Copy
Deze mail wordt mogelijk niet goed vertoond
Bekijk de volledige versie in je browser
 

 

 

Nieuwsbrief  06 |  OPROEPEDITIE

 25 oktober 2019

Beste <<Voornaam>>,

Dit keer geen nieuwsbrief, maar een drietal oproepen voor de wijk Hengstdal. Misschien zit er iets bij waar je interesse in hebt en wat je leuk vind om aan mee te doen of mee te helpen.

Veel leesplezier,
De redactie


 

OPROEP 1

HULP GEZOCHT! 

 

Help ons in contact met uw buren te komen

Velen, waaronder u, meldden zich ooit aan voor onze nieuwsbrief, maar waarschijnlijk zijn er nog veel wijkgenoten die zelfs niet eens van het bestaan van Duurzaam Hengstdal weten. 

Dat is op zich niet zo erg, maar de kans is groot dat zij ook niet op de hoogte zijn de komende veranderingen op energiegebied en verduurzaming. Het zou jammer zijn, als een groot deel van de wijk zich stap voor stap voorbereid op een aardgasvrije toekomst, terwijl sommigen er straks mee overvallen worden.

Om die reden en omdat wij de vragen, wensen en opmerkingen van alle wijkbewoners zo goed mogelijk naar de gemeente, de woningcorporatie en de netbeheerder willen overbrengen, gaan we proberen met de bewoners van elk huis in de wijk in contact te komen. Niet per post of per mail, maar via een informeel gesprek van buur tot buur.

Met een actieve groep van zo’n 25 personen lukt het helaas niet alle 3500 adressen te bezoeken. Daarom zoeken we vrijwilligers die in hun eigen omgeving, huis aan huis contact leggen met de mensen die ze kennen, vaak zien en wellicht regelmatig even spreken. Dit alles zal in de laatste weken van november gaan plaatsvinden. We zijn dus op zoek naar zogenaamde “straatcontactpersonen”.
 

Wat heeft u er aan om dit te doen?

Naast wellicht het opdoen van interessante, nieuwe of vernieuwde contacten in uw buurt, draagt u bij aan een groter saamhorigheidsgevoel in de wijk en helpt u de wijkbewoners een stem te geven. Iets dat we de komende jaren waarschijnlijk hard nodig zullen hebben. Daarbij bieden wij u als tegenprestatie een gratis warmtescan van uw huis aan (normaal € 30,-). Daarmee kunt u precies zien of en waar uw huis warmte verliest. Vaak is daarna met simpele ingrepen een hoop besparing te realiseren. 


Hoeveel tijd gaat dit u kosten?

We rekenen dat de vrijwilligers elk zo’n 30 adressen bezoeken, dat vergt ongeveer een dagdeel, of 1 à 2 avonden. Sommige gesprekken duren, zo leert de ervaring, enkele minuten, andere een half uur. We organiseren in elk geval vooraf een instructieavond in de tweede week van november en leveren het benodigde materiaal, zodat u niet onvoorbereid op stap gaat.
 

Wilt u uw buren en ons hiermee helpen? Meldt u dan aan!

 

 

ik meld mij aan als straatcontact 

OPROEP 2

Schooltuintjes
op de Limos!

 

Om iets van het leven te begrijpen, moet je een keer je eigen groente gezaaid en geoogst hebben. Vanuit die gedachte is in Duurzaam Hengstdal het plan opgekomen om schooltuintjes te maken bij basisschool de Muze.

Vind jij het leuk om kinderen - en misschien ook ouders - te begeleiden bij het werken in de tuin? Of wil je meehelpen op de achtergrond? Je hoeft geen groene vingers te hebben. Organisatietalent is ook nodig, net als klustalent of goed zijn met kinderen. Als we een groep mensen bij elkaar hebben, kunnen we starten!

 

ik wil meehelpen met de schooltuin

  

OPROEP 3

Workshops Aardgasvrij

Georganiseerd door de gemeente Nijmegen
6 en 13 november in de Ark

 

Hierbij sturen wij op verzoek van de Gemeente Nijmegen een oproep door voor twee workshops rond het thema aardgasvrij. We doen dit, omdat we het doel van de betreffende workshops onderschrijven.

 

Lees hier de uitnodiging

  
  Volg ons nu ook op Facebook
Volg ons nu ook op Facebook

 
Duurzaam Hengstdal
Bewonersgroep Hengstdal Aardgasvrij
Duurzaam Hengstdal is een initiatief voor én door bewoners in Hengstdal. Samen willen we een duurzame woon-, werk- en leefomgeving creëren met meer verbondenheid. Onze activiteiten zijn er opgericht mede buurtgenoten te enthousiasmeren om bewuster met duurzaamheid om te gaan. Dat doen we o.a. door activiteiten te organiseren en informatie & advies te geven over duurzaamheid en duurzame maatregelen. Wil je meer weten of heb je interesse om mee te doen, stuur ons gerust een email.
WWW.DUURZAAMHENGSTDAL.NL
U kunt hier uw gegevens aanpassen
Misschien kreeg u de nieuwsbrief doorgestuurd, u kunt zich hier aanmelden 
Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwsbrief vindt.
Reacties zijn welkom
Share
Tweet
Forward
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2019 Duurzaam Hengstdal, All rights reserved.


Wil u de nieuwsbrief niet meer ontvangen,
dan kun u zich hier uitschrijven