Copy
Bekijk de volledige versie in je browser
 

 

Nieuwsbrief 16
 12 maart 2021

Beste <<Voornaam>>,

Geen complete nieuwsbrief deze keer, maar een aantal korte mededelingen. Misschien zit er iets interessants voor je bij.

Veel leesplezier,
De redactie

MEDEDELINGEN

Moestuintjes voor kinderen


Duurzaam Hengstdal en de Kion BSO aan de Elzenstraat gaan moestuintjes voor kinderen aanleggen in het Limospark. De gemeente Nijmegen en het GGD-project Schoolmoestuinen geven ondersteuning. Op deze manier willen we kinderen dichterbij de natuur brengen en laten ervaren hoe groente en fruit groeien. Wil je meedoen met dit initiatief? Neem dan contact met ons op.
 

Startdatum online bijeenkomst training-cv-optimalisatie 7 april

 

De training cv-optimalisatie die al lange tijd op stapel staat, maar door Corona steeds is uitgesteld, krijgt een digitale voorbereidende bijeenkomst op woensdagavond 7 april. Er hebben zich 8 deelnemers aangemeld, dus er kunnen er nog twee bij. De 3 fysieke trainingsdagen worden dan in het najaar gegeven, omdat de hogere zomertemperaturen het (voor beginners) moeilijker maken om het waterzijdig inregelen goed te doen. Wel kan het verwarmingssysteem al in de zomer onderzocht worden en in kaart worden gebracht. De extra digitale bijeenkomst maakt de training nog effectiever, doordat de opdracht tot cv-onderzoek al voorbereid kan worden. Als de mogelijkheden er zijn om fysiek bij elkaar te komen op 7 april, dan vervalt de digitale voorbereidingsbijeenkomst en starten we die datum de eerste fysieke trainingsbijeenkomst. Wil je nog meedoen, meld je dan aan via de mail: info@duurzaamhengstdal.nl.
 

Oproep BES werkgroepen voor 23 maart

Woon je in het BES gebied (bomenbuurt oost) dan heb je als het goed is een uitnodiging in je bus gevonden om op 23 maart deel te nemen aan een bijeenkomst over de route naar het buurtenergiesysteem. Neem deel aan de bijeenkomst en meld je aan om mee te praten in de werkgroepen die aan het opstarten zijn. Er zijn werkgroepen over de techniek, over het bestuur en beheer, het wijkproces en over de mogelijke koppelkansen. Aanmelden kan bij Duurzaam Hengstdal of op de website van Nijmegen aardgasvrij. Op deze website vind je ook een lijst met veel gestelde vragen.  
 

Oproep richting Altrade om aan te sluiten bij het nieuwe initiatief

 

In onze buurwijk Altrade wordt ook een duurzaamheidsgroep opgericht. De website is in ontwikkeling en als je er woont en mee wil denken en doen, sluit je dan aan door je aan te melden via www.duurzaamaltrade.nl.           

Nieuwe website met een nieuw mailadres


Duurzaam Hengstdal heeft een nieuwe website www.duurzaamhengstdal.nl en een nieuw e-mail adres: info@duurzaamhengstdal.nl.
Als je feedback op de website wil geven (welke info moet er op of af, zijn de onderwerpen makkelijk vindbaar, etc), mail het dan aan ons. De website is nog in ontwikkeling en feedback is welkom.
 

 
Duurzaam Hengstdal
Bewonersgroep Hengstdal Aardgasvrij
Duurzaam Hengstdal is een initiatief voor én door bewoners in Hengstdal. Samen willen we een duurzame woon-, werk- en leefomgeving creëren met meer verbondenheid. Onze activiteiten zijn er opgericht mede buurtgenoten te enthousiasmeren om bewuster met duurzaamheid om te gaan. Dat doen we o.a. door activiteiten te organiseren en informatie & advies te geven over duurzaamheid en duurzame maatregelen. Wil je meer weten of heb je interesse om mee te doen, stuur ons gerust een email.
DUURZAAMHENGSTDAL WEBSITE
U kunt hier uw gegevens aanpassen
Misschien kreeg u de nieuwsbrief doorgestuurd, u kunt zich hier aanmelden 
Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwsbrief vindt.
Reacties zijn welkom
Share
Tweet
Forward
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2021 Duurzaam Hengstdal, All rights reserved.


Wil u de nieuwsbrief niet meer ontvangen,
dan kun u zich hier uitschrijven