Copy
Nieuwsbrief augustus 2021
de extra grote editie met informatie over de start van het seizoen en nog veel meer!
Eyecons
Eyecons
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Trainingsrooster
Na een bewogen jaar met veel verschillende trainingslocaties en allerlei beperkingen, hopen we komend jaar toch weer op een gewoon seizoen met een standaard trainingsrooster te kunnen starten. We hebben pas laat alle beschikbare uren van de gemeente doorgekregen, en het is weer een flinke puzzel geweest om iedereen (trainers en teams), op hun voorkeurstijd te kunnen laten trainen maar het is toch gelukt om een goed rooster te maken.

Het trainingsrooster kun je terugvinden op de website: https://taurusvolleybal.nl/roosters
*let op! Het trainingsrooster is gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen*

Input Eredivisie 2022-2023: INBRENG gezocht!
Samen met alle Eredivisieclubs is er afgelopen jaren besloten de Eredivisie verder te professionaliseren om zo het niveau van de competitie en het volleybal in Nederland in het algemeen naar een hoger plan te tillen. Dit betekent dat er vanaf het seizoen 2022-2023, strengere eisen aan deelname aan de eredivisie worden gesteld t.a.v. organisatie, begroting, trainingsuren, team en begeleiding.
Omdat dit dus ook consequenties voor Taurus zal hebben, willen we als vereniging een beslissing nemen om hieraan mee te gaan doen.  Om tot een breed gedragen besluit te komen hebben we, met steun van de Nevobo onder het sportakkoord, een professionele procesbegeleider in de hand kunnen nemen om ons hiermee te helpen. Met deze begeleider maken we na de vakantie een start om te kijken wat er hiervoor nodig is. 

Op woensdag 8 september om 19.30 uur is een bijeenkomst gepland om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Iedereen die hierover mee wil denken is van harte welkom! Meld je aan bij Frank de Wit of Josien Leurdijk. Als er heel veel aanmeldingen zijn, plannen we nog een extra moment.


Heren 1 komend seizoen
Niels Plinck zal, samen met oude bekende Thijs Bouwman als assistent, het eerste herenteam van Taurus onder zijn hoede krijgen.
Taurus is heel blij dat Niels bereid is zich als hoofdtrainer komend seizoen opnieuw te verbinden aan de mannen van Taurus. Hij kent de vereniging en het team goed. Er is vanuit de club veel vertrouwen in Niels en Thijs. We hopen dat het, met deze twee aan het roer, een mooi seizoen gaat worden. 
Flor Polinder en Jouke Gorter (spelverdeler), Dylan Boerefijn en Timo Noordhoek (diagonaal), Daan Pardijs (midden), Finn Frielink en Jens de Hoogh (buiten aanval) blijven bij Taurus en zullen ook volgend seizoen weer te zien zijn in de Kruisboog.
Jelle van Jaarsveld, Hans van Westrienen en Ralph van Gasteren keren, na enkele seizoen in heren 2 van Taurus, terug naar de mannen van heren 1. 
Daarnaast komen op midden Martijn Rijksen, aan de buitenkant Max Donker en als libero Niels Lipke.
 
Het belooft een prachtig seizoen te worden met leuke trainers, een goed team en de wil om beter te worden en stappen te maken. Met hopelijk volgend seizoen weer de mogelijkheid om de wedstrijden vanaf de tribune te bekijken, veel om naar uit te kijken!

We zijn nog op zoek naar tellers en courtmanagers voor bij de thuiswedstrijden van heren 1. Informatie hierover kan je krijgen bij teammanager Ralph Koot: ralph.koot@taurusvolleybal.nl
Netwerkavond

Taurus Volleybal organiseert i.s.m. ‘van Houten&co’ op vrijdag 3 september een netwerkavond inclusief clinic. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

Samenwerking Taurus en 'van Houten&CO'
Heren 1 van Taurus speelt sinds het seizoen 2020/2021 met het logo van welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’ op het wedstrijdshirt. Het staat voor een maatschappelijk *samenwerkingsverband*. Taurus en ‘van Houten&co’ gaan vanaf dit sportseizoen samen aan de slag met mooie projecten, zoals met sportactiviteiten voor vrijwilligers van ‘van Houten&co’, maar ook gaan de leden van Taurus kennismaken met het werk van ‘van Houten&co’. 
Beide organisaties hopen hiermee nog meer te kunnen doen voor Houten op het gebied van sport en welzijn. 


Netwerkavond
We nodigen al onze (facilitaire) sponsors, vrienden van Taurus, netwerkpartners en alle geïnteresseerden uit om hierbij aanwezig te zijn. Het thema van deze avond is: “Perspectief voor jong talent”.
Zowel Taurus als ‘van Houten&co’ ondersteunen talent, jong en oud, en zien dit als een belangrijke taak. Tijdens de bijeenkomst vertellen zij graag aan u hoe zij dat doen. 
Met nieuwe kennismakingen hopen we een inspirerende avond met elkaar te hebben!


Programma
De netwerkavond is op vrijdagavond 3 september, inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.15 uur. 
De clinic, waar iedereen aan kan deelnemen, start vervolgens om 20.00 uur. 

U kunt u aanmelden voor deze avond door een mail te sturen aan: netwerkdag@taurusvolleybal.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw aanmelding.  
 
Informatie over ‘van Houten&CO’ is te vinden op www.vanhoutenenco.nl 
  
We hopen u te mogen ontmoeten op 3 september, mocht een fysieke bijeenkomst toch niet mogelijk zijn, wordt het een digitaal programma.

*samenwerkingsverband*
Het gaat bij de maatschappelijke samenwerking tussen Taurus en ‘van Houten&co’ om het uitwisselen van kennis, delen van elkaars netwerk en samen actie ondernemen op het gebied van sport welzijn. Voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen: er is geen uitwisseling van geld, ‘van Houten&co’ betaalt niet voor haar naam op de shirts of anderszins. Er is dus geen sprake van ‘normale’ sponsoring maar van een samenwerking zonder geldelijk gewin. Een samenwerking waarin we elkaar willen versterken en ons inzetten voor Houten.
Taurus Volleybalschool en Utrecht Volleybal Academy
Na een jaar waarin extra trainingen door Corona niet mogelijk waren, willen we komend seizoen na de herfstvakantie weer gaan starten met de Taurus volleybalschool op de zondagochtend. Het idee is dat de jeugd van Taurus, met extra technische en meer individueel gerichte trainingen beter leren bewegen en spelen. Dit zal waarschijnlijk eerst voor de CMV en C-jeugd worden opgestart en is een goede en ook zeer betaalbare aanvulling op de reguliere trainingsmogelijkheden. Hierover volgt later meer.

Voor de zeer talentvolle jeugd willen we ook graag een ander regionaal initiatief onder de aandacht brengen de Utrecht Volleybal Academy:


Talentontwikkeling in regio Utrecht: de Utrecht Volleybal Academy
De Utrecht Volleybal Academy is het nieuwe initiatief voor talentontwikkeling in de regio Utrecht. In overleg en nauwe samenwerking met verenigingen in de regio, de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en Sport Utrecht start per september 2021 de Utrecht Volleybal Academy.

Een volleybalschool die onderscheidend is, kwaliteit biedt en duurzaam groeit de komende jaren. Naast de sport specifieke trainingen is er ook veel aandacht voor sport overstijgende facetten. De Utrecht Volleybal Academy wordt dé plek voor talenten tot 14/15 jaar in de regio Utrecht om door te stromen naar nationaal niveau.

Kijk voor alle informatie én aanmelden op www.utrechtvolleybalacademy.nl en op https://www.instagram.com/utrechtvolleybalacademy/Belangrijk: Trainers gezocht voor de jeugd
De jeugdcommissie is op zoek naar nieuwe jeugdtrainers voor komend seizoen. Vind je het leuk om training te geven, te assisteren of te coachen: meld je dan nu bij de jeugdcommissie. Ook ouders mogen zich melden: jeugdcommissie@taurusvolleybal.nl

Komend seizoen zullen we vanuit het “Houtens Sportakkoord” ook ondersteuning van een sportpedagoog krijgen: een mooie aanvulling op de verdere ontwikkeling van trainers en de teams.


Scheidsrechters
Komend seizoen gaan we extra scheidsrechters opleiden voor promotieklasse en 3e div. niveau (VS-3). Vind je het leuk om te fluiten en wil je je verder ontwikkelen als scheidsrechter?
Meld je dan bij technischezaken@taurusvolleybal.nl.

Je helpt de club hier mee en het fluiten wordt uitdagender en leuker! We willen ons scheidrechtersgilde verder uitbreiden en ook verjongen, maar ook zeker vermeiden.... Met een hoop ambitieuze dames, willen we ook zeker deze groep aanspreken om hierover na te denken!


Activiteitenmarkt 4 september
Op 4 september 2021 zullen we, zoals altijd, een kraam bemensen op de activiteitenmarkt. Hier ontmoeten we naast vele oude bekende, ook onze potentiele nieuwe leden.
Lijkt je het leuk om een paar uur of een dagdeel bij de kraam te staan of heb je leuke ideeën voor de aankleding of presentatie? Meld je dan bij Josien Leurdijk josien.leurdijk@taurusvolleybal.nl


Zoektocht nieuwe Voorzitter
Nadat we vorig jaar afscheid genomen hebben van onze voorzitter heeft het bestuur dat in de corono-tijd opgevangen. Helaas is dat geen houdbare situatie en we zijn toch echt dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Ben of ken je de nieuwe voorzitter? Wil je wat meer weten over deze functie of wil je meedenken over de werving? Neem dan contact op met vrijwilligers@taurusvolleybal.nl of met Josien Leurdijk via voorzitter@taurusvolleybal.nl


Vrijwilligers gezocht
We zorgen dat de bar open kan en iedereen voorzien is van een drankje en een hapje, het trainingsschema en de teamindelingen gemaakt worden, wedstrijden worden gefloten en nog veel meer.

Zoals elk jaar zijn we op zoek naar mensen die zich graag willen aanmelden als vrijwilliger om de vereniging draaiende te houden.

Via onderstaande enquête kun je onze vacatures bekijken en jezelf aanmelden als vrijwilliger.
https://bit.ly/vrijwilligers-taurus

De reguliere bardiensten en fluit/telbeurten zullen we later, zodra het volledige competitieschema bekend is, ook gaan aankondigen waarbij er weer een mogelijkheid is om jezelf in te plannen.
Hiervoor volgt later nog een mail met een link naar de roosters.

Mocht er iets zijn dat je heel graag wilt doen maar is er geen vacature?
Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@taurusvolleybal.nl!

Ook niet leden en ouders van leden zijn van harte welkom als vrijwilliger bij onze leuke vereniging 😉

 
Share Share
Share Share
Forward Forward


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Volleybalvereniging Taurus · Kruisboog 15 · Houten, Ut 3994 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp