Copy
Bekijk deze email in de browser
December 2019

In deze nieuwsbrief

 • Vacature groep 5/6
 • Ontvangst Sint en Piet!
 • Goede doelenproject
 • Kerstviering
 • Activiteitencommissie

In en om het kindcentrum

Sinterklaas en zijn pieten komen er weer aan! Op 5 december mogen wij ze weer verwelkomen op De Spreng. Meer informatie is in deze nieuwsbrief te vinden!

Save the date!
Op woensdag 18 december is de kerstviering voor de kinderen maar ook voor u! In de nieuwsbrief staan alle tijden.

Personele mededelingen

Naast het lesgeven heeft juf Denise uit groep 5/6 ook gestudeerd voor orthopedagoog. Zij heeft aangegeven hier een baan in te hebben gevonden en deze graag wilt accepteren.
Dit betekent dat juf Denise ons zal gaan verlaten per januari 2020 en we zoeken naar een nieuwe leerkracht. U kunt ons helpen door de vacature te verspreiden:
https://werkenbijpcogv.nl/leerkracht-groep-5-6/
 

Nieuws uit het onderwijs

Ontvangst Sint en zijn pieten op donderdag 5 december  
Ook dit jaar zijn wij blij Sint en zijn pieten weer te mogen ontvangen op De Spreng. Wij willen de parkeerplaats op die ochtend autovrij houden. Het zou fijn zijn als u, indien mogelijk, met de fiets naar school komt.  

Wilt u zorgen dat uw kind op tijd op school is. Na de tweede bel gaat iedereen naar binnen. De leerlingen kunnen hun jas aan houden.  

Mocht u in de gelegenheid zijn om de aankomst van de Sint mee te maken, dan verzoeken wij u achter de leerlingen langs de kant te gaan staan. Wilt u rekening houden met het maken van foto's/video's want niet iedereen mag op sociale media verspreid worden in verband met de AVG.

Alle leerlingen worden in de kleine pauze door Sint en piet getrakteerd op limonade en een speculaasje. We kijken uit naar een gezellig feest! 
 

Goede doelenproject voedselbank
Omdat Kerst een tijd van licht, geven en wonderen is, willen wij als school ook een licht en een wonder zijn voor de minderbedeelden in onze omgeving. Daarom hebben we ervoor gekozen om in de adventsperiode te starten met een bijzonder goede-doelen-project: de voedselbank.

Vanaf afgelopen maandag 2 december staan er bij iedere werkgroep (groep 1/2, groep 3/ 4, groep 5/6 en groep 7/8) lege dozen van de voedselbank. Deze dozen willen we vullen met allerlei producten. Boven iedere doos hang een grote gele ster met daarop kleine sterren voorzien van een productnaam dat in de doos moet. Het is de bedoeling dat alle leerlingen om te beginnen minimaal één ster kiezen met de naam van een product. Deze ster gaat mee naar huis, ter herinnering wat er meegenomen moet worden naar school. Als dit product is ingeleverd gaat het in de doos, wordt dit afgetekend op de aftekenlijst en mag er weer een nieuwe ster mee naar huis. Zo willen we uiteindelijk met de hele school zorgen voor 100 tot 120 gevulde dozen.

Op woensdag 18 december gaan alle leerlingen aan de slag om de dozen mooi te versieren en te voorzien van een kerstwens. Aan het einde van deze dag worden de dozen opgehaald door de voedselbank, zodat de dozen voor kerst kunnen worden uitgedeeld.

We hopen dat u en uw kind(eren) warm worden voor deze actie en enthousiast deelnemen aan deze actie, zodat we er met elkaar een groot succes van maken!

Wilt u meer informatie over de voedselbank Barneveld dan kunt u kijken op de volgende website: http://hulpaanelkaar.nl/

Kerstviering
Op woensdag 18 december zullen we met elkaar weer Kerst vieren. U heeft hiervoor al kunnen lezen over de actie voor de Kerstpakketten. De kinderen zijn deze dag om 12:30 uur uit, omdat we in de avond een kerstdiner zullen hebben met elkaar. Vanaf 16:45 uur kunnen de kinderen naar school komen en om 17:00 uur start het Kerstdiner in de eigen klas. Bij de groep is een intekenlijst waarop de kinderen kunnen aangeven wat ze meenemen. Het Kerstdiner is tot 18:00 uur. U bent als ouder van harte welkom bij de ouderborrel die op dat moment in de speelzaal van de school zal zijn. Om 18:00 uur zullen de kinderen naar de zaal komen en kunt u na de afsluiting samen met uw kind(eren) weer naar huis.

Hopelijk zien we u daar! U kunt via onderstaande blauwe knop aangeven of u komt en met hoeveel personen u komt.
 

Activiteitencommissie
De school is de afgelopen weken weer in de sinterklaassferen versierd door een aantal creatieve moeders. En 22 november zijn de rommelpieten weer geweest, want alle kindjes hadden de schoen gezet. Wat een spanning en wat een rommel was er weer gemaakt. Overal wc-papier, puzzels op de grond en zelfs het licht deed het niet. Kortom, dankzij de vele aanmeldingen is de Sinterklaastijd goed begonnen!

Alvast namens de activiteitencommissie allen bedankt voor jullie hulp. Op naar 5 december!

Klik hier om aan te geven of u komt op de Kerstborrel

Nieuws uit de BSO

We zijn druk bezig met een nieuwe muziek workshop voor de BSO! Wat een spektakel. Wie kan er al een instrument bespelen?

Hoor wie klopt daar kinderen? Hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Sinterklaas is weer in het land! De BSO is helemaal versierd met vlaggetjes, mooie sinterklaas Mondriaan & kleurplaten. Op de deur hebben wij het paard Ozosnel geknutseld! Die staat daar keurig in zijn stal. Hebben jullie het al gezien?

Onder het koken en knutselen luisteren we naar sinterklaasmuziek. Om al een beetje te voorproeven hebben we pepernoten cheesecake gemaakt! Wat was dat lekker zeg. Zouden sint en zijn pieten ook nog bij ons wat komen brengen? Wij wachten vol verwachting af!

Afgelopen studiedag hebben de kinderen zich niet verveeld. We zijn een kijkje wezen nemen bij de kinderboerderij! Wat hebben we een pret gehad! We mochten alle dieren aaien en bij sommige dieren in het hok. De foto’s kunnen jullie terug zijn op onze facebook pagina!

Groetjes,

BSO

Kalender:
 • 5 december Sinterklaasfeest
 • 6 december Speelgoedmoment gr. 1-4
 • 10 december AC en MR vergadering
 • 18 december Kerstviering 12:30 uur uit en 16:45 uur inloop Kerstdiner/Kerstborrel tot 18:00 uur
 • 23 december - 3 januari Kerstvakantie
 • 6 januari Studiedag alle kinderen vrij
 • 7 januari Inloopmoment ouders tot 09.15 uur

De eigenheid van uw kind is onze uitdaging!

Bij Kindcentrum de Spreng geloven wij in de kracht van ieder kind.
Door het bieden van christelijk onderwijs en opvang op een uitdagende en eigentijdse manier geven we uw kind een goede start in de wereld van morgen!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Kindcentrum de Spreng Barneveld, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp