Copy

Nu ook gastvrouw van Grenspark Kempen-BroekOnze gastvrouw Lieve Vandersteegen mag zich nu ook Gastvrouw van Grenspark Kempen-Broek noemen. Dat betekent dat ze slaagde voor het examen en het bijhorende certificaat in ontvangst mocht nemen. Ze moest aantonen dat ze de nodige kennis heeft om haar gasten te informeren over de natuur, geschiedenis, cultuur, routes en natuurbeleving van het Kempen-Broek. Vraag haar alles over de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, flora en fauna, wandel- en fietswegen ...

Grenspark Kempen-Broek
De poort naar dit unieke grensoverschrijdende natuurgebied ligt op een vijftal km van Vakantieverblijf Volmolen. Echt de moeite waard om het tijdens uw verblijf te bezoeken. Het gebied van 25000 ha groot, wisselt nat af met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten Maaseik, Bocholt, Bree en Kinrooi in België, Cranendonck, Weert en Nederweert in Nederland.
Het Kempen-Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. U vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centraal thema. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist u dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen-Broek? Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijgt u zelfs het edelhert te zien.

Samenwerking
Gastheren en gastvrouwen van Kempen-Broek werken in een netwerk samen aan natuureducatie, streekproducten, activiteiten en gezamenlijke arrangementen in de regio. Zij krijgen regelmatig aanvullende opleidingen over belangrijke ontwikkelingen in het natuurgebied.


Natuurgebieden om van te watertanden
De natuurgebieden rondom Vakantieverblijf Volmolen dragen het label van Europese topnatuur. Heel specifiek zijn bijvoorbeeld de Elzenbroekbossen langs de Bosbeek. Hoge Kempen is het enige nationale park in België. Kempen-Broek is dan weer bijzonder voor de weidse waterige landschappen.
Wilt u nu al alles weten wat de ons omringende natuurparken te bieden hebben voor wandelaars, fietsers, ruiters, menners, mountainbikers, verkenners, andersvaliden...?
www.nationaalparkhogekempen.be
www.duinengordel.be
www.kempenbroek.eu/nlLees in uw favoriete browser»

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS

Recente artikels:

Copyright © 2020
Vakantieverblijf B&B Volmolen, All rights reserved.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vakantieverblijf B&B Volmolen · Volmolenstraat 10 · Maaseik (Opoeteren) 3680 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp