Copy
GROEN E-MAILKRANT nr 176   23/4/2019
 
Beste <<Voornaam>>,  als abonnee op onze nieuwsbrief krijg je onze mails met nieuws uit Oud-Heverlee. Helemaal onderaan  kan je steeds uitschrijven of kiezen welke gegevens je met ons deelt. Werk je graag mee aan het Groene verhaal in Oud-Heverlee? Laat ons dit hier weten, dan nemen we contact met je op.
 
Invulling woonuitbreidingsgebied opnieuw onder de loep.

Het schepencollege weigerde recent de verkavelingsvergunning fase 1 van het woonuitbreidingsgebied van Haasrode. Er werden 73 bezwaren ingediend tegen dit project.
Het schepencollege zag enkele belangrijke tekorten in het project zoals het nu voorligt. Er waren te weinig kwalitatieve groenzones voorzien. Er was een beperkte variatie in het type woningen. Belangrijke doelgroepen als alleenstaanden, kleine huishoudens, senioren, ... kwamen onvoldoende aan bod. Ook inzake mobiliteit zijn er nog belangrijke verbeterpunten.

Het bestuur volgt met deze beslissing het negatief advies van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, de gemeentelijke omgevingsambtenaar en van de Vlaamse Bouwmeester.

Het schepencollege blijft echter wel geloven in een verdere ontwikkeling van dit binnengebied. In samenspraak met eigenaars, inwoners, de ontwikkelaar en het team van de Vlaamse Bouwmeester zal men op korte termijn proberen tot een meer gedragen plan te komen.
 
Ze liggen! Nu nog wachten op de zon

Voorbije week werden zonnepanelen geplaatst op de daken van de sporthal en de basisschool van Haasrode en het ontmoetingscentrum en magazijn van Blanden. De gemeente sloot hiervoor een overeenkomst af met de burgercoöperatie Ecopower.

Het burgerkapitaal afkomstig van de inwoners van Oud-Heverlee was voldoende om de verschillende installaties volledig te financieren. Dankzij de coöperatieve aanpak van Ecopower kan ook jij nog mede-eigenaar worden van alle Ecopower installaties en zo delen in de winst door een of meerdere aandelen met een waarde van 250 euro aan te kopen.

Meer informatie kan je vinden op www.ecopower.be/ikdoemee.
 
Meimaand is klimaatmaand

Voor de derde keer roept de gemeente de meimaand uit tot Klimaatmaand. Er zijn heel wat activiteiten voorzien. We verwijzen daarvoor naar het gemeentelijk infoblad. Blikvanger bij deze editie is ongetwijfeld de “Ronde tafel van het klimaat” op 15 mei waar inwoners en verenigingen voorstellen kunnen doen om onze CO2 uitstoot te verminderen. Er is een budget voorzien om de gekozen projecten daadwerkelijk te realiseren.

Zaterdag 11 mei  is iedereen welkom in het Radiomuseum in Haasrode voor een volgend “Repair Café”. Vrijwilligers zullen hun best doen om de kapotte toestellen én kledij een tweede leven te geven.
 
Groen schepenen
 • Mattias Bouckaert, schepen zorg, jeugd, dierenwelzijn, ICT 
                    e-mail
 • Hanna Van Steenkiste, schepen R.O, patrimonium en mobiliteit      
                    e-mail
Groen gemeenteraadsleden
 • Adinda Claessen      e-mail
 • Josien Van Dyck      e-mail
 • Sarah D'Hertefelt      e-mail
Groen bestuur
 • Charles Bourgois, co-voorzitter      tel 0477 45 29 81  e-mail
 • Wouter Jeuris, co-voorzitter            tel 0486 68 28 67  e-mail
 • Philippe Bajeux, secretaris             tel 0486 64 50 41  e-mail 
 
Facebook Groen Oud-Heverlee
website Groen Oud-Heverlee
email


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GROEN OUD-HEVERLEE, lokale afdeling van politieke partij GROEN · Kartuizersstraat 39 · Blanden 3052 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp