aan vitamine B, ijzer, foliumzuur of zink.

Het is nog niet zover. Hoe kun je het voorkomen?
 1. Verzorg je lippen meerdere keren per dag met lipsaver en liptreatment van Aveda. Deze lipverzorging op basis van plantenolie beschermt je lippen en sluit de lippen niet af, waardoor ze blijven ademen;
 2. Lik niet met je tong over je droog aanvoelende lippen;
 3. Zorg voor een goede weerstand.

Het is al zo ver. Wat kun je er aan doen? 
 1. Lik of pluk niet in de mondhoeken en over je lippen;
 2. Smeer heel dun zinkzalf in de mondhoeken. Zinkzalf maakt de huid droog en het houdt ontsteking tegen;
 3. Zorg voor een goede mondhygiëne;
 4. Zorg dat je beugel of kunstgebit goed zit;
 5. Zorg voor een goede weerstand;
 6. Neem wat extra vitamine B ijzer, foliumzuur of zink.
Deze aandoening kan regelmatig terugkeren. Probeer de punten die je hierboven leest goed in acht te nemen en voorkom herhaling.
 
Maak er een mooi jaar van. Wat zal het heerlijk zijn als ik je weer in mijn praktijk kan ontmoeten voor een behandeling of een advies. Ik kan niet wachten tot het zover is.
Facebook
Link
ilsebaltussen.com
info@ilsebaltussen.com
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je belangstelling hebt in mijn diensten en producten van Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen.

Mailing address is:
info@ilsebaltussen.com
Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen
Rijnenberghof 21
6952HP Dieren
Tel:0649718294

You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk voor Huidverzorging Ilse Baltussen · Rijnenberghof 21 · Dieren, 6952HP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp