Copy
Bekijk deze email in de browser
januari 2020

Wegens afwezigheid van directie door ziekte is deze nieuwsbrief een week later.
In deze nieuwsbrief

  • Nieuwjaarswens
  • Onderwijsnieuws: Kerstborrel, Hulp gezocht in de bibliotheek, Nationale Voorleesdagen
  • Kinderopvang nieuws: Thema winter & Aanmelden nieuwe kinderen
  • BSO nieuws: De Spreng gaat muzikaal!

In en om het kindcentrum

Inmiddels zijn er al een paar dagen van januari verstreken maar alsnog namens het hele team een wens voor u:

365 nieuwe dagen om te dromen
te gaan en te komen
te ontvangen en te geven
en tussenin:
gelukkig en gezond te leven

 

Personele mededelingen

Na de vakantie is juf Elsbeth gestart in groep 5/6. We wensen juf Elsbeth veel plezier! Juf Denise zal nog langskomen om afscheid te nemen van de groep. We bedanken juf Denise voor haar inzet de afgelopen periode!

Juf Hanneke komt terug van zwangerschapsverlof en zal vanaf 20 januari weer beginnen in groep 4. We bedanken meester Arjan voor zijn inzet tijdens deze vervanging en zien hem voor het laatst op maandag 13 januari.

Zoals u wellicht weet was juf Thea met ziekteverlof en heeft zij de afgelopen periode een re-integratietraject doorlopen. Nu zij volledig hersteld is heeft zij besloten een baan dichter bij huis te aanvaarden. We zijn blij dat Thea in goede gezondheid nu gaat starten bij haar nieuwe werkgever. We bedanken Thea voor haar inzet van de afgelopen jaren op De Spreng.

Nieuws uit het onderwijs

Kerstborrel
Op woensdag 19 december was het enorm druk met alle ouders tijdens de kerstborrel. Terwijl de kinderen genoten van het kerstdiner in de klas was er voor ouders gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Als afsluiting werden de ouders toegezongen door de leerlingen. Het was een groot succes!

Hulp gezocht voor in onze bibliotheek
Bij ons op de Spreng is lezen dagelijkse kost. Er worden elke dag flink wat boeken versleten. Na het lezen van deze boeken leveren de leerlingen deze in in de inleverkast. Behulpzame moeders zorgen er vervolgens voor dat deze boeken weer in de boekenkast op de juiste planken worden opgeruimd. Voor al deze hulp zijn wij zeer dankbaar. In de bibliotheek op de bovenverdieping zijn wij op zoek naar ouders die ons willen helpen bij het opruimen van de boeken. Bent of kent u iemand die ons kan helpen? Heeft u vragen? Mailen kan naar angelique.vrijenhoek@pcogv.nl 
 

Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 22 januari
Woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 
Om deze Nationale Voorlezendagen feestelijk te openen komt burgemeester Asje van Dijk uit Barneveld  om 9.00 uur op school om de kinderen van het kinderdagverblijf en de groepen 1 en 2 het prentenboek van het jaar voor te lezen: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek. 

Via onderstaande link kunt u tips vinden voor het voorlezen.

·         Voorleestips

Activiteitencommissie
Woensdag 18 december hebben we een hele mooie Kerstviering gehad op school. De kinderen lekker smikkelen in de klassen en de ouders konden onder het genot van een hapje en drankje gezellig praten in de mooi versierde gymzaal. Wat was het geslaagd en wat een opkomst! Hier zijn wij heel blij mee en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ook dit kunnen we niet zonder hulp en daarom willen we alle ouders bedanken voor het helpen en organiseren van deze fijne kerstviering.

Wij wensen jullie namens de Activiteitencommissie een heel mooi, gezond en fijn 2020!

Is er in het nieuwe jaar een mooi voornemen om ons een handje te helpen, dan mag je uiteraard een mailtje sturen naar activiteiten.commissie@pcogv.nl.

Nieuws uit de kinderopvang

Thema Winter
Komende maand hebben we het thema Winter! We gaan aan de slag met verschillende onderwerpen aan de hand van verhalen en andere opdrachten.

Aanmelden nieuwe kinderen
Wist u dat het aanmelden van nieuwe kinderen het liefst zo snel mogelijk gedaan moet worden? Om te voorkomen dat uw kind(eren) op een wachtlijst komt is het van belang om uw kind(eren) tijdig aan te melden. Dus mocht u of iemand die u kent nog twijfelen?
Via de website kan er een aanmelding gedaan worden en vervolgens krijgt u een persoonlijke uitnodiging voor kennismaking en een rondleiding.

Nieuws uit de BSO

De Spreng gaat muzikaal!
"High Five!" is een muziekmethode voor BSO en muziekvereniging, speciaal ontwikkeld voor De Harmonie Barneveld. De Harmonie is een veelzijdige vereniging waarbij muziek maken in een orkest heel belangrijk is: samen spelen is immers veel leuker dan alleen! Naast goede muziek maken, is het samen gezellig hebben erg belangrijk.

Bij High Five! zal een gediplomeerd docent in een serie van 10 lessen uw kind laten zien (en natuurlijk horen) hoe leuk het is om muziek te maken en vooral, om dit samen te doen. Spelenderwijs wordt de kinderen de basisprincipes van muziek zoals maat, ritme, en zelfs een beetje notenschrift aangeleerd. Kinderen mogen muziek maken op echte instrumenten die je binnen de vereniging vindt; in plaats van een blokfluit of klokkenspel maakt uw kind kennis met instrumenten als een saxofoon, trompet, of klarinet.

De bedoeling is om uw kinderen met plezier en enthousiasme kennis te maken met muziek, dus alles gebeurt tijdens de les en uw kind hoeft geen huiswerk te maken of zich voor te bereiden voor de les. Aan het einde van de methode is er natuurlijk de kans om de ouders te laten zien wat de kinderen hebben bereikt!

High Five! is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 11 jaar. De eerste les start op maandag 13 januari. 

Kalender:
- 10 januari: Luizenpluis
- 22 januari: Start Nationale Voorleesdagen
- 27 januari: MR vergadering

De eigenheid van uw kind is onze uitdaging!

Bij Kindcentrum de Spreng geloven wij in de kracht van ieder kind.
Door het bieden van christelijk onderwijs en opvang op een uitdagende en eigentijdse manier geven we uw kind een goede start in de wereld van morgen!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Kindcentrum de Spreng Barneveld, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp