Copy
GROEN E-MAILKRANT nr 178   1/6/2019
 
Beste <<Voornaam>>,  als abonnee op onze nieuwsbrief krijg je onze mails met nieuws uit Oud-Heverlee. Helemaal onderaan  kan je steeds uitschrijven of kiezen welke gegevens je met ons deelt. Werk je graag mee aan het Groene verhaal in Oud-Heverlee? Laat ons dit hier weten, dan nemen we contact met je op.
De riem eraf! Tijd voor een fietstochtje!

De verkiezingen zijn achter de rug. Wat gebeurd is, is gebeurd. We trekken onze lessen en richten de blik vooruit. Op naar wat komt.

Maar even gaat de riem er af. Een namiddag lang.

Op maandag 10 juni nemen we de tijd om samen een fietstocht te maken. Links en rechts te stoppen om van het landschap te genieten, een pannenkoek te eten, een drankje te slurpen en wat op te steken over wat CSA-boeren uit de grond puren of welke nieuwe plannen er zijn voor fiets- en ander verkeer.

En bij te kletsen met je fietsbuur, nieuwe kennissen te maken, ideeën uit te wisselen. Kortom een namiddag voor vanalles.

Het einddoel is  Café Maritime aan Tildonksas langs het kanaal naar Mechelen. Onze gids Jan Etienne geeft uitleg op de interessante plekken die we passeren. De route en het programma vind je op onze website.

Zin om mee te doen? Laat iets weten. Met hoeveel je komt. Met of zonder jong grut. Waar je inpikt …zodat we weten wat ons te wachten staat.

Gedachtenwissel rond beleidsverklaring

Op donderdag 6 juni verandert het gemeentehuis voor één avond in een toekomst-café: elke inwoner kan tussen 20.00 en 22.00 uur doorlopend binnenlopen en van gedachten wisselen met het schepencollege over  het ontwerp van de beleidsverklaring .

Burgemeester en schepenen maken in een informele sfeer, met een drankje, graag tijd voor uw vragen en zijn nieuwsgierig naar uw suggesties.

Na de inbreng van de gemeenteraadsleden, de leden van de adviesraden en alle inwoners, wordt de definitieve versie van de beleidsverklaring op de gemeenteraad van 25 juni voorgelegd.

Meer info op de website van de gemeente
 
Slim doven van de straatverlichting

Een van de punten in de beleidsverklaring, het doven van de straatverlichting, werd al uitgebreid besproken op de gemeenteraad van 28 mei.

Zoals in onze buurgemeenten nu al gebeurd, zal de straatverlichting, na de nodige investeringen, ook bij ons uitgaan van middernacht tot 5 uur behalve tijdens de weekendnachten (vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag).  Op de grote verkeersassen zal de straatverlichting altijd aanblijven.

Deze maatregel is goed voor alle nachtdieren, ons bioritme en de CO2-uitstoot, en bespaart ook jaarlijks 30.000 € in de gemeentelijke portemonnee. Onze politiezone heeft al uitgezocht dat doven van straatverlichting geen impact heeft op criminaliteit.
  
Binnen een jaar blikt de gemeenteraad terug en wordt het lichtplan indien nodig bijgestuurd. Meer details vind je op de website van de gemeente.
Bouw je graag mee aan Groen Oud-Heverlee? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze volgende vergadering op 17 juni. Graag even een mailtje voor meer informatie!
Groen schepenen
 • Mattias Bouckaert, schepen zorg, jeugd, dierenwelzijn, ICT 
                    e-mail
 • Hanna Van Steenkiste, schepen R.O, patrimonium en mobiliteit      
                    e-mail
Groen gemeenteraadsleden
 • Adinda Claessen      e-mail
 • Josien Van Dyck      e-mail
 • Sarah D'Hertefelt      e-mail
Groen bestuur
 • Charles Bourgois, co-voorzitter      tel 0477 45 29 81  e-mail
 • Wouter Jeuris, co-voorzitter            tel 0486 68 28 67  e-mail
 • Philippe Bajeux, secretaris             tel 0486 64 50 41  e-mail 
 
Facebook Groen Oud-Heverlee
website Groen Oud-Heverlee
email


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GROEN OUD-HEVERLEE, lokale afdeling van politieke partij GROEN · Kartuizersstraat 39 · Blanden 3052 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp