Copy
Ny CD, gåva till House of One, boka studiebesök, världens kaffe, höstens aktiviteter och mer
Läs nyhetsbrevet i webbläsare


Bästa Guds Hus-vän!

Eter en lång tid av begränsningar och ständiga omställningar ser vi nu fram emot att få mötas fysisk igen med allt vi bär med oss av nya kroppsspråk och anpassningar. Det har varit naturligt för mig att utifrån en pandemisk hänsyn anamma en traditionell muslimsk hälsning med handen lagd över bröstet. Den har tagits emot med både förvåning och förtjusning. Den asiatiska hälsningen med handflatorna mot varandra som jag praktiserats så många gånger i Thailand har känts för apart i vår del av världen. Så ja, jag känner mig mer muslimskt kulturellt befryndad efter denna pandemi!

I detta nyhetsbrev berättar vi lite grann om det som hänt sen sist. Och händer under hösten. Som ni ser handlar det om övergången från pandemisk verklighet till en ny-normal där vi planerar att ses igen. Vi gläds med House of One för deras byggnadsstart och med allt annat som leder dialogen och mötet mellan människor av olika slag och traditioner vidare.
 
Och missa nu inte kulturfestivalen på lördag den 2 oktober! Vi börjar kl. 14.00 med en fredsbön på Fredstorget vid Fisksätra kyrka och sen blir det både föredrag, konsert, kreativ verkstad, mat och avslutas med en nypremiär av konserten Du och jag – Om kärlekens mystik i religiösa traditioner. Då blir det även skivrelease av en nyinspelad CD som kommer säljas till förmån för Guds Husinsamlingen. 

Mycket nöje med läsningen önskar jag er!


Pax Salaam Shalom! 
Guds Hus genom 
Carl Dahlbäck, kyrkoherde i Nacka församling

 

Bli månadsgivare

Har Guds Hus en särskild plats i ditt hjärta – lägg ditt hjärta i bygget och bli månadsgivare!
Bli månadsgivare »
Nyheter

Ny interreligiös CD
"Du och jag"

Ny interreligiös CD-skiva till förmån för Guds Hus insamlingen med text och inspiration från Rumi, Hebreiska bibeln och Nya testamentet.
» Läs mer

Många studiebesök

Sedan vi öppnade upp efter sommaren så har en stor mängd studiebesök bokats in. Vi är glada för intresset för insamlingsarbetet, arbetslaget, processinriktade utbildningar, internationellt samarbete, de sociala verksamheterna mm.
» Läs mer om studiebesök

Tegelsten i gåva i Berlin

Carl Dahlbäck överlämnade en symbolisk tegelsten från Guds Hus att muras in i House of One i Berlin.
» Läs mer

Världens kaffe

Guds Hus vänförening bjöd in till föreläsning och café med världens kaffe! ”Från förbjuden dryck till vardagsfika”.
» Se film
Samtal med ärkebiskop Antje Jackelén
Carl Dahlbäck i samtal med ärkebiskop Antje Jackelén 2019.
Kalendarium
2 oktober kl 14.00 i Fisksätra kyrka och moské
Guds Hus Kulturfestival 2021
Välkommen till en efterlängtad kulturfestival i Fisksätra med temat Vänskap! Som vanligt med både musik, föredrag, kreativ verkstad, mat och massor av inspirerande möten!

» Läs mer på Facebook
21 oktober kl 18.30 i Fisksätra kyrka
Att leva i samförstånd
Berättelser från Andalusien - myt eller sanning. Vad händer med tron när man lever nära andra som tror på ett annat sätt? Föredrag och samtal med Ulf Lindgren, domkyrkokaplan Storkyrkan.
» Läs mer på Facebook
21 november kl 12.30 i Fisksätra kyrka
Kvinnolunch
Kvinnor i religionsdialog. En eftermiddag för kvinnor med temat kvinnliga förebilder i tro. Vi börjar med en enkel lunch följt på samtal och erfarenhetsutbyte.
» Läs mer på Facebook
Mer information kommer senare på Guds Hus sida på Facebook.
Alla programkvällar sker i samarbete med Sensus.
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till vänner och bekanta – klicka här
Det här nyhetsbrevet är skickat till dig som har gett ett bidrag till vårt insamlingsarbete och lämnat din epost-adress, eller som har önskat finnas med i vårt kontaktregister.

Om du inte vill ha nyhetsbrevet i fortsättningen (skickas ut 2–4 gånger per år) kan du enkelt säga upp prenumerationen med länken längst ner i nyhetsbrevet.

Dina uppgifter används endast för att informera om verksamheten i Guds Hus och raderas om du inte längre önskar få nyhetsbrevet.


Copyright © 2021 Insamlingsstiftelsen Guds Hus, All rights reserved.Vår postadress är:
Guds Hus, c/o Nacka församling, Box 31, 131 06 Nacka, Sweden

Lägg till adressen nyhetsbrev@gudshus.se i din adressbok för att undvika spamfilter

Vill du ändra hur du får det här nyhetsbrevet?
Du kan uppdatera dina inställningar eller säga upp prenumerationen helt.

Email Marketing Powered by Mailchimp