Copy
Deze mail wordt mogelijk niet goed vertoond
Bekijk de volledige versie in je browser
We hebben ontdekt dat er wellicht wat problemen zijn
met het bekijken van de nieuwsbrief in Firefox.
Is dat bij u het geval, laat het ons weten.
 

 

Nieuwsbrief 14
 18 december 2020

Beste <<Voornaam>>,

Helaas zitten we allemaal in een lockdown vanwege het Coronavirus, waardoor een aantal activiteiten van Duurzaam Hengstdal worden uitgesteld. Het gaat onder andere om de start van de training voor CV-optimalisatie, het uitvoeren van Warmtescans in de wijk, en de volgende bijeenkomst van het Herstel-café.
Toch is er ook iets dat wél door kan gaan, namelijk de (wijk)speurtocht. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier,
De redactie

NIEUWS

Nieuws van het BES 

Terwijl deze nieuwsbrief wordt opgemaakt, zou een flinke groep vrijwilligers van Duurzaam Hengstdal samen met mensen van Woonwaarts en de gemeente kerstwensen en een kerstgeschenk rondbrengen bij bewoners van de Bomenbuurt Oost. Zo wilden we een eerste persoonlijk contact  leggen over het onderzoek naar de mogelijkheid van een collectief coöperatief warmtenet. Ook in dit traject worden we door corona gehinderd. Door de lockdown gedwongen wordt het geen deur aan deur actie, maar een brievenbusgeschenk met een uitnodiging voor het onderstaande:

Borrel Bomenbuurt Oost

Wij heffen graag het glas met u op onze virtuele nieuwjaarsborrel op donderdag 14 januari om 20.00 uur. U kunt dan vragen stellen en uw ideeën delen met uw buurtbewoners. Stuur even een mail naar aardgasvrij@nijmegen.nl dan sturen wij hiervoor de link.

Speurtocht


Door Corona kan heel veel niet dezer dagen. Daarom is het fijn dat we onze wijkspeurtocht zo kunnen organiseren dat die wel door kan gaan. Ieder in eigen ‘gezinsbubbel’ en volledig buiten. De start zullen we – indien nodig – ook buiten doen bij STIP-Oost. Lees hier meer en meld je aan!

Zet 'm op 60!

Een makkelijke manier om geld en gas te besparen zonder comfort in te leveren? Zet uw cv ketel op een lagere watertemperatuur! Op de website zetmop60.nl ziet u hoe u dit zelf heel eenvoudig kunt doen. U vindt hier voor vrijwel elke gangbare ketel een kort filmpje, waarin uitgelegd wordt hoe u uw ketel op 60 graden instelt.

Als u hier tegenop ziet en u heeft geen buur, familielid of vriend(in) die u hierbij kan helpen, meldt u zich dan bij Duurzaam Hengstdal. Dan komt iemand van ons het even doen.

Training CV-optimalisatie

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten om cv installaties van wijkgenoten zuiniger in te stellen, meldt u zich dan aan voor de training cv-optimalisatie (zie ook nieuwsbrief 13). De training bestaat uit 3 dagdelen en vindt plaats op de maandagmiddag op 8 en 15 februari en op 8 maart. Dus ná de lock down.

Als u een beetje technisch gevoel en belangstelling heeft en u wilt wijkgenoten helpen hun gasverbruik te verlagen, dan is dit een unieke gelegenheid. Als onderdeel van de training regelt u drie cv installaties van wijkgenoten in onder supervisie van Joep van de Ven.   

Wilt u geen vrijwilliger worden, maar wilt u uw cv installatie graag laten inregelen binnen dit trainingstraject (tegen bescheiden vergoeding aan Duurzaam Hengstdal), dan kun u zich daar voor ook aanmelden. In beide gevallen gebruikt u het mailadres duurzaamhengstdal@gmail.com   Voor meer informatie kunt u ook bellen naar 06-53642880.

Bekijk ook dit filmpje

ACTIVITEITEN NIEUWS

(geen) Warmtescan woning

 

Duurzaam Hengstdal biedt tegen een geringe vergoeding de mogelijkheid om met behulp van een infraroodcamera een warmtescan van je woning te laten maken. Hiermee kunnen eventuele warmtelekken van het huis in beeld worden gebracht.

Helaas is het de afgelopen periode niet mogelijk geweest om deze warmtescans uit te voeren. Aanvankelijk was de buitentemperatuur niet laag genoeg om een goede scan te kunnen maken. Vervolgens liepen de coronabesmettingen steeds hoger op. Helaas is daar nog geen einde aan gekomen.

Voor uw veiligheid en die van onze vrijwilligers hebben we besloten om in ieder geval tot en met 19 januari 2021 het maken van de warmtescans op te schorten. Je kunt je uiteraard nog wel aanmelden om volgend jaar een scan te laten maken. Dat kan via onze website of rechtstreeks bij Reina Arendzen, emailadres rarendzen@hetnet.nl.

 

Herstelcafé Duurzaam Hengstdal

Het Herstelcafé Duurzaam Hengstdal wordt in principe gehouden op de tweede zaterdag van de maand. In januari 2021 valt deze dag nog binnen de periode van de lockdown, waardoor het Herstelcafé die dag helaas niet door kan gaan.

De eerstvolgende bijeenkomst is -onder voorbehoud- op zaterdag 13 februari 2021 in STIP Oost. Houdt u de mededelingen in deze Nieuwsbrief en in de Wijkkrant Oost in de gaten; daar kunt u lezen of deze dag wél doorgang kan vinden, en hoe u zich kunt opgeven om erbij te kunnen zijn.

De redactie van de nieuwsbrief en alle vrijwilligers van Duurzaam Hengstdal wensen je een mooie en gezonde kerst en een goed begin van het nieuwe jaar. Dit jaar was getekend door Covid19 en het nieuwe jaar begint ook zo. We zullen elkaar aanvankelijk weinig tegen het lijf lopen, maar we proberen toch zoveel mogelijk acties voor een duurzamer wijk door te laten gaan, zoals bijvoorbeeld onze speurtocht. En natuurlijk houden we contact via de nieuwsbrief.

 
Duurzaam Hengstdal
Bewonersgroep Hengstdal Aardgasvrij
Duurzaam Hengstdal is een initiatief voor én door bewoners in Hengstdal. Samen willen we een duurzame woon-, werk- en leefomgeving creëren met meer verbondenheid. Onze activiteiten zijn er opgericht mede buurtgenoten te enthousiasmeren om bewuster met duurzaamheid om te gaan. Dat doen we o.a. door activiteiten te organiseren en informatie & advies te geven over duurzaamheid en duurzame maatregelen. Wil je meer weten of heb je interesse om mee te doen, stuur ons gerust een email.
DUURZAAMHENGSTDAL WEBSITE
U kunt hier uw gegevens aanpassen
Misschien kreeg u de nieuwsbrief doorgestuurd, u kunt zich hier aanmelden 
Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwsbrief vindt.
Reacties zijn welkom
Share
Tweet
Forward
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2020 Duurzaam Hengstdal, All rights reserved.


Wil u de nieuwsbrief niet meer ontvangen,
dan kun u zich hier uitschrijven