Copy
Nieuws uit de winkel
Deze week is de spaaractie voor het Kersenpitje van start gegaan. Je kunt sparen voor 50% korting op een kersenpitkussen. Er zijn verschillende vormen en maten, vanaf deze week kun je in de winkel zien welke soorten er zijn en wat ze kosten. 
Verder vinden we het erg leuk dat we zijn gestart met de verkoop van de droogboeketten en kaartjes met bloemenzaden van Doris en Floor van Zelfgeplukt! Een mooi winters alternatief voor een boeket uit Verweggistan.
En zijn we afgelopen week met onze bedrijfspagina van Facebook vertrokken.

En helaas ook vanaf deze week prijsverhogingen op het brood van Bakkerij van der Westen. Normaal gesproken is er een prijsverhoging in januari. Echter vanwege de grote prijsstijgingen op veel ingrediënten zijn ze genoodzaakt om de verhoging al eerder door te voeren. Als er geen hele gekke dingen meer gebeuren, zal er geen extra prijsverhoging in 2022 meer komen.
Vanwege de vele regen en wateroverlast in Nederland en de omringende landen is veel van de graanoogst mislukt. Vanwege de grote droogte en bosbranden in de landen rond de Middelandse zee zijn veel oogsten van de noten en zuidvruchten mislukt. Allemaal belangrijke ingrediënten voor het brood. Dit gebeurt helaas wel vaker en dan wordt er uitgeweken naar landen verder weg. Maar nu zijn de containerprijzen ook 3x over de kop gegaan, waardoor de bakker de verhoging niet langer kan uitstellen. Heel vervelend, maar wel begrijpelijk. Wij hopen op uw begrip.

Fijne week,
Groet Lotte & Bulekri
                              
 
Zelfgeplukt
In de nutstuinen van jachtslot Mookerheide in Molenhoek vind je sinds twee seizoenen bloemenpluktuin Zelfgeplukt. Ik teel daar samen met een groep enthousiaste vrijwilligers snijbloemen in de volle grond en koude kas op geheel natuurvriendelijke wijze. Tijdens het seizoen kan je er tijdens de pluktijden zelf een boeket plukken. Het plukseizoen is nu afgelopen en we gaan de wintertijd in. 
Bij Zelfgeplukt telen we ook een ruim assortiment aan droogbloemen en daar waar er overvloed was hebben wij deze gedroogd zodat we ook nu wat moois op tafel kunnen zetten. Het duurzame alternatief voor in wintertijd. 
De komende tijd vind je de boeketten bij Chili & Spruit in twee verschillende maten. Ze zijn met zorg en aandacht samengesteld en elk boeket is een beetje anders. 
Daarnaast vind je de komende tijd nog een ander product van Zelfgeplukt in de winkel. 
Floor van ‘Kadootje van Floor’ vind je in het plukseizoen regelmatig op de tuin met verschillende met zorg samengestelde cadeauproducten. Wellicht ken je haar ook van de raamtekeningen in de regio waaronder het gemeentehuis. Floor heeft mooie foto’s gemaakt van bloemen uit de pluktuin. Deze foto’s zijn bewerkt en er zijn ansichtkaarten van gemaakt. De kaarten hebben we gecombineerd met de bijpassende bloemzaden uit de pluktuin. De kaartensetjes met bloemenzaad kan je de komende periode vinden bij Chili & Spruit, een leuk klein cadeautje met de post. 
Doris

                

                       
Afscheid van Facebook
De tijd is gekomen om afscheid te nemen van Facebook. De voordelen wegen voor ons al lang niet meer op tegen de nadelen, zowel persoonlijk, als maatschappelijk gezien. En eigenlijk posten we ook al een tijdje nauwelijks meer. Maar ook voor ons was de angst voor het mislopen van belangrijke dingen of de kans om je als bedrijf te laten zien een belangrijke reden om toch maar te blijven. Tot nu. Geen sociale media meer. Maar we blijven wel degelijk online actief! En we worden ook actiever. Vanaf nu is onze wekelijkse nieuwsbrief weer te vinden op onze website. Daarnaast kun je daar vanaf nu ook elke week de inhoud van het groentepakket van Boer Bulekri terugvinden. En hebben we iets nieuws of interessants te melden, dan vindt je dat in een blog op de website. 

                       

Kersenpitje spaaractie
Deze week kon je beginnen met sparen voor het Kersenpitje van Inatura! 
Het Kersepitje is de eigentijdse versie van een eeuwenoude Zwitserse traditie. Dit kussentje – gevuld met kersenpitten -  warmt eenvoudig en snel op in bijvoorbeeld de magnetron. Het straalt een zalige, gelijkmatige warmte af en vormt zich naar het lichaam. Het is ideaal om ontspannenen gezellig te genieten. Je kan het ook gebruiken om op de voeten te leggen, bij buikkrampen, nek- schouder en spierpijnen, als koud kompres door het kussentje even in de vriezer te steken, of warmtekussen door het kussen even in de magnetron op te warmen.
 Er zijn verschillende vormen en varianten waarbij een etherische olie is toegevoegd.
- per 15,- krijg je een sticker
- per 10 stickers is de kaart vol
- per volle kaart krijg je 50% korting op de aankoop van een kussen. (de normale verkoopprijs ligt tussen de 11,15 en 29,95 afhankelijk van de variant)
Op de spaarkaart vind je de volledige actievoorwaarden.


    

                                                             

Komende week in het pakket:
Boerenkool, kropsla, venkel, bosui, wortel en knolselderij van tuinderij De Eerste uit Marknesse.
Recepttip: Knolselderij salade met citrusvruchten
De inhoud van het pakket kan soms iets afwijken want de tuin is vol verassingen.
Papieren tassen die nog in goede staat zijn, kun je mee terugbrengen in de winkel dan gebruiken we ze nog een keer.
                                                  

 
                        

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van het lezen van de nieuwsbrief nog vragen? Of heb je een idee of bijdrage voor de nieuwsbrief? Kom langs in de winkel of stuur ons een bericht

Facebook
Website
Copyright © 2018 Natuurwinkel Malden, Alle rechten voorbehouden
Contact:
Natuurwinkel Malden
Passage 3
Malden
024-3584208
natuurwinkelmalden@gmail.com

Wil je je gegevens aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je afmelden voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Natuurwinkel Malden · Passage 3 · Malden, Nederland 6581WK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp